Herero Vrouwen In Namibië Herero Vrouwen In Namibië Herero Vrouwen In Namibië

De Fish River Canyon is een kloof die is uitgesleten door de Fish rivier in het zuiden van Namibië. Fish River Canyon is na de Grand Canyon in de Verenigde Staten de langste canyon ter wereld. De kloof heeft een totale lengte van ongeveer 160 km en het diepste punt is ongeveer 550 meter. U vindt de kloof in het zuiden van Namibië, net ten noorden van de grens met Zuid-Afrika. Als u op de rand van de Fish River Canyon staat hebt u een geweldig uitzicht over de omgeving en de rivier in de diepte. Er staat in het droge seizoen maar weinig water in de rivier en het is onvoorstelbaar dat het kleine stroompje water dit natuurwonder voort heeft gebracht. Het mooiste uitzicht is te vinden bij het uitzichtpunt bij Hobas.

Fish River Canyon


Richtersveld Transfrontier Conservation Park

Aan de zuidelijke kant van Fish River Canyon stroomt de rivier de kloof uit, en dan verder naar de Oranje rivier die de grens vormt met Zuid-Afrika. Hier aan het begin van de kloof vindt u bij Ais Ais heetwaterbronnen. Bij de accommodatie die hier is gebouwd kun je baden in de warmwaterbronnen en spa behandelingen boeken. Ais-Ais en de Fish River Canyon zelf maken deel uit van het Fish River Canyon Nature Reserve, dat weer een onderdeel is van het Ais Ais Richtersveld Transfrontier Conservation Park. Dit uitgestrekte park wordt gekenmerkt door dramatische landschappen en heeft een unieke flora en fauna. Planten en dieren hebben zich aangepast aan de hitte en droogte van het gebied. Naast bijzondere vetplanten vindt u hier ook een kokerbomenbos, met de zo typerende stekelachtige bladeren.

Kokerbomen Bij Fish River Canyon


Wilde paarden bij Aus

Ten noorden van de Fish River Canyon ligt het slaperige stadje Aus. Er valt niet veel te beleven of te zien in het stadje zelf, maar in de omgeving leven grote kuddes wilde paarden. Het verhaal gaat dat de paarden afstammen van paarden die door de Duitse troepen na de eerste Wereldoorlog zijn achtergelaten.

Fish Rivier

Als u Fish River Canyon wilt bekijken, trek dan minstens twee dagen uit voor uw bezoek. Er is een keuze uit verschillende accommodaties in de omgeving in verschillende prijsklassen. Accommodaties die wij aan kunnen raden zijn Fish River Canyon Lodge en Fish River Lodge, die pal aan de rand van de canyon is gelegen. Deze accommodatie biedt ook meerdaagse wandeltochten aan in de kloof, waarbij u onderweg kampeert in de natuur.

Zonsondergang Bij Fish River Canyon