Vissersboot Vissersboot Vissersboot
Huwelijksreis Madagascar, 2 weken
vanaf
€ 2545,00

Contact opnemen
Soort reis: Individuele reizen
Thema: Huwelijksreizen, Culinair, Luxe, Natuur, Strand, Duiken
Duur van de reis: 13 dagen
Reisperiode: Dagelijks vanaf 1 januari t/m 31 december
Aantal personen: 2 personen

Boek deze reis Vraag offerte aan

Huwelijksreis Madagascar

Deze rondreis op Madagascar brengt u naar het groene en weelderige noorden. Uw reis begint en eindigt in Nosy Be. Dit is het startpunt voor uw reis naar de eilanden Nosy Be, Nosy Komba en het Ankarana National Park. U kunt relaxen op fraaie stranden en bezoekt de rode Tsingy’s van Ankarana. Loop door de kalkstenen pinakels, bewonder de baobab bomen, bezoek grotten en spot lemuren, vleermuizen en krokodillen. U sluit uw reis af op het tropische eilandje Nosy Komba, een heerlijk paradijsje. U overnacht in comfortabele accommodaties, inclusief ontbijt en diner. Uw privé chauffeur, die basis Engels spreekt, rijdt u veilig rond over de soms erbarmelijke wegen. U kunt deze reis verlengen met een bezoek aan het prachtige Masoala schiereiland, waar de oceaan en het regenwoud bij elkaar komen.


Dag 1

Vertrek Europa

Dag 1

 


Dag 2 t/m 4

Aankomst Nosy Be - Ankify schiereiland

Dag 2 t/m 4

U heeft vandaag een transfer vanaf de luchthaven naar de haven voor uw transfer naar uw verblijf aan de idyllische ‘Big Earth’ kustlijn dichtbij Ankify. Nosy Be en Nosy Komba, beter bekend als de parfum eilanden, zijn prachtige tropische pareltjes met palmbomen, mooie stranden en bougainvillea. Een boottochtje van een klein half uur brengt u van Nosy Be naar Antoremba. Hier verblijft u een in van de charmante bungalows, die pal aan het strand liggen. Vanaf uw terras kijkt u uit op de oceaan, waar de lokale vissersboten voorbij komen varen. Uw bungalow is ruim en perfect geïntegreerd in de omgeving door het gebruik van traditionele materialen en kostbare houtsoorten zoals rozenhout. Zie de zon in de zee ondergaan met een cocktail op uw terras en snuif de geuren van vanille en ylang-ylang op die in de zwoele avondlucht worden verspreid. U zult beseffen dat er nooit genoeg tijd is voor alle mogelijke uitstapjes voordat u met pijn in uw hart afscheid moet nemen van dit stukje hemel op aarde. Vanaf september tot november heeft u kans hier walvissen te zien.
Verblijf: Antoremba Lodge, inclusief ontbijt
Dag 2; Afstand ±10km          Reistijd; ±2 uur (inclusief ferry)


Dag 5 t/m 7

Ankify schiereiland - Ankarana National Park

Dag 5 t/m 7

U vertrekt vanmorgen naar Ambanja voor een bezoek aan een van de meest exclusieve cacao plantages op Madagascar. 90% van de geproduceerde cacao is bestemd voor de Europese en Japanse markt. De komende 3 nachten brengt u door bij Ankarana; een natuurreservaat met ondergrondse rivieren en absoluut magische landschappen. Het Ankarana gebied heeft een zeer rijke en diverse flora en fauna, met talloze lemuren en zeldzame vogels. De kalkstenen rotspunten (Tsingy’s) worden doorkruist met diepe canyons, bossen en ondergrondse rivieren. Door deze rivieren is het grootste grottennetwerk van Afrika ontstaan, die onderdak bieden aan enorme kolonies vleermuizen. De meren en rivieren in het gebied zijn heilig voor de lokale bevolking, daardoor mag u er niet in zwemmen of baden. U kunt het gebied verkennen via de ongelooflijke wandelpaden. Onderweg ziet u bijzondere planten en bomen zoals de ‘vazaha’ boom, diverse soorten lemuren, reptielen, vogels en ander wild. Bezoek het labyrint aan grotten, waar 14 soorten vleermuizen, inheemse blinde garnalen en zelfs krokodillen op u wachten. Vanuit enkele uitzichtpunten hebt u een geweldig uitzicht over de honderden kalksteennaalden.
Verblijf: Iharana Bush Camp, inclusief ontbijt én diner
Dag 5; Afstand ±120km         Reistijd; ±4 uur (inclusief ferry)
Excursies:
Begeleid bezoek aan de Millot plantage met lunch
Entree + gids Iharana National park
Entree + gids Ankarana National Park


Dag 8 t/m 11

Ankarana National Park - Ankify - Nosy Komba

Dag 8 t/m 11

U heeft vandaag een boottransfer vanaf Ankify, een klein dorpje aan de westkust op het vasteland van Madagaskar. Van hieruit gaat u naar Ankify. Een kleine haven maakt het mogelijk om naar Nosy Komba te varen voor uw verblijf van vier nachten. Aan de uiterste noordkant wordt het dorp Doany begrensd door een koraalrif. Jardin Vanille bij de kleine nederzetting Anjiabé is de perfecte plaats voor ontspanning en rust. Uw kamer ligt aan zee en heeft vrij uitzicht over de baai. Breng een bezoek aan Hellville op Nosy Be met zijn koloniale architectuur, kleurrijke markten met geuren van kruiden en verschillende parfums is een aanrader, verken wandelroutes dichtbij uw verblijf of bekijk lokale dorpjes. U kunt uw ontbijt en avondeten laten serveren op uw eigen veranda, maar het restaurant dat hoger op de heuvel is gelegen biedt fantastische vergezichten.
Verblijf: Jardin Vanille, inclusief ontbijt, diner en 1x massage
Dag 8; Afstand ±140km         Reistijd; ±5 uur (inclusief ferry)

Upgrade mogelijkheid 1 bij Nosy Komba: 
Tsara Komba Lodge (zie prijzen voor meer informatie)
Foto's met dank aan: © Chassaing / Planchenault / TK

Upgrade mogelijkheid 2 bij Constance Tsarabanjina: 
Constance Tsarabanjina (zie prijzen voor meer informatie)


Dag 12 en 13

Nosy Komba - Nosy Be - vertrek - aankomst Europa

Dag 12 en 13

U heeft vandaag een boottransfer vanaf Nosy Komba naar Nosy Be. Van hieruit vertrekt uw intercontinentale vlucht terug naar Europa.
Reistijd; ±1 uur (inclusief ferry tocht)

Inspiratie voor nog meer reizen van Sable Tours?
Ga naar Zuid-AfrikaNamibiëBotswana en Oost-Afrika.

Wilt u ook een Big 5 safari?
Reis dan naar Zuid-AfrikaKenia of Tanzania.

Wilt u uw reis verlengen met een strandvakantie?
Ga dan naar MozambiqueMauritius of Zanzibar