Zebras In Oost Afrika Zebras In Oost Afrika Zebras In Oost Afrika
Kenia Zuid Safari & Strand reis, 12 dagen
vanaf
€ 2062,00

Contact opnemen
Soort reis: Individuele reizen
Thema: Safari, Natuur, Strand
Duur van de reis: 12 dagen
Reisperiode: Dagelijks
Aantal personen: Geen min./max.

Boek deze reis Vraag offerte aan

Kenia Zuid safari & strand reis, 12 dagen

De Kenia Zuid Safari & Strand reis brengt u naar de mooiste nationale parken in het zuiden van Kenia. Uw safari begint in het Amboseli National Park, waar de besneeuwde top van de machtige Mount Kilimanjaro het decor vormt tijdens uw safari in Kenia. Naast dit prachtige park, waar u veel olifanten kunt zien, bezoekt u ook Tsavo West. Het opstuivende zand kleurt de olifanten hier rood! De verschillende parken bieden u een afwisselende reis met een overweldigende hoeveelheid wild. Diani Beach, aan de zuidkust van Kenia, staat bekend om zijn witte zandstranden en turquoise warme water - een perfecte setting voor de afsluiting van uw vakantie. De reis is inclusief vervoer per minibusje met een opklapbaar dak, privé gids en alle maaltijden tijdens uw safari en entreegelden voor de nationale parken.  

U kunt deze reis verlengen met een bezoek aan de Masai Mara maar ook aan het strand.
Wilt u op basis van deze reis een op maat reisvoorstel van ons onvangen?
Vul hiervoor ons offerteaanvraagformulier in.


Dag 1

Europa – Kenia; Nairobi

Dag 1

Deze reis is gebaseerd op een dagvlucht naar Nairobi (indien u kiest voor een nachtvlucht vertrekt u één dag eerder). Na aankomst heeft u een transfer naar uw eerste verblijf dichtbij de luchthaven. 
Verblijf: Hilton Garden Inn Hotel, inclusief ontbijt.
Afstand: ±5 km     Reistijd: ±0,5 uur


Dag 2

Nairobi – Amboseli National Park

Dag 2

De rit naar het Amboseli National Park voert u langs een aantal traditionele Masai dorpjes. Na de lunch maakt u uw eerste safari in het park. Amboseli is beroemd vanwege de grote populatie olifanten, maar u vindt hier ook luipaarden en cheeta's, giraffes, hyena's en buffels en natuurlijk nijlpaarden. Het smelt en regenwater dat van de machtige Kilimanjaro afkomt voedt een drietal moerassen in het park, waar de dieren komen drinken. Rondom de moerassen zult u dan ook gegarandeerd véél wild zien.
Verblijf: Tulia Safari Camp, inclusief alle maaltijden, safari’s en entreegelden voor het park.
Afstand: ±240 km     Reistijd: ±3 tot 4 uur


Dag 3

Amboseli National Park

Dag 3

U bezoekt vandaag het Amboseli National Park. Vanaf Observation Hill heeft u een mooi overzicht over het park. In het moerasachtige gebied leven o.a. olifanten, leeuwen, buffels, nijlpaarden, zebra's, luipaarden, giraffes en antilopensoorten zoals koedoes. Het park heeft ook een groot aantal vogelsoorten, waaronder pelikanen. Hier heeft u een volle dag om te genieten van een safari in een van de bekendste parken in Kenia met Mount Kilimanjaro op het achtergrond. Uw accommodatie ligt direct bij de ingang van het park.
Verblijf: Tulia Safari Camp, inclusief alle maaltijden, safari’s en entreegelden voor het park.


Dag 4

Amboseli National Park – Tsavo West National Park

Dag 4

Het is maar een korte rit naar het Tsavo West National Park. Dit park staat bekend om het uitbundige vogelleven en de grote zoogdieren die hier leven. Zo kunt u hier zwarte neushoorns, buffels, olifanten, luipaarden, nijlpaarden en leeuwen bewonderen. Tijdens de aanleg van de spoorlijn tussen Tsavo West en East werden meerdere spoorwegarbeiders gedood door 2 leeuwen; een van de toegangspoorten heet daarom nu 'Man Eaters Gate'. Onderweg naar uw accommodatie en in de middag na uw lunch heeft u een safari in het park.
Verblijf: Severin Safari Camp, inclusief alle maaltijden, lokale drankjes, geplande safari’s en entreegelden voor het park.
Afstand: ±120 km     Reistijd: ±3 uur


Dag 5

Tsavo West National Park

Dag 5

Tsavo West National Park heeft een oppervlakte van 9.065 vierkante kilometer. De hoofdweg van Mombasa - Nairobi en de spoorweg scheidt het van het aangrenzende Tsavo East National Park. Tsavo West is een prachtige, maar ruige wildernis. Het savanne-ecosysteem bestaat uit open weiden, struiklandschappen, acaciabossen en rotsachtige bergkammen. De ‘Big 5’ is ook hier te vinden; olifanten, neushoorns, nijlpaarden, leeuwen, cheeta's, luipaarden.  In het park leven meer dan 50 zoogdieren en 300 vogelsoorten.
Verblijf: Severin Safari Camp, inclusief alle maaltijden, lokale drankjes, geplande safari’s en entreegelden voor het park.


Dag 6

Tsavo West National Park – Mombasa; Diani Beach

Dag 6

Na het ontbijt maakt u een laatste safari in Tsavo West National Park, voordat u vertrekt richting Mombasa en de kust bij Diani Beach, waar u nog enkele dagen kunt genieten van zon, zee en strand. Severin Sea Lodge verzekert u een heerlijk verblijf bij Bamburi Beach, een van de prachtigste stranden die Kenia te bieden heeft. Deze accommodatie, gebouwd in traditionale Afrikaanse stijl, ligt iets ten noorden van Mombasa dicht bij het beroemde Haller Park.
Verblijf: Severin Sea Lodge, inclusief ontbijt en diner.
Afstand: ±290 km     Reistijd: ±6 uur


Dag 7 t/m 10

Mombasa; Bamburi Beach

Dag 7 t/m 10

Een zacht briesje brengt het hele jaar door verkoeling, wat een verblijf aan deze kust zelfs in de warmste maanden zeer aangenaam maakt. Dit is dan ook een ideale plek om helemaal tot rust te komen en al uw beslommeringen even te vergeten. Indien u genoeg bent uitgerust, kunt u ook diverse activiteiten ondernemen, zoals diverse watersporten, duikexcursies of een balletje slaan op de nabij gelegen golfbaan. De ronde bungalows, het hoofdgebouw en de 2 zwembaden van Severin Sea Lodge zijn gelegen in een prachtige tuin met palmen.
Verblijf: Severin Sea Lodge, inclusief ontbijt en diner.


Dag 11 en 12

Mombasa; Bamburi Beach, vertrek – Aankomst Europa

Dag 11 en 12

U vertrekt vandaag weer naar huis na een geweldige reis in Kenia. Wij hopen u weer terug te zien in Afrika!

Inspiratie voor nog meer reizen van Sable Tours?
Ga naar Zuid-AfrikaNamibiëMadagascar of Botswana.

Wilt u ook een ander Big 5 safari? 
Reis dan naar Tnazania, Zuid-Afrika of Botswana.

Wilt u uw reis verlengen met een strandvakantie?
Ga dan naar MozambiqueMauritius of Zanzibar