Leeuwen in boom Leeuwen in boom Leeuwen in boom
Kenia Zuid Safari reis
vanaf
€ 2135,00

Contact opnemen
Soort reis: Individuele reizen
Thema: Safari, Natuur
Duur van de reis: 10 dagen
Reisperiode: Dagelijks
Aantal personen: min. 2 personen

Boek deze reis Vraag offerte aan

Kenia Zuid Safari Reis

De Kenia Zuid Safari reis brengt u naar de mooiste nationale parken in het zuiden van Kenia. Uw safari begint in de Masai Mara, waar u in het juiste seizoen de indrukwekkende trek van de gnoes kunt meemaken. Via Lake Nakuru reist u naar Amboseli National Park, waar de besneeuwde top van de machtige Mount Kilimanjaro het decor vormt tijdens uw safari in Kenia. Naast dit prachtige park, waar u veel olifanten kunt zien, bezoekt u ook Tsavo West. Tsavo bestaat merendeels uit droge savanne en het opstuivende zand kleurt de olifanten hier rood! De verschillende parken bieden u een afwisselende reis met een overweldigende hoeveelheid wild. De reis is inclusief vervoer met privé gids en alle maaltijden en entreegelden. 

U kunt deze reis verlengen met een verblijf aan de kust bij Kenia of op Zanzibar.


Dag 1

Europa - Nairobi

Dag 1

Na aankomst in Kenia heeft u een transfer naar uw accommodatie in Nairobi, waar u kunt uitrusten van uw vlucht. 
Verblijf: Crown Plaza Hotel, inclusief ontbijt


Dag 2 en 3

Nairobi - Masai Mara National Park

Dag 2 en 3

U ontmoet onze agent, die u een korte introductie geeft over uw reis. Dan vertrekt u met uw chauffeur/gids naar de Masai Mara. De komende 2 dagen gaat u op safari in het park, waar u volop wild kunt zien. Vanaf juli t/m september trekken duizende gnoes over de open vlaktes, op hun hielen gevolgd door roofdieren! De oversteek van de Mara rivier, waar ze worden opgewacht door hongerige krokodillen, is een ijzingwekkende gebeurtenis. Uw kamp ligt tussen de bomen aan de Talek rivier.
Verblijf: Basecamp Mara / Ilkeliani Camp (in laagseizoen), inclusief alle maaltijden en safari activiteiten


Dag 4

Masai Mara - Lake Elementaita / Lake Nakuru

Dag 4

Na het ontbijt vertrekt u vandaag naar Lake Nakuru National Park, waar u in de middag een safari heeft. In dit kleinere, maar mooie park kunt u o.a. witte én zwarte neushoorns en de bedreigde Rothschildgiraffe zien. De fraaie landschappen met de flamingo's, het meer en de heuvels op de achtergrond maken het Nakurumeer een aantrekkelijk park voor een afwisselende safari. Uw verblijf ligt aan het nabij gelegen Lake Elementaita. Vanuit uw charmante chalet heeft u een weids uitzicht over het meer.
Verblijf: Sunbird Lodge, inclusief alle maaltijden en safari activiteiten


Dag 5 en 6

Lake Nakuru - Amboseli National Park

Dag 5 en 6

Vandaag reist u naar het Amboseli National Park, waar u na de lunch direct op safari gaat. Vanaf Observation Hill heeft u een mooi overzicht over het park. In het moerasachtige gebied leven o.a. olifanten, leeuwen, buffels, nijlpaarden, zebra's, luipaarden, giraffes en antilopensoorten zoals koedoes. Het park heeft ook een groot aantal vogelsoorten, waaronder pelikanen. Hier heeft u een volle dag om te genieten van een safari in een van de bekendste parken in Kenia met Mount Kilimanjaro op het achtergrond. Uw accommodatie ligt midden in het nationale park en vanaf het terras kunt u de dieren langs zien komen.
Verblijf: Amboseli Serena Lodge, inclusief alle maaltijden en safari activiteiten


Dag 7

Amboseli National Park - Taita Hills Wildlife Sanctuary

Dag 7

Uw volgende bestemming is het Taita Hills Wildlife Sanctuary, een privé wildreservaat grenzend aan het Tsavo West National Park. In het park leven meer dan 50 zoogdieren en 300 vogelsoorten. Uw accommodatie hier bestaat uit op palen gebouwde kamers boven een watergat en een 'salt lick'. De aarde hier bevat essentiële mineralen voor het wild, dat na het oplikken dorstig wordt en komt drinken. Via een ondergrondse tunnel komt u bij een ondergrondse schuilhut waar u de dieren op ophoogte vlakbij kunt zien! U maakt tijdens uw verblijf ook een safari in het park.
Verblijf: Sarova Saltlick Lodge, inclusief alle maaltijden en safari activiteiten


Dag 8

Taita Hills Wildlife Sanctuary - Tsavo West National Park

Dag 8

Het is maar een korte rit naar het Tsavo West National Park. Dit park staat bekend om het uitbundige vogelleven en de grote zoogdieren die hier leven. Zo kunt u hier zwarte neushoorns, buffels, olifanten, luipaarden, nijlpaarden en leeuwen bewonderen. Tijdens de aanleg van de spoorlijn tussen Tsavo West en East werden meerdere spoorwegarbeiders gedood door 2 leeuwen; een van de toegangspoorten heet daarom nu 'Man Eaters Gate'. Onderweg naar uw accommodatie en in de middag heeft u een safari in het park.
Verblijf: Kilanguni Serena Lodge, inclusief alle maaltijden en safari activiteiten


Dag 9 en 10

Tsavo West National Park - Nairobi - Europa

Dag 9 en 10

Helaas is er een einde gekomen aan uw safari in Kenia. In de loop van de ochtend wordt u naar Nairobi gebracht, waar uw reis eindigt met een diner bij het bekende Carnivore restaurant. Uw vlucht terug naar Europa vertrekt in de avond en komt de volgende dag aan. Maar u kunt uw reis ook verlengen met een strandvakantie aan de kust bij Mombasa of op Zanzibar.
Inclusief alle maaltijden 

U kunt deze reis verlengen met een verblijf aan de kust van Kenia of op Zanzibar.