Eland Eland Eland
Luxe Safari reis Kenia
vanaf
€ 4695,00

Contact opnemen
Soort reis: Individuele reizen
Thema: Huwelijksreizen, Safari, Culinair, Luxe, Natuur, Strand, Duiken
Duur van de reis: 14 dagen
Reisperiode: Dagelijks
Aantal personen: min. 2 personen

Boek deze reis Vraag offerte aan

Luxe Safari reis Kenia

Deze combinatie van safari in enkele van de mooiste wildparken ter wereld  is het recept voor een onvergetelijke reis waarbij u ervaringen opdoet die u niet snel zult vergeten. U bezoekt het Amboseli National Park, Ole Pejeta Conservancy, Samburu Game Reserve en de Masai Mara, waar u verblijft bij een idyllische accommodatie die herinneringen oproept aan de film 'Out of Africa'. Om uw tijd optimaal te benutten wordt u naar Amboseli en de Masai Mara gevlogen per chartervliegtuigjes. U sluit reis af met een luxe strandvakantie op een klein privé eilandje voor de kust van Kenia, waar u kunt genieten van zon, zee en strand.


Dag 1

Europa - Kenia; Nairobi

Dag 1

Op het internationale luchthaven van Nairobi wordt u opgewacht door onze agent en naar uw hotel gebracht om uit te rusten van uw reis.
Verblijf: Crown Plaza Hotel, inclusief ontbijt en transfer vanaf Jomo Kenjatta luchthaven


Dag 2 en 3

Nairobi - Amboseli National Park

Dag 2 en 3

Na uw ontbijt wordt u naar Wilson Airport gebracht voor uw chartervlucht naar het Amboseli National Park. Satao Elerai is een klein, intiem safari kamp in een 5000 ha privé concessie grenzend aan het Amboseli National Park. Amboseli ligt aan de voet van de machtige Kilimanjaro, wiens besneeuwde top de horizon bekroont. Het beeld van olifanten tegen de achtergrond van deze beroemde berg levert iconische en ongeëvenaarde plaatjes op. De Elerai concessie maakt deel uit van de corridor waarlangs de olifanten van Amboseli naar de flanken van de Kilimanjaro trekken, op zoek naar verse vegetatie. Er zijn dan ook geen hekken tussen Elerai en het Amboseli National Park, waardoor de 1.400 olifanten, de buffels, gnoes, zebra’s, diverse antilopen en giraffen vrijelijk rond kunnen trekken. En waar grazers zich ophouden zijn roofdieren nooit ver te vinden! 
Verblijf: Satao Elerai Lodge, inclusief alle maaltijden, entreegelden en geplande safari's


Dag 4

Amboseli National Park - Ol Pejeta Wildlife Conservancy

Dag 4

Vandaag verlaat u Amboseli en vliegt u terug naar Nairobi. Daar wacht uw privé chauffeur voor de komende dagen u op en vertrekt u naar Ol Pejeta Wildlife Conservancy. In dit privé reservaat worden o.a. neushoorns en chimpansees opgevangen, maar het reservaat heeft ook veel ander wild. Na de lunch maakt u een safari met uw privé chauffeur in het reservaat. Sweetwater Serena’s Camp is een elegante accommodatie midden in Kenia’s Ol Pejeta Conservancy aan de voet van de imposante Mount Kenya. De unieke ligging van Sweetwaters Camp biedt u de gelegenheid om dit unieke wildreservaat te bezoeken, en de neushoorns en chimpansees te zien die hier worden beschermd.
Verblijf: Sweetwater's Tented Camp, inclusief alle maaltijden, entreegelden en middagsafari


Dag 5 en 6

Ol Pejeta Wildlife Conservancy - Samburu National Reserve

Dag 5 en 6

Uw ochtend begint vroeg met nog een safari in het Ol Pejeta reservaat. Dan heeft u een niet al te lange rit naar uw volgende bestemming, het Samburu National Reserve. Dit minder bekende wildpark heeft enkele bijzondere dieren, waaronder de girafgazelle. Samburu heeft een droog klimaat en de Ewaso Ng’iro rivier vormt de levensader van het park. Zonder de rivier zou het wild in deze streek niet kunnen overleven en er valt dan ook altijd genoeg te zien aan de oever. U brengt een middag en volle dag door in dit geweldige wildreservaat. Uw verblijf ligt aan de oever van de rivier; uw luxe tent is van alle gemakken voorzien. Door de gunstige ligging in het westelijke deel van het park is Samburu Intrepids een prima uitvalsbasis voor safaritochten in het reservaat. Maar u kunt het wild dat komt drinken bij de rivier zelfs vanuit het kamp zien. Naast een restaurant en openlucht lounge, heeft het kamp een zwembad, klein souvenirwinkeltje en bibliotheek.
Verblijf: Samburu Intrepids Club, inclusief alle maaltijden, entreegelden en safari's.


Dag 7 en 8

Samburu National Reserve - Masai Mara

Dag 7 en 8

Vroeg in de ochtend vliegt u direct van Samburu naar het hoogtepunt van uw reis, de Masai Mara. Door de overvloed aan wild in de Mara bent u ervan verzekerd dat uw safari's zeker succesvol zullen zijn. De Masai Mara is niet voor niets een van Afrika's beroemdste safaribestemmingen. De jaarlijkse migratie van meer dan 2 miljoen gnoes, zebra's en Thomson gazellen is een spektakel dat veel toeristen trekt. De dieren trekken het hele jaar rond op zoek naar grazige weiden. Daarbij ligt het gevaar constant op de loer! De natuur is soms wreed maar altijd indrukwekkend! Tussen al uw safari's door kunt u heerlijk ontspannen bij uw luxe verblijf dat in een privé concessie ligt. In dit gebied komen dan ook geen hordes andere toeristen.
Verblijf: Eagle View Camp, inclusief alle maaltijden, entreegelden en safari's


Dag 9

Masai Mara - Diani Beach

Dag 9

Uw dag begint met een laatste safari voor uw ontbijt. Na de lunch heeft u een chartervlucht naar de kust bij Diani Beach, waar u nog enkele dagen kunt genieten van zon, zee en strand bij uw verblijf op een privé eilandje voor de kust.
Verblijf: The Sands at Chale, water chalet, inclusief transfers, ontbijt en diner


Dag 10 t/m 12

Diani Beach

Dag 10 t/m 12

The Sands at Chale Island is een idyllische accommodatie, gelegen op een klein romantisch eilandje voor de kust van Diani Beach. The Sands ligt verscholen tussen de bomen van een heilig bos, aan een baai met een parelwit zandstrand, waar zeeschildpadden regelmatige eieren komen leggen. Voor de baai ligt een koraalrif, waardoor het veilig zwemmen is in de baai. Twee derde van het eiland bestaat uit mangrove bossen, die u met een kajak of motorboot kunt bezoeken. Tijdens uw verblijf kunt u diverse excursies en activiteiten ondernemen, waaronder watersporten zoals duiken, snorkelen, kajakken, dagtripjes naar Diani Beach, of een bezoek aan een lokaal vissersdorpje of het Wasini Marine Reserve. Uw kamer staat op palen in de zee, en u kunt dan ook zo het water in!
Verblijf: The Sands at Chale, water chalet, inclusief ontbijt en diner


Dag 13

Diani Beach - vertrek

Dag 13

Aan alle dingen komt een einde, helaas ook aan uw huwelijksreis. Het is alweer tijd om uw koffers in te pakken voor uw reis terug naar huis. Wij hopen dat Afrika een diepe indruk op u heeft achtergelaten, zodat u snel weer terug komt voor een volgend bezoek aan dit fantastische continent. In de loop van de dag heeft u een transfer naar de luchthaven van Mombasa voor uw vlucht terug naar Europa.


Dag 14

Aankomst Europa

Dag 14

Aankomst Europa