Madagascar reizen Madagascar reizen Madagascar reizen
Oost en Noord Madagascar
vanaf
€ 2098,00

Contact opnemen
Soort reis: Individuele reizen
Thema: Safari, Cultuur, Natuur, Strand, Duiken
Duur van de reis: 16 dagen
Reisperiode: Dagelijks
Aantal personen: min. 2 personen

Boek deze reis Vraag offerte aan

Oost en Noord Madagascar

Deze rondreis op Madagascar brengt u naar het groene en weelderige oosten en noorden van het land. U bezoekt het prachtige Masoala schiereiland, dat uniek is omdat hier de oceaan en het regenwoud bij elkaar komen. Ga op zoek naar de bijzondere rode vari maki en groene gecko. De watervallen van Montagne d'Ambre zijn een lust voor het oog, evenals de rode tsingy vlaktes van het Ankarana National Park. U sluit uw reis op Madagascar af met enkele dagen strand op het tropisch eilandje Nosy Be. U overnacht in comfortabele accommodaties, inclusief ontbijt en diner. Uw privé chauffeur, die basis Engels spreekt, rijdt u veilig rond over de soms erbarmelijke wegen.


Dag 1 t/m 3

Europa - Nosy Be

Dag 1 t/m 3

U heeft een nachtvlucht naar Nosy Be in het noordelijke gedeelte van Madagaskar en komt aan op dag 2 van uw reis. Uw heeft een transfer na aankomst naar uw verblijf op Nosy Komba, waar u uw reis begint aan het strand. Nosy Be en Nosy Komba, beter bekend als de parfum eilanden, zijn prachtige tropische pareltjes met palmbomen, mooie stranden en bougainvillea. U kunt hier heerlijk uitrusten en genieten van de zon en de steeds wisselende kleuren van de zee. Als u wilt, kunt u het Lokobe reservaat bezoeken, of een dagexcursie per boot naar de eilanden Nosy Be of Nosy Tanikely maken, waar u ook prima kunt duiken en snorkelen. 
Verblijf: Jardin vanille, inclusief ontbijt én diner


Dag 4 en 5

Nosy Komba - Ambilobe

Dag 4 en 5

U heeft vandaag een boottransfer naar Ankify, een klein dorpje aan de westkust op de vasteland van Madagaskar. Van hieruit reist u met uw privé gids naar Ambanja voor een bezoek aan een van de meest exclusieve cacao plantages op Madagascar. 90% van de geproduceerde cacao is bestemd voor de Europese en Japanse markt. Van hieruit gaat u naar Iharana Bush Camp, gelegen in een fanastisch gebied waar u ook tsingy's in de omgeving kunt verkennen. In de middag heeft u een kanotocht op het meer en u sluit de dag af bij het Ambatomilhoa uitzichtpunt voor een onvergetelijke zonsondergang. 
Verblijf: Iharana Bush Camp, inclusief ontbijt én diner


Dag 6 en 7

Ambilobe - Diego (Antsiranana; Ankarana National Park)

Dag 6 en 7

De komende 2 dagen brengt u door bij Ankarana; een natuurreservaat met karstlandschappen, geheime grotten, ondergrondse rivieren en absoluut magische landschappen. Het gebied heeft een zeer rijke en diverse flora en fauna, met talloze lemuren en zeldzame vogels. Tussen de zo kenmerkende tsingy rotsformaties vindt u verborgen beboste kloven en kristalheldere stroompjes. U bezoekt hier de uitgebreide grotten, die onderdak bieden aan enorme kolonies vleermuizen.
Verblijf: Relais de l'Ankarana, inclusief ontbijt en diner


Dag 8

Ankarana National Park - Montagne d'Ambre National Park

Dag 8

Na een niet al te lange rit komt u aan bij het Montagne d'Ambre National Park. Dit park bestaat uit een vulkanisch massief, met regenwouden, watervallen en buitengewoon mooie landschappen. Het is opgericht in 1958 om het massief en plaatselijke ecosystemen te beschermen. Onderweg maakt u een wandeltocht bij de 'Red Tsingy'. In het Montagne d'Ambre National Park leven 7 verschillende soorten lemuren, waarvan u er hopelijk een paar zult zien, evenals prachtige kikkers, gekko's, kameleons en meer dan 70 vogelsoorten. Vanavond heeft u een wandeling op zoek naar zeldzame nachtdiertjes.
Verblijf: Nature Lodge, inclusief ontbijt en diner


Dag 9

Montagne d'Ambre National Park - Diego Suarez - Antananarivo

Dag 9

Na nog een ochtendbezoek aan het Amber National Park heeft u een transfer naar de luchthaven van Diego voor uw vlucht naar de hoofdstad Tana. In de middag kunt u eventueel een bezoek brengen aan de 'old rava', het oude paleis, waar u een fantastisch uitzicht heeft over de stad en de omgeving.
Verblijf: Au Bois Vert, inclusief ontbijt


Dag 10

Antananarivo - Maroantsetra

Dag 10

U heeft een transfer naar het vliegveld voor uw binnenlandse vlucht naar Maroantsetra. Dit charmante stadje ligt aan de Antongil baai. De zich door het landschap slingerende rivier en het stadje vormen een pittoreske geheel. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden. Wij raden een wandeling naar het stadje aan!
Verblijf: Manga Beach Hotel, inclusief ontbijt en diner 


Dag 11 en 12

Maroantsetra - Masoala National Park

Dag 11 en 12

Het kleine, onbewoonde eilandje Nosy Mangabe, ligt voor de kust in de baai van Antongil. Vandaag wordt u met een bootje naar het eiland gebracht om de inheemse planten en dieren te bekijken. Daarna vertrekt u naar het Masoala schiereiland, een van de laatste plekken op aarde waar het regenwoud en de zee elkaar ontmoeten en tevens het grootste park op Madagaskar. De komende dagen kunt u volop wandelen in dit prachtige, ongerepte gebied. Naast veel orchideeën heeft u een kans om reptielen, zeldzame vogels en natuurlijk lemuren te zien. De laatste dag kunt u naar eigen inzicht besteden met nog een laatste wandeling in het regenwoud, een kanotocht of een dagje aan het strand. Tussen juli en september kunt u voor de kust ook bultrugwalvissen zien!
Verblijf: Tampolo Lodge, inclusief alle maaltijden

Verlenging (prijs op aanvraag): U kunt ook 3 of meer nachten hier verblijven. 
Tip: Verblijf dan in Masoala Forest Lodge, inclusief alle maaltijden


Dag 13

Masoala National Park - Maroantsetra

Dag 13

U heeft een transfer terug naar Maroantsetra vanuit dit fantastich gebied. U verblijft vanavond in Maroantsetra voor uw binnenlandse vlucht morgen naar Antananarivo. 
Verblijf: Manga Beach Hotel of gelijkwaardig, inclusief ontbijt en diner


Dag 14

Maroantsetra - Antananarivo

Dag 14

U heeft vandaag een transfer naar het vliegveld voor uw vlucht terug naar Tana, voor uw laatste nacht op Madagaskar. Uw verblijf is in het centrum van Antananarivo waardoor u de magie van deze stad kunt proeven en op onderzoek uitgaan.
Verblijf: Le Belvédère, inclusief ontbijt   


Dag 15 en 16

Antananarivo - vertrek - Europa

Dag 15 en 16

In de loop van de dag vertrekt uw vlucht terug naar Europa, waar u de volgende dag aankomt.

U kunt deze reis verlengen met een verblijf
op MauritiusMozambique of Zanzibar.
Wilt u ook een Big 5 safari? Reis dan naar Zuid-AfrikaKenia of Tanzania.