Okavango Delta Mokoro Tocht Okavango Delta Mokoro Tocht Okavango Delta Mokoro Tocht
Groepsreis Botswana, Namibië en Vic Falls
vanaf
€ 0,00

Contact opnemen
Soort reis: Groepsreizen
Thema: Safari, Cultuur, Natuur
Duur van de reis: 17 dagen
Reisperiode: Contact ons voor meer informatie
Aantal personen: max. 12 personen

Boek deze reis Vraag offerte aan

Groepsreis Botswana, Namibië en Vic Falls, 17 dagen

Deze groepsreis is een ontdekkingstocht door maar liefst 3 landen in Afrika; Botswana, Namibië én Zimbabwe! Een prachtige reis waarbij de nadruk ligt op safari en natuur. U maakt safari's in open voertuigen, per mokoro en per boot. De reis begint bij de machtige Victoria Falls en u bezoekt verder o.a. de Caprivi strook, de Okavango Delta en het Hwange National Park. Uw internationale groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 12 personen. U verblijft in comfortabele accommodaties. Inclusief 14x ontbijt, 8x lunch en 11x diner. Het vervoer vindt plaats in een comfortabele minibus, onder begeleiding van een Engels sprekende gids/chauffeur.

Ga naar kleinschalige groepsreizen voor nog meer inspiratie.


Dag 1

Europa - vertrek

Dag 1

U vertrekt vandaag vanuit Europa en vliegt via Johannesburg in Zuid-Afrika naar Victoria Falls in Zimbabwe, waar u op dag 2 aankomt.


Dag 2 en 3

Aankomst Zimbabwe; Victoria Falls

Dag 2 en 3

Na aankomst in Victoria Falls heeft u een transfer naar uw accommodatie. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden en eventueel een optionele activiteit ondernemen, zoals bijv. een helikoptervlucht over de watervallen. Aan het begin van de avond ontmoet u uw gids en de rest van uw reisgezelschap en krijgt u meer informatie over uw reis. De volgende dag heeft u de gelegenheid om de watervallen van dichtbij te bekijken. In de middag staat een boottochtje op de Zambezi rivier op het programma.
Verblijf:
A'Zambezi River Lodge of gelijkwaardig, inclusief ontbijt en transfer vanaf de luchthaven
Afstand op dag 2: ±20 km   
Reistijd: ±0,5 uur


Dag 4

Zimbabwe; Victoria Falls - Namibië; Caprivi strook (Kwando rivier)

Dag 4

Na het ontbijt vertrekt u naar de Caprivi strook in Namibië. Uw verblijf ligt aan de Kwando rivier. Vergeleken met de rest van Namibië is de Caprivi een weelderig en waterrijk gebied, rijk aan wild en met een divers vogelleven. U kunt genieten van de zonsondergang aan de rivier, met zicht op de nijlpaarden en krokodillen.
Verblijf:
Camp Kwando of gelijkwaardig, inclusief ontbijt, 1x picknick lunch en 1x diner
Afstand: ±340 km 
Reistijd: ±5 uur 
Vertrek op dag 4: ±08h00 


Dag 5 en 6

Namibië; Caprivi strook - Botswana; Okavango Delta (west)

Dag 5 en 6

De ochtend begint vroeg met een safari in het Greater Bwabwata National Park. U heeft een kans om olifanten, koedoes, buffels en Roan antilopen te zien, naast de talloze vogelsoorten in het park. Dan wordt de grens gepasseerd naar Botswana naar uw verblijf aan de westelijke kant van de Okavango Delta. De volgende dag heeft u een volle dag om dit deel van de delta te onderzoeken. Per mokoro gaat u het gebied in, door de talloze kanalen en waterwegen. Ook maakt u een 1,5 uur durende wandelsafari, waarbij u 'up-close-and-personal' kunt komen bij olifanten, waterbokken en andere dieren. 
Verblijf:
Guma Lagoon Camp of gelijkwaardig, inclusief 1x game drive in Bwabwata National Park, mokoro tocht, ontbijt, 2x picknick lunch, 2x diner en geplande safari activiteiten
Afstand op dag 5: ±420 km   
Reistijd: ±5 uur
Vertrek op dag 5: ±07h00


Dag 7 t/m 9

Botswana; Okavango Delta (west) - Okavango Delta (Khwai rivier)

Dag 7 t/m 9

Na het ontbijt gaat de reis zuidwaarts via Maun naar het volgende kamp, dat in een privé concessie is gelegen aan de Khwai rivier. Dit gebied staat bekend vanwege de grote concentraties wild die hier leven en u heeft een goede kans om een grote diversiteit aan dieren te zien tijdens slechts één safari. U verblijft bij een mobiel 'bush' kamp zonder electriciteit (er wordt gebruik gemaakt van zonne-energie), waar u overnacht in luxe tenten, compleet met badkamer. 's Avonds valt u in slaap met de geluiden van de wildernis om u heen. De volgende dag staan een ochtend- en middagsafari in open 4x4 voertuigen op het programma. Na het diner wordt de dag afgesloten met een nachtsafari, om op zoek te gaan naar nachtdieren. Op de derde dag gaat u op safari in het wereldberoemde Moremi Game Reserve, een van de mooiste en meest gevarieerde reservaten in Afrika! U zult versteld staan van de hoeveelheid wild die u kunt zien en de prachtige omgeving.
Verblijf:
Khwai Bedouin Camp of gelijkwaardig, inclusief ontbijt, 2x lunch, diner en geplande safari activiteiten bij Khwai Bedouin Camp
Afstand op dag 7: ±420 km   
Reistijd: ±7 uur
Vertrek op dag 7: ±06h00    


Dag 10

Botswana; Okavango Delta (Khwai rivier) - Nata

Dag 10

U verlaat de wildernis van de Okavango Delta en reist oostwaarts naar het Makgadikgadi Pans National Park. Dit gebied was ooit een groot meer, dat in de loop der tijden is opgedroogd tot een aantal zoutpannen en enorme grasvlaktes met her en der groepjes palmbomen. Het gebied vormt een groot contrast met de waterrijke delta van de afgelopen dagen. Aan het einde van de middag kunt u ontspannen bij het zwembad of de bar van uw comfortabele accommodatie.
Verblijf:
Nata Lodge of gelijkwaardig, inclusief ontbijt 
Afstand: ±430 km   
Reistijd: ±7 uur
Vertrek op dag 10: ±07h00


Dag 11 en 12

Botswana; Nata - Kasane; Chobe National Park

Dag 11 en 12

Als de omstandigheden het toelaten bezoekt u in de ochtend Sowa pan en rijdt dan door naar het Chobe National Park. Dit park is na de Kalahari het tweede grootste nationale park in Botswana en het heeft een van de grootste concentraties olifanten in Afrika. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden om uit te rusten of een optionele activiteit te ondernemen. De volgende ochtend is het vroeg uit de veren voor een safari in het Chobe National Park. In de middag staat een boottocht op de rivier op het programma. Vanaf het water kunt u de grote groepen olifanten zien die komen drinken en spelen in de rivier. Ook de krokodillen, nijlpaarden en vele vogelsoorten zijn een lust voor het oog en zorgen voor unieke foto momenten.
Verblijf:
Chobe Safari Lodge of gelijkwaardig, inclusief ontbijt, 2x diner en geplande safari activiteiten bij Chobe Safari Lodge
Afstand op dag 11: ±320 km   
Reistijd: ±4,5 uur
Vertrek op dag 11: ±08h00


Dag 13 t/m 15

Botswana; Chobe National Park - Zimbabwe; Hwange National Park

Dag 13 t/m 15

U steekt de grens over naar Zimbabwe onderweg naar uw laatste bestemming, het Hwange National Park. Uw accommodatie ligt in een privé concessie bij het park, en u brengt de komende dagen door in dit bijzondere reservaat. Hwange heeft grote kuddes olifanten, buffels, zebra's en veel giraffen! Helaas worden ook deze statige dieren langzaam maar zeker met uitsterven bedreigd. Als er genoeg tijd is kunt u na aankomst nog een optionele safari maken, of relaxen bij het verblijf. De volgende dagen gaat u op safari in Hwange én brengt u een bezoek aan het Painted Dog Conservation Centre, dat zich inzet voor de bescherming van wilde honden. 
Verblijf:
Sable Sands Lodge of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden en geplande safari's
Afstand op dag 13: ±280 km   
Reistijd: ±4,5 uur
Vertrek op dag 13: ±08h00  


Dag 16

Zimbabwe; Hwange National Park - Victoria Falls - vertrek

Dag 16

Helaas is uw reis alweer ten einde. Na het ontbijt heeft u een transfer naar de luchthaven bij Victoria Falls voor uw vlucht terug naar Europa.
Afstand: ±190 km   
Reistijd: ±2,5 uur
Vertrek op dag 16: ±08h00   


Dag 17

Aankomst Europa

Dag 17

Aankomst in Europa.

Inspiratie voor nog meer reizen van Sable Tours?
Ga naar Zuid-AfrikaNamibië, Madagascar en Oost-Afrika.

Wilt u ook een Big 5 safari?
Reis dan naar Zuid-AfrikaKenia of Tanzania.

Wilt u uw reis verlengen met een strandvakantie?
Ga dan naar MozambiqueMauritius of Zanzibar