Hippo Hippo Hippo

Botswana is een fascinerend land, met een prachtige afwisselende natuur. Tijdens een rondreis naar Botswana wilt u natuurlijk de hoogtepunten niet missen. Hieronder benoemen we enkele van de highlights die u bij uw reis naar Botswana kunt bezoeken.

Chobe National Park

Het Chobe National Park ligt in het noorden van Botswana, aan de gelijknamige Chobe rivier. Het is het derde grootste nationale park van Botswana en staat bekend om de grote concentratie wild. Er leven grote kuddes olifanten in het park, en u kunt de dieren zien per 4x4 safari voertuig of per boot vanaf de Chobe rivier. Meer informatie over het Chobe National Park leest u op de betreffende pagina.

Zonsondergang In Het Chobe National Park


Okavango Delta

De Okavango Delta ligt centraal in Botswana. Hier stroomt de Okavango rivier uit in de Kalahari woestijn. Afhankelijk van het eeuwige ritme van het water in de rivier stijgt of daalt het waterniveau in het gebied. In het droge seizoen (december t/m maart) vallen grote delen van de Okavango Delta droog. U kunt het gebied alleen per chartervliegtuig of boot bereiken. Meer informatie over de Okavango Delta leest u op de betreffende pagina.

Nijlpaarden In De Okavango Delta


Moremi Game Reserve

Het Moremi Game Reserve beslaat een gebied van zo’n 5000 vierkante kilometer aan de oostelijke kant van de Okavango Delta. Dit afwisselende reservaat heeft lagunes, open graslanden en bossen en is rijk aan wild. Ook vindt u hier bijna 500 verschillende soorten vogels. In het gebied kunt u op safari gaan per 4x4 open voertuig, of per boot of kano. Meer informatie over met Moremi Game Reserve leest u op de betreffende pagina.

Ijsvogel In Moremi


Maun

Het stadje Maun ligt ten zuiden van de Okavango Delta. U kunt Maun bereiken per vliegtuig vanuit Zuid-Afrika, of per huurauto vanuit Namibië of Zuid-Afrika. Meer informatie over Maun leest u op de betreffende pagina.

Makgadikgadi Pans National Park

Het Makgadikgadi Pans National Park ligt samen met het Nxai Pan National Park tussen het Chobe National Park en de Kalahari woestijn. Het Makgadikgadi Pans National Park bestaat uit enorme zoutvlaktes, overblijfselen van wat ooit een groot binnenmeer was. Nu staat er alleen water in de pannen als het flink geregend heeft. Meer informatie over het Makgadikgadi Pans National Park  en Nxai Pan National Park leest u op de betreffende pagina.

Meerkat In Het Makgadikgadi Pans Nationale Park


Kalahari Game Reserve

Het Central Kalahari Game Reserve is het grootste nationale park in Botswana. Het is een uitgestrekt gebied dat zo’n bijna 53.000 vierkante kilometer beslaat. De Kalahari bestaat uit zandduinen, afgewisseld met grasland en her en der wat bomen. Het vele wild dat hier leeft heeft zich uitstekend aangepast aan de omstandigheden. Meer informatie over het Central Kalahari Game Reserve leest u op de betreffende pagina.

Springbokken In Het Central Kalahari Game Reserve


Northern Tuli Block

Het Northern Tuli Block is een natuurgebied dat zich bevindt op het drielandenpunt tussen Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe. U kunt het gebied het makkelijkste bereiken van uit Zuid-Afrika door de Limpopo rivier die de grenst vormt met Botswana over te steken. Meer informatie over het Northern Tuli Block leest u op de betreffende pagina.

Olifant In Het Tuli Block