Madagaskar Reizen Madagaskar Reizen Madagaskar Reizen
Groepsreis Madagascar, 2 weken
vanaf
€ 2079,00

Contact opnemen
Soort reis: Groepsreizen
Thema: Cultuur, Natuur, Strand, Duiken
Duur van de reis: 14 dagen
Reisperiode: Vaste vertrekdata
Aantal personen: min. 6, max.12

Boek deze reis Vraag offerte aan

Groepsreis Madagaskar, 2 weken

Ontdek het bijzondere eiland Madagascar bij deze groepsreis, die u vanaf de hoofdstad Tana naar de mooie stranden in het zuiden voert. De tegenstellingen van het weelderig groene oosten en het droge zuiden maken dit een zeer boeiende groepsrondreis. De prachtige natuur van de parken zoals het Andasibe, Ranomafana en Isalo National Park wordt afgewisseld met bezoeken aan drukke marktjes, kleurrijke stammen en diverse landschappen. De reis eindigt aan het strand van Ifaty, waar u even bij kunt komen voordat u terug vliegt naar Antananarivo. U reist in een internationaal gezelschap van maximaal 10 personen met een Engels sprekende gids. Onderweg verblijft u in goede hotels, inclusief ontbijt.

Deze groepsreis kan ook als privé rondreis door Madagascar worden geboekt. U kunt deze reis ook verlengen met extra dagen aan het strand of met een bezoek aan het noorden van Madagascar.

Ga naar kleinschalige groepsriezen voor nog meer inspiratie.


Dag 1

Vertrek Europa

Dag 1

Deze reis is gebasseerd op een nachtvlucht vanuit Europa.


Dag 2

Aankomst Antananarivo

Dag 2

Na aankomst in Antananarivo wordt u opgewacht door onze agent die uw transfer verzorgt naar uw hotel. 
Verblijf:
Palissandre Hotel & Spa of gelijkwaardig, inclusief ontbijt
Afstand: ±20 km   
Reistijd: ±0,5 uur


Dag 3

Antananarivo - Andasibe National Park

Dag 3

Na het ontbijt begint het echte avontuur. De rit naar Andasibe is niet zo lang en voert u door de groene en weelderige vegetatie van oost Madagascar. Dit brengt u naar een zeer vochtig deel van het land met veel oerbossen en meertjes. Onderweg passeren we Merina dorpjes die verspreid liggen in de heuvels en bergen. We komen in de loop van de middag aan bij het verblijf bij Andasibe en maken ’s avonds een avondwandeling om nachtdieren te spotten.
Verblijf:
Sahatandra River Hotel of gelijkwaardig, incl. ontbijt
Afstand: ±150 km   
Reistijd: ±3-4 uur


Dag 4

Andasibe National Park

Dag 4

We beginnen onze ochtend met een bezoek aan het Andasibe National Park om de indri te zien, de grootste maki op het eiland. Dit 810 ha reservaat is uniek met zijn endemische fauna en flora en bevat een grote verscheidenheid aan orchideeën, bomen en endemische dieren zoals kameleons, tenrekegeltjes en heel veel vogels. 's Middags bezoeken we het V.O.I.I.M.A. reservaat. Dit reservaat biedt een duurzame manier om de resterende regenwouden in het gebied te redden door via lokale herbebossingsprojecten levensonderhoud te creëren voor de lokale gemeenschappen. Hier komt u ook een verscheidenheid aan dieren in het wild tegen, variërend van bruine maki's, indri’s, kameleons, gekko’s en vogels.
Verblijf:
Sahatandra River Hotel of gelijkwaardig, incl. ontbijt
 


Dag 5

Andasibe - Antsirabe

Dag 5

We rijden terug naar Tana en rijden zuidwaarts naar Antsirabe, dwars door het hooglandlandschap met zijn prachtige rijstvelden. De spectaculaire geërodeerde heuvels genaamd 'lavaka' herinneren ons aan het Verre Oosten met zijn rijstvelden en groen landschap met groenten en fruitbomen. We stoppen in Ambatolampy voor een snel bezoek aan deze enorme landbouwstad, ook erkend als een bron van aluminium. De aankomst in Antsirabe is rond 18.00 uur. 'The place of salt' is een elegante stad en staat bekend als het centrum van de bierindustrie - we kunnen de Star Brewery ruiken terwijl we de stad binnenkomen! Opgericht door de Noren in 1856, het is de enige plek die echt aanvoelt en eruit ziet als een Europese stad. Het heeft een gematigd klimaat en daarom zijn fruit en groenten die in koudere klimaten groeien te vinden in Antsirabe.
Verblijf:
Plumeria hotel of gelijkwaardig, incl. ontbijt
Afstand: ±310 km   
Reistijd: ±6-7 uur


Dag 6

Antsirabe - Ranomafana National Park

Dag 6

Na het ontbijt rijden we naar Ambositra, het centrum van de houtsnij-industrie van Madagascar. De hooglanden worden gekenmerkt door de architectuur: de huizen zijn verfraaid met fraai bewerkte houten balkons en luiken met heldere kleuren. Verderop passeren we de 'le col de tapia', een soort boom die bestand is tegen bosbranden. Het landschap wordt nog steeds gedomineerd door rijstvelden, dennenbossen, eucalyptusbomen en rotsachtige bergen. We slaan af van de hoofdweg om onze bestemming voor de dag te bereiken: Ranomafana National Park.
Verblijf:
Setam Lodge of gelijkwaardig, inclusief ontbijt
Afstand: ±250 km   
Reistijd: ±4-5 uur


Dag 7

Ranomafana National Park

Dag 7

Het 40.000 ha Parc National de Ranomafana met zijn met regenwoud bedekte heuvels en een overvloed aan dieren in het wild, werd lange tijd beschouwd als een van de hoogtepunten van Madagaskar en is een van de meest bezochte nationale parken van het land. Het beslaat een bergachtig gebied met hoogteverschillen van 800 tot 1200m. Naast de dicht beboste heuvels, wordt het terrein van Ranomafana gekenmerkt door talrijke kleine stroompjes die naar de prachtige Namorona rivier afdalen. U kunt hier lange wandelingen maken om de lemuren, kameleons en andere dieren te gaan bekijken.
Verblijf:
Setam Lodge of gelijkwaardig, inclusief ontbijt


Dag 8

Ranomafana - Fianarantsoa - Isalo

Dag 8

We verlaten Ranomafana en bezoeken we een lokale wijnboerderij voor een wijnproeverij bij Fianarantsoa (uitgezonderd in een weekend), ​​de stad waar men goede dingen leert. De stad is de poort naar het zuiden, de hoofdstad van de Betsileo-stammen en het centrum van de katholieke religie. De meeste van de beste scholen in het land zijn ook hier te vinden. Fianarantsoa is het centrum van de wijnindustrie - het klimaat zou niet ideaal zijn voor wijnstokken, maar het is een traditie die is achtergelaten door de priesters en monniken die in het gebied van Fianarantsoa leefden. We gaan dan zuidwaarts naar Ambalavao en bezoeken de 'Anteimoro Paper Factory', een overblijfsel van de Arabische beschaving op het eiland. We bezoeken ook Anja Park - waar u enkele families van ringstaartmaki's kunt zien, ook bekend als "Lemur Catta". We gaan verder naar Ihosy, de hoofdstad van de Bara stammen, die Zeboe herders zijn, en rijden door de bergketen van Andringitra die dient als een overgang tussen de droge zuidelijke en groene hooglanden. Onderweg zullen we van veraf een spectaculaire enorme granieten koepel zien met twee rotstorens genaamd 'de poort van het zuiden', die in feite het einde van het hoogland en het begin van het zuiden markeert. De 'Bishop's hat' is een andere opvallende, imposante formatie en een heilige locatie voor de lokale bevolking - een plek waar hun voorouders een collectieve zelfmoord kozen in plaats van toe te geven aan de Merina stammen. We passeren dan de enorme 'Plateaux de Horombe' met zijn zeer dieprode bodem en komen aan in Isalo.
Verblijf:
Isalo Rock Lodge of gelijkwaardig, inclusief ontbijt
Afstand: ±360 km   
Reistijd: ±6-8 uur


Dag 9

Isalo National Park

Dag 9

Vandaag bezoeken we en wandelen we in het Isalo National Park. Het park beslaat een gebied van 81.540 ha, bestaande uit het hele stuk van het Isalo-massief. Deze enorme berg is zeer spectaculair met zijn geërodeerde zandstenen verhogingen. Na een rit van 10 minuten van het dorp Ranohira, parkeren we onze auto en lopen we ongeveer 1½ uur om het natuurlijke zwembad te bereiken. Onderweg zien we vegetatie zoals pachypodium rosulatum of 'olifantenvoet' en aloe isaloensis, een inheemse aloësoort die endemisch is voor Isalo. De geërodeerde bergen dienden ook als een plaats waar de Bara hun doden hielden voordat ze ze in hun eigenlijke graven konden begraven. We beginnen onze klim en bereiken het massief na ongeveer 20 minuten lopen, waar we een spectaculair uitzicht hebben op de enorme zandstenen bergen met zijn prachtige kleuren en zijn vreemde en gehavende formaties die veel verschillende afbeeldingen creëren, zoals 'de schildpad', 'de maskers' en 'de krokodillen'. Onderweg kunnen er sifaka's, bruine lemuren en ringstaartmaki's zijn, evenals vijfenvijftig soorten vogels, hagedissen en slangen. Uiteindelijk bereiken we het natuurlijke zwembad met zijn kristalheldere water - een grote beloning na een lange en zeer warme wandeling.
Verblijf:
Isalo Rock Lodge of gelijkwaardig, inclusief ontbijt


Dag 10

Isalo National Park - Tuléar (Ifaty)

Dag 10

Na het ontbijt gaan we verder naar Tuléar, de eindpunt van de ‘route national’ 7. Dit deel van onze reis brengt ons naar een nieuw landschap tussen de droge bossen van het westen en de stekelige woestijn van het zuiden. Onderweg bewonderen we de verschillende 'Mahafaly tombes' en de 'Antandroy tombes'. Na een kort bezoek aan Tuléar rijden we naar Ifaty, ongeveer 27 km van Tuléar. Wegens de slechte staat van de weg, duurt het ongeveer 2½ uur om Ifaty, het droogste deel van het land, te bereiken. Gelegen in het diepe zuiden, wordt het landschap gedomineerd door cactusachtig, doornig struikgewas. We steken de droge en zanderige bodem over waar de lokale bevolking vecht om drinkwater te vinden. Mangrovebomen langs de kust worden afgewisseld door Vezo gemeenschappen die hun brood verdienen met vissen. U zult veel kleine pirogues zien met mannen die twee keer per dag gaan vissen, terwijl kinderen en vrouwen aan de kust wachten om de vis te verzamelen voordat ze naar Tuléar worden gebracht voor de verkoop.
Verblijf:
Le Paradisier Hotel of gelijkwaardig, inclusief ontbijt
Afstand: ±270 km   
Reistijd: ±5 uur


Dag 11

Ifaty

Dag 11

Ifaty ligt aan het strand. Hier kunt u ook het leven van de Vezo vissers ervaren. Veel excursies zijn mogelijk op deze vrijetijdsdag. Bezoek het Reniala-woud waar u twee soorten baobabs, stekelstruiken, reptielen zoals de Madagascar boa, gekko's en de 'kameleon parsoni' kunt zien, die een van de grootste kameleons ter wereld is. U kunt ook een boottocht maken om walvissen te spotten. Van juli tot half september komen walvissen naar de koele zeeën van Madagascar om hun jongen te baren. Het is een spectaculaire ervaring en het is mogelijk om de walvissen heel dicht bij de boot te zien. Ifaty ligt in de grootste lagune van het land en wordt ook beschermd door een groot koraalrif, waardoor het een ideale plek is om te duiken en te snorkelen.
Verblijf:
Le Paradisier Hotel of gelijkwaardig, inclusief ontbijt


Dag 12

Tuléar (Ifaty) - Antananarivo

Dag 12

Vroeg in de ochtend gaat u naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Tana. Na het inchecken in het hotel heeft u de middag vrij om de stad te verkennen en om wat sightseeing te doen. De hoofdstad van Madagaskar wordt ook wel de 'stad van duizenden' genoemd en het is de plek waar de eerste koning de verschillende koninkrijken van het eiland verenigde. Tana werd gebouwd in drie fasen: de hoge stad, het eerste gebied dat bezet was tijdens de vorstelijke periode waarin het paleis van de oude koningin is gevestigd; de binnenstad, waar alle chique boetieks van de hoofdstad te vinden zijn; en dan de lage stad, die het commerciële gebied van de stad is. Loop vanuit de hoge stad naar de Rova, het paleis van de koningin en het huis van de eerste predikant tijdens deze dagen, dat nu een museum is.
Verblijf:
Palissandre Hotel & Spa of gelijkwaardig, inclusief ontbijt
Afstand: ±20 km   
Reistijd: ±0,5 uur


Dag 13 en 14

Antananarivo - vertrek

Dag 13 en 14

In de loop van de dag heeft u een transfer naar de luchthaven van Antananarivo voor uw vlucht terug naar Europa, die de volgende dag aankomt.

U kunt deze reis verlengen met een verblijf met een bezoek aan het noorden van Madagascar.

Inspiratie voor nog meer reizen van Sable Tours?
Ga naar Zuid-AfrikaNamibiëBotswana en Oost-Afrika.

Wilt u ook een Big 5 safari?
Reis dan naar Zuid-AfrikaKenia of Tanzania.

Wilt u uw reis verlengen met een strandvakantie?
Ga dan naar MozambiqueMauritius of Zanzibar