Namibië Namibië Namibië
Kaapstad - Windhoek reis
vanaf
€ 2617,00

Contact opnemen
Soort reis: Individuele reizen
Thema: Huwelijksreizen, Safari, Cultuur, Natuur
Duur van de reis: 23 dagen
Reisperiode: Gehele jaar
Aantal personen: Geen minimum aantal

Boek deze reis Vraag offerte aan

Kaapstad - Windhoek reis

Deze reis combineert bruisend Kaapstad en de ruige, nog onontdekte Westkust van Zuid-Afrika met de leegte en woestenij van Namibië. U zult versteld staan van de diversiteit aan landschappen, culturen en dieren die u in de drie weken van uw reis zult tegenkomen. Prachtige kusten, de indrukwekkende Fish River Canyon in het zuiden van Namibië, de Namib woestijn met de onvoorstelbare kleurenpracht van de rode zandduinen, interessante stadjes en tot slot het beroemde Etosha National Park.

Deze reis kan ook in omgekeerde richting worden gedaan.
U kunt deze reis verlengen met een verblijf op MozambiqueMauritius of Botswana


Dag 1 t/m 4

Europa - Kaapstad

Dag 1 t/m 4

De komende dagen kunt alle bezienswaardigheden in Kaapstad bezoeken, zoals Tafelberg, Kaappunt, The Waterfront en Robbeneiland. Ook een bezoek aan de Wijnlanden, waar u de heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen kunt proeven en het historische stadje Stellenbosch kunt bezoeken is zeker de moeite waard. Uw elegante accommodatie in Kaapstad ligt in het centrum, dicht bij de kleurrijke wijk de Bo Kaap. In de omgeving vindt u restaurantjes en winkeltjes op loopafstand.
Verblijf: The Walden House, inclusief ontbijt.
Dag 1; Afstand: ±20 km     Reistijd: ±0,5 uur 


Dag 5

Kaapstad - Cederbergen; Citrusdal

Dag 5

U vertrekt vanuit Kaapstad naar Clanwilliam, dat halverwege de route naar de grens met Namibië is gelegen. De omgeving van de Cederbergen is een mooi wandelgebied waar ook veel fruit wordt geteeld én rooibos thee. U kunt dan ook de fabriek bezichtigen in Clanwilliam waar deze heerlijke thee wordt produceerd. U verblijft in een kleinschalig, charmant guesthouse.
Verblijf: Ndedema Lodge, inclusief ontbijt.
Dag 5; Afstand: ±180 km     Reistijd: ±2,5 uur 


Dag 6

Cederbergen; Citrusdal - Springbok

Dag 6

Vandaag rijdt u naar Springbok, net onder de grens met Namibië. De route voert u door Namaqualand, een streek die in de maanden september tot november bekend staat om zijn bloemenpracht, die na de eerste regens van het seizoen voor een korte periode uitbundig bloeien. U verblijft bij een charmant guesthouse in het dorpje.
Verblijf: Kleinplasie Guesthouse, inclusief ontbijt.
Dag 6; Afstand: ±390 km     Reistijd: ±4,5 uur 


Dag 7 en 8

Springbok - Fish River Canyon

Dag 7 en 8

Vandaag verlaat u Zuid-Afrika om naar Namibië te gaan. Aan het einde van de tocht kunt u relaxen met een goed boek bij het zwembad van uw verblijf. De volgende dag heeft u alle tijd om de imposante Fish River Canyon te bezoeken. Het uitzicht over de kloof en de rivier in de diepte is adembenemend mooi. Bij uw verblijf kunt u ook mooie wandeltochten maken. Uw kamer en-suite is van alle gemakken voorzien.
Verblijf: Canyon Village, inclusief ontbijt.
Dag 7; Afstand: ±320 km     Reistijd: ±4 uur 


Dag 9 en 10

Fish River Canyon - Aus

Dag 9 en 10

In de omgeving van Aus leeft een kudde wilde paarden, die zich verbazingwekkend goed weten te redden in dit droge gebied. Bij Kolmanskop bevindt zich een oud mijnstadje, dat inmiddels weer in bezit is genomen door het zand. Dit levert zéér mooie plaatjes op. Het ooit zo levendige stadje Lüderitz is nu een slaperig vissersdorp met vreemd genoeg nog Duitse straatnamen!
Verblijf: Desert Horse Inn, inclusief ontbijt.
Dag 9; Afstand: ±300 km     Reistijd: ±4 uur 


Dag 11 en 12

Aus - Sossusvlei

Dag 11 en 12

Nergens anders ter wereld vindt u de rode duinen van de Namib, een van de oudste woestijnen ter wereld. Sossusvlei is de naam van een zoutpan midden in de duinen, die slechts eens in de zoveel jaren volloopt als het erg veel heeft geregend. In dit gebied vindt u ook de ‘fairy circles’, onverklaarbare cirkels van gras waarin niets groeit. Het is fantastische ervaring om een vlucht over de duinen te maken, een absolute aanrader! Bij uw verblijf kunt u ook een begeleide natuurrit boeken om de versteende duinen in de omgeving te gaan bewonderen.
Verblijf: Desert Homestead Lodge, inclusief ontbijt.
Dag 11; Afstand: ±340 km     Reistijd: ±5 uur


Dag 13 en 14

Sossusvlei - Swakopmund

Dag 13 en 14

Na de droogte van de Namib is de Swakopmund een verademing!  U kunt een boottochtje maken om dolfijnen te spotten, met een gids op zoek gaan naar kleine dieren die in de zandduinen leven of een dagexcursie naar het Cape Cross natuurreservaat maken. De grote kolonie pelsrobben telt duizenden dieren die hier liggen te luieren op het strand. Het lawaai dat ze maken is oorverdovend! Uw gezellig B&B ligt op 200 meter van het strand, dichtbij het centrum van Swakopmund en is modern ingericht.   
Verblijf: Brigadoon Guesthouse, inclusief ontbijt.
Dag 13; Afstand: ±360 km     Reistijd: ±5,5 uur


Dag 15 en 16

Swakopmund - Erongo; Spitzkoppe

Dag 15 en 16

De komende nachten verblijft u in de omgeving van Spitzkoppe, een gebied met bizarre rotsformaties en rotstekeningen. Uw verblijf ligt aan de voet van de Hohenstein, de hoogste piek bij de Erongo bergen. In de avond, als de zon ondergaat over de woestijn, baadt de berg in een fantastische rode gloed. Naar het westen kunt kijken tot aan de top van de Spitzkoppe die uitsteekt boven de vlakte. In het gebied leeft ook veel wild, dus een begeleide ochtend of avondtocht is zeker aan te raden. Samen met een gids (of op eigen gelegenheid) kunt u diverse wandelroutes lopen.
Verblijf: Hohenstein Lodge, inclusief ontbijt en diner.
Dag 15; Afstand: ±180 km     Reistijd: ±2,5 uur


Dag 17

Erongo; Spitzkoppe - Damaraland

Dag 17

De naam Damaraland komt van de Damarastam die hier leefden. In de omgeving kunt u nog veel sporen vinden van de vroegste bewoners van Afrika, waarvan de 'bushman' gravures bij Twyfelfontein wel het meest bekend zijn. Vanuit uw verblijf kunt u ook een excursie maken naar de Vingerklip, een zandstenen rots die 35 meter omhoog steekt en daarmee zijn naam eer aandoet.
Verblijf: Damara Mopane Lodge, inclusief ontbijt.
Dag 17; Afstand: ±300 km     Reistijd: ±5 uur


Dag 18 en 19

Damaraland - Etosha National Park

Dag 18 en 19

Indien u de afgelopen dagen géén woestijnolifanten bent tegen gekomen, dan heeft u de komende dagen toch zeker een kans om olifanten te zien in Etosha National Park. Een kwart van de oppervlakte van dit gebied bestaat uit zoutpannen, waarvan de grootste 4.590 km² (!) groot is. 'Etosha' betekent dan ook 'grote witte vlakte'. U heeft de komende dagen om het wild in dit bijzondere park te bekijken. U verblijft 2 nachten in een van de kampen in het park zelf. Bij het watergat van het kamp komen vooral 's ochtends en in de avond veel dieren drinken!
Verblijf: Halali Camp, inclusief ontbijt.
Dag 18; Afstand: ±300 km     Reistijd: ±4 uur


Dag 20

Etosha National Park

Dag 20

U kunt vandaag nog een hele dag doorbrengen in het Etosha National Park, totdat u voor het donker invalt het kamp moet verlaten. Deze nacht verblijft u nét buiten het park bij een sfeervolle en charmante accommodatie. 
Verblijf: Etosha Safari Lodge, inclusief ontbijt.
Dag 20; Afstand: ±100 km     Reistijd: ±2 uur


Dag 21 en 22

Etosha National Park - Windhoek

Dag 21 en 22

U kunt op uw gemak vertrekken voor uw rit naar Windhoek, 450 km verderop. Daar heeft u de rest van de dag om uit te rusten en de indrukken van uw reis te verwerken, voor u de volgende dag het vliegtuig terug neemt naar Nederland. U verblijft bij een voormalige boerderij, op korte afstand van het vliegveld. 
Verblijf: Ondekaramba Lodge, inclusief ontbijt en diner.
Dag 21; Afstand: ±450 km     Reistijd: ±5,5 uur


Dag 23

Windhoek - Amsterdam

Dag 23

Aankomst Europa

Wilt u uw reis verlengen met een strandvakantie?
Ga dan naar MozambiqueMauritius of Zanzibar

Wilt u ook een ander bestemming voor een Big 5 safari? 
Reis dan naar Zuid-AfrikaBotswanaKenia of Tanzania.

Inspiratie voor kleinschalige groepsreizen van Sable Tours?
Ga naar Zuid-AfrikaNamibië en Oost-Afrika.