Okavango Delta Mokoro Tocht Okavango Delta Mokoro Tocht Okavango Delta Mokoro Tocht
Green Desert Botswana Safari
vanaf
€ 4740,00

Contact opnemen
Soort reis: Individuele reizen
Thema: Safari, Natuur
Duur van de reis: 12 dagen
Reisperiode: Dagelijks
Aantal personen: Vanaf 1 tot 12 personen

Boek deze reis Vraag offerte aan

Green Desert Botswana Safari

Verblijf bij geweldige accommodaties midden in de Okavango Delta; een uniek natuurgebied dat slechts voor enkelen toegankelijk is. Dit is safari op z'n best; veel wild, een ongerepte omgeving en uitstekende service. Laat u verwennen tijdens deze luxe safari reis waarbij u van accommodatie naar accommodatie wordt gevlogen. U bezoekt niet alleen de Okavango Delta, maar ook Chobe National Park, Victoria Falls en de Kalahari woestijn. De duur van deze reis is 12 dagen, maar u kunt deze reis ook aanpassen aan uw individuele wensen.

Deze reis kan ook in omgekeerde richting worden gedaan.


Dag 1 en 2

Europa - Chobe National Park

Dag 1 en 2

Na uw intercontinentale vlucht vanuit Europa komt u aan in Kasane, waar onze agent u zal ontvangen en u een transfer heeft naar Chobe. De hoeveelheid wild dat leeft in het Chobe National Park is onvoorstelbaar. Vooral de grote kuddes olifanten zijn verbazingwekkend, maar u vindt er ook bijzondere dieren zoals wilde honden en de sabelantiloop. Deze bedreigde dieren staan op uitsterven en mocht u ze zien, dan mag u zichzelf gelukkig prijzen! U heeft een volle dag om het Chobe National Park te bezoeken. U kunt game drives maken in open voertuigen of per boot op de Chobe rivier. De zonsondergang op de rivier is prachtig en het zachte middaglicht zorgt voor mooie plaatjes. In een boom aan de oever zit een visarend, speurend naar een lekker hapje in de rivier. De nijlpaarden in de rivier maken zich op om het koele water te verlaten, op zoek naar gras.
Verblijf: Chobe Bush Lodge, inclusief alle maaltijden, Chobe game drives, boottochten op de machtige Chobe Rivier, lokale drankjes, wasserij en entreegelden voor het reservaat.


Dag 3 en 4

Chobe National Park en Victoria Falls

Dag 3 en 4

Bij uw verblijf in Chobe zijn niet alleen 2x game drives en 2x bootcruises op de Chobe rivier ingesloten, maar ook een dagexcursie naar Victoria Falls. Deze excursie brengt u naar de Zimbabwaanse kant van de watervallen, waar u dit spektakel kunt bewonderen. Een bezoek aan een lokale kunstmarkt en een helikopter vlucht behoren ook tot de mogelijkheden.
Verblijf: Chobe Bush Lodge, inclusief alle maaltijden, Chobe game drives, boottochten op de machtige Chobe rivier, lokale drankjes, wasserij en bezoek aan Victoria watervallen (exclusief kosten voor uw Zimbabwe visum en Victoria Falls entreegelden).


Dag 5 en 6

Chobe National Park – Moremi Game Reserve; Gomoti

Dag 5 en 6

De komende nachten verblijft u bij Rra Dinare, een nieuw kamp aan de oostelijke kant van de Okavango Delta. Dit is een hemelse plek, zo ver weg van alle 'hussle en bussle'. De stilte wordt alleen doorbroken door geluiden uit de natuur; het gehinnik van de nijlpaarden in de lagune of het zachte gebrom van olifanten. Rra Dinare ligt in een privé concessie aan de Gomoti rivier op de grens van een bosachtig gebied en de open savanne. Door deze ligging kunt u bij dit kamp wateractiviteiten zoals bootsafari’s en mokorotochten meemaken, maar daarnaast óók safari’s in open voertuigen. Zo heeft u ook een kans om nachtdieren te zien bij het vallen van de avond. 
Verblijf: Rra Dinare Camp, inclusief alle maaltijden, thee/koffie en lokale drankjes, diverse safari activiteiten en entreegelden voor het reservaat.


Dag 7 en 8

Moremi Game Reserve; Gomoti - Chief’s Island

Dag 7 en 8

Uw volgende verblijf is Gunns Camp, dat uitkijkt  op het legendarische Chiefs eiland en grenst aan het Moremi Reservaat. Het kamp is zo gebouwd dat het opgaat in de natuurlijk omgeving, en biedt u alle comfort terwijl u geniet van het uitzicht op en de geluiden van de Afrikaanse wildernis. U verblijft in een van de slechts 6 luxe in Kenia stijl opgetrokken tenten. Iedere tent is voorzien van een en-suite badkamer met buitendouche, en een privé veranda met uitzicht over de delta. De dichte begroeiing op het eiland zorgt ervoor dat u kunt rekenen op volledige privacy en rust. De tenten zijn verbonden met het hoofdgebouw via houten wandelpaden, die ’s avonds romantisch verlicht worden door lantarens.
Verblijf: Gunns Camp, inclusief alle maaltijden, thee/koffie en lokale drankjes, diverse safari activiteiten en entreegelden voor het reservaat.


Dag 9 en 10

Moremi Game Reserve - Tau Pan

Dag 9 en 10

U verruilt de moerassen van de delta voor de uitgestrekte Kalahari woestijn. De Kalahari is een zeer gevarieerd gebied dat naast zandwoestijn ook grote stukken grassige steppe en savanne omvat. Dit is van oudsher het gebied van de San bevolking, die hier al eeuwenlang leven van hetgeen het land te bieden heeft. Tau Pan ligt in het Central Kalahari Game Reserve, dat bekend staat vanwege de grote aantallen sprinkbokken, zebra’s en gnoes. Heel bijzonder zijn de Kalahari leeuwen, met hun imposante zwarte manen. Maar u vindt hier ook bruine hyeana’s, cheeta’s en zelfs wilde honden. Vooral in het droge seizoen (mei t/m september) verzamelen de dieren zich bij de spaarzame watergaten, en dit is dan ook een uitstekende tijd om wild te spotten. Tau Pan Camp ligt op de top van een kleine zandheuvel en kijkt uit over de Tau Pan.
Verblijf: Tau Pan Camp, inclusief alle maaltijden, thee/koffie en lokale drankjes, diverse safari activiteiten en entreegelden voor het reservaat.


Dag 11 en 12

Tau Pan - Maun - Europa

Dag 11 en 12

Uw reis is ten einde! Wij hopen dat u genoten heeft van alle safari's en de verschillende landschappen in Botswana. Na een transfer vliegt u vanuit Maun via Johannesburg terug naar huis.

U kunt deze reis verlengen met een verblijf op MauritiusMozambique of  in Namibië.

Wilt u ook een ander Big 5 safari? Reis dan naar KeniaTanzania 
of Zuid-Afrika.