Madagaskar Madagaskar Madagaskar
Hoogtepunten van Madagascar, 22 dagen
vanaf
€ 2042,00

Contact opnemen
Soort reis: Individuele reizen
Thema: Cultuur, Natuur, Strand, Duiken
Duur van de reis: 22 dagen
Reisperiode: Dagelijks vanaf 10 april tot 25 december
Aantal personen: Geen min./max.

Boek deze reis Vraag offerte aan

Hoogtepunten van Madagaskar

Madagaskar is het eiland van de lemuren, kameleons en baobab bomen. Deze 3-weekse rondreis door Madagascar is een aaneenschakeling van natuurlijke, landschappelijke en culturele hoogtepunten. U bezoekt o.a. het Andasibe, Ranomafana, Isalo en Kirindy National Park. Héél bijzondere zijn de rotsformaties van Tsingy de Bemaraha. Bij dit alles heeft u ook nog 3 dagen om te relaxen aan het strand dichtbij de pittoreske vissersdorpjes Tuléar of Ifaty. U heeft ook de mogelijkheid om walvissen te spotten. Onderweg kunt u kennismaken met de lokale bevolking. U overnacht in comfortabele accommodaties. Uw privé chauffeur, die goed basis Engels spreekt, rijdt u veilig rond over de soms erbarmelijke wegen.


Dag 1

Europa - Antananarivo

Dag 1

Dag 2

Aankomst Antananarivo

Dag 2

U komt aan in Antananarivo, waar onze agent u zal ontvangen en u een transfer heeft naar uw hotel. De rest van de dag kunt u uitrusten van uw vlucht bij uw accommodatie.
Verblijf: San Cristobal Hotel, inclusief ontbijt
Dag 2; Afstand ±20km      Reistijd; ±0,5 uur


Dag 3

Antananarivo - Morondava; Marofandilia

Dag 3

Vandaag heeft u een lange dag vol avontuur voor u. U vliegt van Antananarivo naar Morondava. Op het programma staan een bezoek aan de beroemde Baobab Avenue en het Kirindy National Park. In Kirindy kunt u enkele bijzondere dieren zien, zoals de madagaskarreuzenrat, de schattige kleine dwergmuismaki en de fretkat. Ook treft u hier 3 van de 6 soorten baobab bomen aan die Madagaskar rijk is. Vanavond kunt u de nachtdieren bewonderen tijdens een wandeling rond uw verblijf. 
Verblijf: Kirindy ecolodge, inclusief ontbijt
Dag 3; Afstand ±50km      Reistijd; ±2 uur
Excursies:
Begeleide avond en ochtend wandeling


Dag 4

Morondava; Marofandilia - Bekopaka

Dag 4

Uw reis gaat verder richting het noorden, en na een lange en hobbelig rit komt u in de avond aan bij uw verblijf in Bekopaka. Uw verblijf ligt op slechts 100 meter vanaf de ingang van het nationale park Tsingy de Bemaraha (Petit Tsingy). Bekopaka is uw uitvalbasis voor een verkenning van dit bijzondere gebied voor de komende dagen. 
Verblijf: Orchidée du Bemaraha, inclusief ontbijt
Dag 4; Afstand ±170km      Reistijd; ±7 uur


Dag 5 en 6

Bekopaka

Dag 5 en 6

De komende 2 dagen brengt u een bezoek aan het Small Tsingy en Grand Tsingy reservaat. Dit unieke werelderfgoedgebied bestaat uit een bizar karstlandschap van zogenaamde 'tsingy's'; uitgesleten kalkstenen rotsformaties met soms vlijmscherpe pieken. De eerste dag maakt u een trektocht door de Small Tsingy en heeft u 's middags een kanotocht in de Manambolo kloof om de graven van de Vazimba stam te bekijken. Dit volk, waarvan de mensen niet meer dan 1 meter lang waren, wordt gezien als de originele bewoners van Madagskar. De volgende dag bezoekt u de Grand Tsingy. Tussen de rotsen, tropische bomen en mangrove bossen leven verbazingwekkend veel vogelsoorten, lemuren en reptielen. 
Verblijf: Orchidée du Bemaraha, inclusief ontbijt
Excursies: Bezoek Grand Tsingy, Small Tsingy en Manambolo kanotocht 
met lokale gids


Dag 7

Bekopaka - Morondava

Dag 7

Na het ontbijt heeft u een transfer terug naar Morondava. U reist door het kleine stadje Belo-sur-Tsiribihina en ziet onderweg enkele Sakalava graftombes. Ook heeft u nog een kans om de imposante baobab bomen bij Baobab Avenue te zien, deze keer bij zonsondergang! 
Verblijf: Chez Maggie, inclusief ontbijt
Dag 7; Afstand ±210km      Reistijd; ±9 uur
Excursies: Bezoek Allée des Baobabs


Dag 8

Morondava - Antsirabe

Dag 8

Vandaag rijdt u naar Antsirabe door landschappen van groene en weelderige valleien die afgewisseld worden met droge bergachtige hooglanden. U rijdt door de Menabe regio en komt langs typische stadjes zoals Miandrivazo en Mandoto. Antsirabe is het centrum van de bier industrie - wat u al kunt ruiken bij aankomst. De stad, gesticht in 1856 door Noren, doet Europees aan en heeft een mooi station.
Verblijf: 
Chambre du Voyageur, inclusief ontbijt
Dag 8; Afstand ±500km      Reistijd; ±9 uur


Dag 9 en 10

Antsirabe - Ranomafana

Dag 9 en 10

Na het ontbijt gaat u naar Ambositra, bekend vanwege het houtsnijwerk dat hier wordt gemaakt. Heel kenmerkend zijn de huizen onderweg met felgekleurde luiken en houten balkons. Het landschap bestaat afwisselend uit rijstvelden, dennenbossen en bergen. Het Ranomafana National Park is een van de meest bezochte parken van Madagaskar. Het beslaat een bergachtig gebied met hoogteverschillen van 800 tot 1200m. Op de dicht beboste hellingen stromen talloze kleine riviertjes naar de mooie Namorona Rivier. U kunt hier lange wandelingen maken om de lemuren, kameleons en andere dieren te gaan bekijken.
Verblijf: Chez Gaspard, inclusief ontbijt
Dag 9; Afstand ±230km      Reistijd; ±5 uur
Excursies: Bezoek Ambositra en Ranomafana National Park met lokale gids


Dag 11 en 12

Ranomafana - Andringitra (Anjá Community Reserve)

Dag 11 en 12

U verlaat vandaag Ranomafana en reist verder naar het zuiden. Onderweg naar Isalo verblijft u nog eerst 2 nachten bij Anjá Community Reserve. De rit gaat via Ambalavao waar u een papierfabriek bezoekt. Het Anjà Community Reserve ligt in de Tsaranoro vallei. De lokale Betsileo stam heeft dit paradijselijke gebied bewaard dat behoort tot een van de zeven ecoregio's van het eiland. Het terrein is bezaaid met grote rotsblokken en het subtropische woud zorgt voor een grote biodiversiteit. Er leeft hier een grote populatie ringstaartmaki's. U heeft een volle dag om dit gebied te verkennen.
Verblijf: Tsarasoa kamp, inclusief ontbijt
Dag 11; Afstand ±170km      Reistijd; ±4 uur
Excursies: Bezoek Anjà Reserve bij Ambalavao en Tsaranoro vallei
met lokale gids


Dag 13

Andringitra (Anjá Community Reserve) - Ranohira (Isalo)

Dag 13

U verlaat vandaag de Tsaranoro vallei en reist verder naar het zuiden. De route voert u door de Andringitra bergen, die de overgang tussen het droge zuiden en de groenere hooglanden vormen. Het landschap wordt gedomineerd door enorme rotsformaties zoals de 'Bishop's hat', die een heilige plek is voor de lokale bevolking. De voorouders kozen ervoor om hier gezamenlijk zelfmoord te plegen in plaats van zich te onderwerpen aan de Merina stam.
Verblijf: Isalo Ranch, inclusief ontbijt
Dag 13; Afstand ±220km      Reistijd; ±4 uur


Dag 14

Ranohira (Isalo National Park)

Dag 14

Vandaag bezoekt u het Isalo National Park, het op 1 na grootste park op Madagaskar. Het Isalo bergmassief bestaat uit spectaculaire, grillige zandstenen rotsformaties. Een wandeling van ong. 1,5 uur brengt u naar de 'Piscine Naturelle', een mooie waterpoel die wordt gevoed door een kristalheldere waterval. Dit is een heerlijke oase in het droge gebied. Onderweg heeft u een fantastisch uitzicht over de bergen met hun kleurenpracht en vreemde vormen, ziet u talloze stroompjes en bijzondere vegetatie, vogels, hagedissen en hopelijk sifaka lemuren, echte maki's en ringstaartmaki's.
Verblijf: Isalo Ranch, inclusief ontbijt en lunch
Excursies: Bezoek Isalo National Park met lokale gids


Dag 15

Ranohira (Isalo National Park) - Tuléar (Ifaty)

Dag 15

Onderweg naar Tulear, het eindpunt van Route National 7, zult u merken dat het landschap steeds droger wordt met hoofdzakelijk doornbossen. De inheemse planten in het gebied bestaan uit typische stekelige bomen en struiken die zich perfect hebben aangepast aan het klimaat. U bezoekt het Zombitse National Park waar u tijdens een 2 uur durende wandeltocht nog vele inheemse boabab bomen en talloze vogelsoorten kunt bewonderen.
Verblijf: La Plage Hotel, inclusief ontbijt
Dag 15; Afstand ±310km      Reistijd; ±5 uur
Excursies: Wandeltocht in Zombitse National Park met lokale gids


Dag 16 en 17

Tuléar (Ifaty)

Dag 16 en 17

De komende dagen kunt u doorbrengen aan het strand en Tuléar verkennen. Tussen juli en september zwemmen voor de kust bultruggen voorbij en u kunt in deze periode een boottocht maken om deze reuzen van dichtbij te bewonderen. Ook diepzee visexcursies of snorkeltrips kunnen voor u worden geregeld. De dagen zijn vrij om te genieten van zon, zee en strand. Bezoeken aan het arboretum, waar u verschillende plantensoorten uit het gebied kunt bekijken, en een bezoek aan een lokale markt behoren ook tot de mogelijkheden.
Verblijf: La Plage Hotel, inclusief ontbijt


Dag 18

Tuléar (Ifaty) - Antananarivo

Dag 18

U vliegt vandaag terug naar Antananarivo. Hier verblijft u een nacht voordat u voor de laatste dagen het Andasibe National Park bezoekt.
Verblijf: Le Belvédère, inclusief ontbijt
Dag 18; Afstand ±60km       


Dag 19

Antananarivo - Andasibe National Park

Dag 19

Vandaag rijdt u naar Andasibe door het groene en weelderige landschap van het oosten. Dit laatste gedeelte brengt u naar het vochtige deel van Madagaskar, met regenwouden en meren. Onderweg bezoekt u de Pereyras Exotic Farm, waar u enkele van de unieke diersoorten van Madagaskar kunt zien, zoals verschillende soorten gekko's, vlinders, kikkers en kameleons. Na aankomst bij uw verblijf gaat u op een avondwandeling in Andasibe om op zoek te gaan naar lemuren en andere nachtdieren.
Verblijf: Sahatandra River Hotel, inclusief ontbijt
Dag 19; Afstand ±150km      Reistijd; ±4 uur
Excursies:
Bezoek Pereyras Exotic farm en avondwandeling
bij Andasine National Park


Dag 20

Andasibe National Park

Dag 20

Na het ontbijt heeft u een volle dag tot u beschikking voor het verkennen van het Andasibe National Park. Hier, in het Analamazoatra gedeelte van het reservaat, kunt u de Indri Indri bewonderen, de grootste lemur van het eiland. Andasibe is uniek en heeft een grote variëteit aan planten, zoals orchideeën, en dieren zoals kameleons en vogels. U brengt een bezoek aan het Vakone privé reservaat waar u ook het bekende lemur eiland zult verkennen.
Verblijf: Sahatandra River Hotel, inclusief ontbijt.
Excursies: Andasibe National Park (Analamazoatra) en bezoek 
Vakona Lodge privé reserve (lemureneiland + krokdillenmeer).


Dag 21 en 22

Andasibe National Park - Antananarivo - vertrek

Dag 21 en 22

Vanmorgen reist u terug naar Antananarivo voor uw vlucht naar Europa waar u de volgende dag aankomt. Indien uw vlucht laat vertrekt, heeft u nog de mogelijkheid om u op te frissen in een dagkamer bij een verblijf in de hoofdstad (optie - tegen meerprijs). We hopen dat u genoten heeft van uw bijzondere reis door dit fascinerende land.
Dag 21; Afstand ±150km      Reistijd; ±4 uur

Inspiratie voor nog meer reizen van Sable Tours?
Ga naar Zuid-AfrikaNamibiëBotswana en Oost-Afrika.
Wilt u ook een Big 5 safari?
Reis dan naar Zuid-AfrikaKenia of Tanzania.
Wilt u uw reis verlengen met een strandvakantie?
Ga dan naar MozambiqueMauritius of Zanzibar