Okavango Delta Mokoro Tocht Okavango Delta Mokoro Tocht Okavango Delta Mokoro Tocht
Green Desert Botswana Safari in 2 weken
vanaf
€ 6099,00

Contact opnemen
Soort reis: Individuele reizen
Thema: Safari, Natuur
Duur van de reis: 16 dagen
Reisperiode: Dagelijks
Aantal personen: Vanaf 1 tot 12 personen

Boek deze reis Vraag offerte aan

Green Desert Botswana Safari in 2 weken

Deze reis laat u in korte tijd de hoogtepunten van Botswana zien. Bovendien bezoekt u ook nog eens de indrukwekkende Victoria Falls, die een verpletterende indruk zullen maken! Chobe National Park is een prachtig wildreservaat en in de Okavango Delta waant u zich in het paradijs! U verblijft in een luxe kamp midden in de delta, waar u per klein vliegtuigje naartoe wordt gevlogen. Bij uw verblijven in Botswana zijn alle safari's en maaltijden ingesloten.

Deze reis kan ook in omgekeerde richting worden gedaan.


Dag 1 en 2

Europa - Chobe National Park

Dag 1 en 2

Na uw nachtvlucht vanuit Europa komt u aan in Kasane, waar onze agent u zal ontvangen en u een transfer heeft naar Chobe. De hoeveelheid wild dat leeft in het Chobe National Park is onvoorstelbaar. Vooral de grote kuddes olifanten zijn verbazingwekkend, maar u vindt er ook bijzondere dieren zoals wilde honden en de sabelantiloop. Deze bedreigde dieren staan op uitsterven en mocht u ze zien, dan mag u zichzelf gelukkig prijzen! U heeft een volle dag om het Chobe National Park te bezoeken. U kunt game drives maken in open voertuigen of per boot op de Chobe rivier. De zonsondergang op de rivier is prachtig en het zachte middaglicht zorgt voor mooie plaatjes. In een boom aan de oever zit een visarend, speurend naar een lekker hapje in de rivier. De nijlpaarden in de rivier maken zich op om het koele water te verlaten, op zoek naar gras.
Verblijf: Chobe Bush Lodge, inclusief alle maaltijden, Chobe game drives, boottochten op de machtige Chobe Rivier, lokale drankjes, wasserij en entreegelden voor het reservaat.


Dag 3 en 4

Chobe National Park en Victoria Falls

Dag 3 en 4

Bij uw verblijf in Chobe zijn niet alleen 2x game drives en 2x bootcruises op de Chobe rivier ingesloten, maar ook een dagexcursie naar Victoria Falls. Deze excursie brengt u naar de Zimbabwaanse kant van de watervallen, waar u dit spektakel kunt bewonderen. Een bezoek aan een lokale kunstmarkt en een helikopter vlucht behoren ook tot de mogelijkheden.
Verblijf: Chobe Bush Lodge, inclusief alle maaltijden, Chobe game drives, boottochten op de machtige Chobe rivier, lokale drankjes, wasserij en bezoek aan Victoria watervallen (exclusief kosten voor uw Zimbabwe visum en Victoria Falls entreegelden).


Dag 5 en 6

Chobe National Park – Kwando; Linyanti

Dag 5 en 6

Een klein vliegtuigje brengt u naar uw eerste accommodatie in de Okavango Delta. De Kwando concessie is ruwweg 1000 km2 groot, maar in dit hele gebied zijn maar een paar kampen met een capaciteit van ongeveer 36 bedden. De prachtige Linyanti moerassen vormen het decor van Lebala Camp, dat op een landtong ligt in dit waterrijke gebied dat de grens vormt tussen Botswana en Namibië. Lebala betekent ‘wijde open plek’ en vanuit uw kamer kijkt u dan ook uit over de mooie omgeving met her en der palmbomen en kleine beboste eilandjes. De open vlaktes bij uw kamp zijn ideaal voor cheeta's. U vindt hier verder zebra's, gnoes, giraffes, leeuwen, buffels, olifanten, waterbokken, en ander klein wild.
Verblijf: Lebala Camp, inclusief alle maaltijden, lokale drankjes en game drives en entreegelden voor het reservaat.


Dag 7 en 8

Kwando; Linyanti – Moremi Game Reserve; Gomoti

Dag 7 en 8

De komende nachten verblijft u bij Rra Dinare, een nieuw kamp aan de oostelijke kant van de Okavango Delta. Dit is een hemelse plek, zo ver weg van alle 'hussle en bussle'. De stilte wordt alleen doorbroken door geluiden uit de natuur; het gehinnik van de nijlpaarden in de lagune of het zachte gebrom van olifanten. Rra Dinare ligt in een privé concessie aan de Gomoti rivier op de grens van een bosachtig gebied en de open savanne. Door deze ligging kunt u bij dit kamp wateractiviteiten zoals bootsafari’s en mokorotochten meemaken, maar daarnaast óók safari’s in open voertuigen. Zo heeft u ook een kans om nachtdieren te zien bij het vallen van de avond. 
Verblijf: Rra Dinare Camp, inclusief alle maaltijden, thee/koffie en lokale drankjes, diverse safari activiteiten en entreegelden voor het reservaat.


Dag 9 en 10

Moremi Game Reserve; Gomoti - Chief’s Island

Dag 9 en 10

Uw volgende verblijf is Gunns Camp, dat uitkijkt  op het legendarische Chiefs eiland en grenst aan het Moremi Reservaat. Het kamp is zo gebouwd dat het opgaat in de natuurlijk omgeving, en biedt u alle comfort terwijl u geniet van het uitzicht op en de geluiden van de Afrikaanse wildernis. U verblijft in een van de slechts 6 luxe in Kenia stijl opgetrokken tenten. Iedere tent is voorzien van een en-suite badkamer met buitendouche, en een privé veranda met uitzicht over de delta. De dichte begroeiing op het eiland zorgt ervoor dat u kunt rekenen op volledige privacy en rust. De tenten zijn verbonden met het hoofdgebouw via houten wandelpaden, die ’s avonds romantisch verlicht worden door lantarens.
Verblijf: Gunns Camp, inclusief alle maaltijden, thee/koffie en lokale drankjes, diverse safari activiteiten en entreegelden voor het reservaat.


Dag 11 en 12

Moremi Game Reserve - Tau Pan

Dag 11 en 12

U verruilt de moerassen van de delta voor de uitgestrekte Kalahari woestijn. De Kalahari is een zeer gevarieerd gebied dat naast zandwoestijn ook grote stukken grassige steppe en savanne omvat. Dit is van oudsher het gebied van de San bevolking, die hier al eeuwenlang leven van hetgeen het land te bieden heeft. Tau Pan ligt in het Central Kalahari Game Reserve, dat bekend staat vanwege de grote aantallen sprinkbokken, zebra’s en gnoes. Heel bijzonder zijn de Kalahari leeuwen, met hun imposante zwarte manen. Maar u vindt hier ook bruine hyeana’s, cheeta’s en zelfs wilde honden. Vooral in het droge seizoen (mei t/m september) verzamelen de dieren zich bij de spaarzame watergaten, en dit is dan ook een uitstekende tijd om wild te spotten. Tau Pan Camp ligt op de top van een kleine zandheuvel en kijkt uit over de Tau Pan.
Verblijf: Tau Pan Camp, inclusief alle maaltijden, thee/koffie en lokale drankjes, diverse safari activiteiten en entreegelden voor het reservaat.


Dag 13 en 14

Tau Pan - Nxai Pan

Dag 13 en 14

Het Makgadikgadi Pans Nationale Park beslaat het gebied vanaf de nu droge Boteti rivier tot aan de zoutpannen in het oosten. Deze zoutpannen zijn de overblijfselen van een groot meer dat ooit een aanzienlijk deel van Botswana besloeg. Als gevolg van het ontbreken van een afvloeiing van het water, bleef na de dramatische klimaatverandering die zorgde voor de opdroging van dit meer een enorme zoutafzetting achter. In dit ogenschijnlijk dorre en droge gebied trekken toch grote kuddes springbokken, gemsbokken, zebra’s en olifanten rond, die op hun beurt weer roofdieren zoals leeuwen, hyeana’s en cheeta’s aantrekken. Nxai Pan ligt aan de westelijke kant van de pan en kijkt uit over de open graslanden. De slechts 8 kamers hebben een rieten dak, dat uw kamer koel houdt in de warme zomers en behaaglijk warm in de koelere winters. In de ochtend en namiddag staan safari’s in open voertuigen op het programma, maar u kunt ook een wandeling maken met een Bushman spoorzoeker of een bezoek brengen aan de beroemde Baines’ baobab bomen.
Verblijf: Nxai Pan Lodge, inclusief alle maaltijden, lokale drankjes en game drives en entreegelden voor het reservaat.


Dag 15 en 16

Nxai Pan - Maun - Europa

Dag 15 en 16

Uw reis is ten einde! Wij hopen dat u genoten heeft van alle safari's en de verschillende landschappen in Botswana. Na een transfer vliegt u vanuit Maun via Johannesburg terug naar huis.

U kunt deze reis verlengen met een verblijf op MauritiusMozambique of  in Namibië.

Wilt u ook een ander Big 5 safari? Reis dan naar KeniaTanzania 
of Zuid-Afrika.