Victoria Falls reizen Victoria Falls reizen Victoria Falls reizen
Botswana in Stijl
vanaf
€ 4616,00

Contact opnemen
Soort reis: Individuele reizen
Thema: Safari, Luxe
Duur van de reis: 13 of 15 dagen
Reisperiode: Dagelijks
Aantal personen: min. 2 personen

Boek deze reis Vraag offerte aan

Botswana in Stijl

Verblijf bij exclusieve accommodaties midden in de Okavango Delta; een uniek natuurgebied dat slechts voor enkelen toegankelijk is. Dit is safari op z'n best; veel wild, een ongerepte omgeving en uitstekende service. Laat u verwennen tijdens deze luxe safari reis waarbij u van accommodatie naar accommodatie wordt gevlogen. U bezoekt niet alleen de Okavango Delta, maar ook Chobe National Park en de zoutpannen van de Kalahari woestijn. De duur van deze reis is 12 dagen, maar u kunt ook kiezen voor een verlenging van 2 dagen.


Dag 1 t/m 3

Europa - Chobe National Park

Dag 1 t/m 3

U komt aan in Kasane, waar onze agent u zal ontvangen en u een transfer heeft naar Chobe. De hoeveelheid wild dat leeft in het Chobe National Park is onvoorstelbaar. Vooral de grote kuddes olifanten zijn verbazingwekkend, maar u vindt er ook bijzondere dieren zoals wilde honden en de sabelantiloop. Deze bedreigde dieren staan op uitsterven en mocht u ze zien, dan mag u zichzelf gelukkig prijzen!
U heeft een volle dag om het Chobe National Park te bezoeken. U kunt game drives maken in open voertuigen of per boot op de Chobe rivier. De zonsondergang op de rivier is prachtig en het zachte middaglicht zorgt voor mooie plaatjes. In een boom aan de oever zit een visarend, speurend naar een lekker hapje in de rivier. De nijlpaarden in de rivier maken zich op om het koele water te verlaten, op zoek naar gras.
Verblijf: Chobe Bush Lodge, inclusief alle maaltijden, Chobe game drives, boottochten op het machtige Chobe Rivier, lokale drankjes, wasserij en  entreegelden voor het reservaat.


Dag 4 en 5

Chobe National Park - Kwando

Dag 4 en 5

Een klein vliegtuigje brengt u naar uw eerste accommodatie in de Okavango Delta. De Kwando concessie is ruwweg 1000 km2 groot, maar in dit hele gebied zijn maar een paar kampen met een capaciteit van ongeveer 36 bedden. De open vlaktes bij uw kamp zijn ideaal voor cheeta's. U vindt hier verder zebra's, gnoes, giraffes, leeuwen, buffels, olifanten, waterbokken, en ander klein wild.
Verblijf: Lebala Camp, inclusief alle maaltijden, lokale drankjes en game drives en entreegelden voor het reservaat.


Dag 6 en 7

Kwando - Pom Pom Eiland

Dag 6 en 7

De komende 2 nachten verblijft u bij Pom Pom, op een eiland midden in de Botswana Delta. Dit is een hemelse plek, zo ver weg van alle 'hussle en bussle'. De stilte wordt alleen doorbroken door geluiden uit de natuur; het gehinnik van de nijlpaarden in de lagune of het zachte gebrom van olifanten. 
Verblijf: Pom Pom Camp, inclusief alle maaltijden, thee/koffie en lokale drankjes, diverse safari activiteiten en entreegelden voor het reservaat.


Dag 8 en 9

Pom Pom - Moremi Game Reserve

Dag 8 en 9

Uw volgende verblijf ligt in het Moremi Crossing reservaat in het oosten van de delta. De komende dagen kunt u in dit gebied wandelsafari's, boottochtjes en safari's per mokoro (soort kano) maken. Naast de Big 5 leven in dit gebied wilden honden. Vogelliefhebbers kunnen genieten van meer dan 500 vogelsoorten!
Verblijf: Gunns Camp, inclusief alle maaltijden, thee/koffie en lokale drankjes, diverse safari activiteiten en entreegelden voor het reservaat.


Dag 10 en 11

Moremi Game Reserve - Nxai Pan National Park

Dag 10 en 11

U verruilt de moerassen van de delta voor het Nxai Pan National Park. In dit gebied liggen een aantal zoutpannen, ontstaan door opdroging van zoutmeren. Bij de ingang van het park staan 7 oude baobab bomen die zijn vernoemd naar de ontdekkingsreiziger Thomas Baines.
Verblijf: Nxai Pan Lodge, inclusief alle maaltijden, lokale drankjes en game drives en entreegelden voor het reservaat.


Dag 12 en 13

Nxai Pan Nationale Park – Maun – Europa of Nxai Pan - Tau Pan (Kalahari)

Dag 12 en 13

Indien u voor de 13-daagse reis heeft gekozen eindigt hier uw reis. U heeft een transfer naar Maun, vanwaar u terug vliegt naar huis.

Maar u kunt de reis ook verlengen met een 2-daags verblijf bij Tau Pan in de drogere Kalahari woestijn. Dit is vanouds het land van de bushmen, en naast game drives kunt u de komende dagen ook een wandeling door de wildernis maken met een bushman spoorzoeker. Uw verblijf ligt op de rand van een zandduin en kijkt uit over de Tau Pan, een desolaat en leeg gebied.
Verblijf: Tau Pan Lodge, inclusief alle maaltijden, lokale drankjes en game drives en entreegelden voor het reservaat.


Dag 14 en 15 (verlenging)

Tau Pan - Europa

Dag 14 en 15 (verlenging)

Uw reis is ten einde! Wij hopen dat u genoten heeft van alle safari's en de verschillende landschappen in Botswana. Na een transfer vliegt u vanuit Maun via Johannesburg terug naar huis.