Namibië reizen Namibië reizen Namibië reizen
Grote Trans-Afrika groepsreis
vanaf
€ 3153,00

Contact opnemen
Soort reis: Groepsreizen
Thema: Safari, Cultuur, Natuur
Duur van de reis: 22 dagen
Reisperiode: Vaste vertrekdata
Aantal personen: min. 4, max. 12

Boek deze reis Vraag offerte aan

Grote Trans-Afrika groepsreis

Bij deze fantastische en avontuurlijke groepsreis bezoekt u in 22 dagen de hoogtepunten van Namibië, Botswana en Zimbabwe, met als eindpunt de spectaculaire Victoria Falls. Naast natuur en veel wild biedt deze reis culturele excursies naar een Himba en Bushmen dorp. Onderweg bezoekt u enkele van 's werelds mooiste natuurparken, zoals het Etosha National Park, de Okavango Delta, Chobe National Park en het Hangwe National Park. U reist in een internationale groep van maximaal 12 personen met een Engelstalige of Duits sprekende gids en overnacht in hotels of permanente tenten. Het vervoer is per safaribus (zie fotogalerij).


Dag 1 en 2

Amsterdam - Windhoek

Dag 1 en 2

Na aankomst wordt u naar uw verblijf in Windhoek gebracht, waar u de rest van de middag uit kunt rusten van uw vlucht. 's Avonds ontmoet u hier uw gids en de rest van uw reisgezelschap.
Verblijf: Terra Africa Guest House, inclusief ontbijt


Dag 3 en 4

Windhoek - Sossusvlei

Dag 3 en 4

Het Namib Naukluft National Park ligt in een eeuwenoude woestijn. We bezoeken dit park 's ochtends vroeg, als de opgaande zon de rode duinen bij Sossusvlei en Deadvlei spectaculair kleurt. Houd uw camera gereed voor de mooie fotomomenten! We bezoeken ook Sesriem Canyon, die miljoenen jaren geleden is uitgesleten door de Tsauchab rivier.
Verblijf: Agama River Camp, inclusief alle maaltijden
Afstand: 280 km


Dag 5

Sossusvlei - Swakopmund

Dag 5

We rijden door de Namib -Naukluft woestijn naar Swakopmund. Onderweg stoppen we in Walvisbaai, waar u flamingo's kunt bewonderen in de lagune. In de middag komen we aan in het charmante kuststadje Swakopmund, waar u nog veel Duitse invloeden kunt ontdekken.
Verblijf: Alte Brücke Resort of gelijkwaardig, inclusief ontbijt en lunch
Afstand: 350 km


Dag 6

Swakopmund - Waterberg Park

Dag 6

Vandaag is een lange rijdag. We verruilen de kust voor de bergen van het Waterberg Plateau. Na aankomst kunt u een wandeling maken om het wild in het reservaat te bekijken. Dit gebied is een opvang voor enkele zeer bedreigde diersoorten, waaronder neushoorns.
Verblijf: Waterberg Camp, inclusief alle maaltijden
Afstand: 500 km


Dag 7

Waterberg Park - Etosha

Dag 7

Onderweg naar het Etosha National Park bezoeken we vandaag eerst een cheeta opvang. In dit centrum wordt onderzoek gedaan naar deze bijzondere dieren. In het bezoekerscentrum kunt u meer leren over deze prachtige katten en de inspanningen om ze te redden. In de middag komen we aan bij onze accommodatie nét buiten het nationale park. U kunt eventueel nog een optionele begeleide safari maken in het park, of anders gewoon lekker uitrusten bij het zwembad.
Verblijf: Toshari Lodge, inclusief alle maaltijden
Afstand: 320 km


Dag 8 en 9

Kamanjab - Etosha National Park

Dag 8 en 9

De komende dagen staan in het teken van de safari's die we zullen maken in het Etosha National Park, een hoogtepunt in Namibië. We zullen iedere dag in ons eigen voertuig het park doorkruisen op zoek naar wild. Indien u overdag nog niet genoeg wild heeft gezien, dan kunt u de avonden doorbrengen bij een watergat om de nachtdieren te zien die hier komen drinken.
Verblijf: Namutoni Camp in Etosha National Park, inclusief alle maaltijden
Afstand: 230 km


Dag 10

Etosha National Park - Okavango Rivier

Dag 10

Na vertrek uit Etosha rijden we Bushmanland, waar we een bezoek brengen aan het Living Museum of the Ju'Hoansi-San, een lokale bushmen gemeenschap die u de kans geeft deel te nemen aan hun dagelijkse activiteiten. U leert meer over hun tradities en maakt een wandeling door het dorp met de jagers. Zij demonstreren hun jachttechnieken en leren u om vuur te maken. In de middag vervolgen we onze weg naar ons verblijf aan de Okavango rivier.
Verblijf: Kaisosi River Lodge, inclusief alle maaltijden
Afstand: 595 km


Dag 11

Okavango Rivier - Mahangu

Dag 11

Deze ochtend bent u vrij om te relaxen of een keuze te maken uit enkele optionele activiteiten, zoals bijv. een boottochtje op de rivier of een bezoek aan een lokale gemeenschap. Na aankomst in Mahangu hebben we een middagsafari in het Greater Bwabwata National Park. U kunt hier o.a. olifanten, koedoes, Roan antilopen en buffels verwachten, naast de talloze vogels en ander klein wild.
Verblijf: Mahangu Lodge, inclusief alle maaltijden
Afstand: 270 km


Dag 12

Mahangu - Maun

Dag 12

We verlaten de Caprivi en reizen naar Maun in Botswana. De naam 'Maun' betekent in de San taal 'plek van kort riet'. U kunt de middag naar believen invullen met een goed boek bij het zwembad, of met een vlucht over de Okavango Delta.
Verblijf: Thamalakane River Lodge, inclusief ontbijt en lunch
Afstand: 430 km


Dag 13 en 14

Maun - Khwai Rivier

Dag 13 en 14

De Okavango vloeit uit in de Kalahari woestijn zonder ooit de kust te bereiken. We verkennen dit unieke watergebied per mokoro, een traditionele kano, om de enorme variëteit aan vogels en wild te bekijken. Na deze fantastische ervaring reizen we naar de Khwai rivier, waar we een nachtsafari maken en de dag daarop een volle dag op safari gaan.
Verblijf: Khwai Bedouin Bush Camp, inclusief alle maaltijden
Afstand: 120 km


Dag 15

Khwai Rivier - Nata

Dag 15

De Makgadigadi Pans zijn ontstaan na het opdrogen van een meer. We bezoeken hier het Nata Bird Sanctuary, vanwaar u ook een mooi uitzicht heeft over de Sowa zoutpan.
Verblijf: Nata Lodge, inclusief alle maaltijden
Afstand: 420 km


Dag 16 en 17

Nata - Chobe National Park

Dag 16 en 17

Het Chobe National Park is vooral bekend vanwege de grote kuddes olifanten die hier leven, naast heel veel ander wild. We maken hier een safari per open voertuig en gaan op een bootsafari op de Chobe rivier, een van de beste manieren om het wild én de mooie zonsondergang te zien.
Verblijf: Chobe Safari Lodge, inclusief ontbijt en diner
Afstand: 320 km


Dag 18 en 19

Chobe - Hwange National Park

Dag 18 en 19

We steken de grens over naar Zimbabwe en reizen naar het Hwange National Park. Dit park heeft een grote concentraties giraffes en heeft veel bedreigde diersoorten en een zeer gevarieerd vogelleven. We gaan hier een volle dag op safari.
Verblijf: Sable Sands of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden
Afstand: 265 km


Dag 20

Hwange - Victoria Falls

Dag 20

De lokale Kololo stam noemt de machtige Victoria Falls ‘Mosi oa Tunya’, wat betekent ‘Rook die dondert’. Uw gids neemt u vandaag mee om dit indrukwekkende schouwspel te bekijken. Daarna kunt u een keuze maken uit diverse optionele activiteiten in de omgeving van de watervallen.
Verblijf: Ilala Lodge, inclusief ontbijt
Afstand: 190 km


Dag 21 en 22

Victoria Falls - Amsterdam

Dag 21 en 22

Helaas, uw reis is alweer ten einde, maar we hopen dat u nog een keer terugkomt om een ander deel van Afrika te bezoeken. U neemt afscheid en heeft een transfer naar het vliegveld voor uw vlucht terug naar Amsterdam.