Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Etosha National Park

Gemsbok met kalf in Etosha National Park Namibie
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Etosha National Park

Het Etosha National Park is het grootste en bekendste nationale park van Namibië dat werd opgericht in 1907. Het park ligt in het noorden van Namibië op zo’n 400 km afstand vanaf Windhoek. Het hart van het park wordt gevormd door een enorme zoutpan die zelfs vanuit de ruimte kan worden gezien. Etosha National Park is in totaal zo’n 22.000 vierkante kilometer groot, waarvan Etosha pan een kwart in beslag neemt. U kunt de pan zelf niet berijden, maar er zijn genoeg grindwegen in het park om het wild tijdens uw Namibië reis goed te kunnen bekijken. U kunt in Etosha National Park in uw eigen huurauto rondrijden, maar u kunt ook begeleide safari’s boeken. Onze tip; koop bij de ingang van het nationale park een map met de routes in het park.

Neushoorn en zebra in Etosha National Park

Wild kijken in het Etosha National Park

Het Etosha National Park heeft níet de Big 5, er leven namelijk geen buffels in het park. Maar doordat er weinig begroeiing is in het park kunt u hier de dieren heel makkelijk spotten. In het park zijn een aantal kunstmatige drinkplaatsen aangelegd, waar het de hele dag door een komen en gaan is van wild. Het loont de moeite om hier eens een tijd gewoon stil te gaan staan met uw huurauto om af te wachten wat er allemaal voorbij komt. De drinkplaatsen zijn vooral in de droge tijd als het weer warm is onmisbaar voor het wild. Er leeft een grote diversiteit aan wild in het park en u heeft een goede kans om olifanten, giraffen, zebra’s, springbokken, gemsbokken, neushoorns of zelfs leeuwen te zien. Heb ook oog voor de vele vogels die in het park leven, er zijn verrassend veel verschillende soorten te vinden.

Olifanten bij watergat in Etosha

Verblijven in het Etosha National Park

U kunt in het Etosha National Park verblijven bij een van de vijf kampen in het nationale park zelf. De kamers bij deze kampen variëren van eenvoudig maar adequaat tot ruim en luxe. Alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer. Bij de drie grootste kampen, Okaukuejo, Halali en Namutoni, zijn drinkplaatsen aangelegd waar u de dieren ook ’s avonds kunt bekijken vanuit een schuilhut. Helaas is de service en de kwaliteit van het eten in de restaurants bij de kampen nogal wisselend, maar als u dat op de koop toeneemt, is een verblijf in het park zeker een aanrader.

Koedoes in Etosha National Park

Verblijven buiten het Etosha National Park

Daarnaast is er een keuze uit verschillende type accommodaties nét buiten het park, zoals Etosha Safari Camp of Etosha Safari Lodge, waar een betere service kan worden gegarandeerd. Als u buiten het park verblijft kunt u als dagbezoeker zelf in Etosha National Park in uw huurauto rondrijden. Maar de accommodaties bieden ook begeleide safari’s aan in het park, waarbij u met een ranger in een open voertuig op safari gaat. Om het park in te mogen moet u entree betalen, die u 24 uur toegang geeft in het park. Let op, dit houdt in dat als u op de dag van aankomst om 12.00 uur het park betreedt en op de dag van vertrek pas om 14.00 uur het park verlaat, u nog voor een extra dag moet betalen.

Giraffen in Etosha
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.