Duinen Bij Sossusvlei Duinen Bij Sossusvlei Duinen Bij Sossusvlei
Ontdek Namibië, 22 dagen
vanaf
€ 2553,00

Contact opnemen
Soort reis: Individuele reizen
Thema: Safari, Cultuur, Natuur
Duur van de reis: 22 dagen
Reisperiode: Gehele jaar
Aantal personen: Geen min./max.

Boek deze reis Vraag offerte aan

Ontdek Namibië reis

Tijdens deze rondreis door Namibië zult u een goed totaalbeeld krijgen van hetgeen Namibië te bieden heeft. De route voert u langs alle hoogtepunten, van de indrukwekkende Fish River Canyon in het zuiden tot het beroemde Etosha National Park in het noorden. U bezoekt de zandduinen van de Namib woestijn, waar u versteld zult staan van de kleurenpracht, en de desolate Skeleton Coast langs de Atlantische Oceaan. Het reisschema is zodanig dat u overal voldoende tijd heeft om te genieten van de overweldigend mooie natuur van het bijzondere Namibië.

Deze reis kan ook in omgekeerde richting worden gedaan.


Dag 1 en 2

Europa - Windhoek

Dag 1 en 2

Het Am Weinberg Boutique Hotel ligt in de chique buitenwijk Klein Windhoek, op zo’n 30 minuten rijden vanaf de internationale luchthaven van Namibië. Het hotel beschikt over onder anderen de Sky Lounge, met panoramisch uitzicht op de omliggende vallei. Het hotel heeft twee restaurants en een delicatessenwinkel waar heerlijke lokale producten worden verkocht. Een spa waar u na of voor uw lange vlucht een ontspannende massage kunt boeken, is ook een aanrader.
Verblijf: The Windhoek Luxury Suites, inclusief ontbijt.
Dag 2; Afstand: ±40 km          Reistijd: ±0,5 uur


Dag 3 en 4

Windhoek - Kalahari

Dag 3 en 4

Onderweg naar Fish River Canyon bezoekt u eerst de Kalahari woestijn. Dit is een zeer gevarieerd gebied met zandwoestijn, grassige steppe en savanne. Hier zult u de zo kenmerkende kokerbomen kunnen zien. De bosjesmannen maken hun pijlkokers van de takken van deze boom. In het ogenschijnlijk droge landschap leeft toch een overvloed aan wild, waaronder de majestueuze gemsbok.
Verblijf: Auob Lodge, inclusief ontbijt en diner. 
Dag 3; Afstand: ±380 km         Reistijd: ±5 uur


Dag 5 en 6

Kalahari - Fish River Canyon

Dag 5 en 6

Na de Grand Canyon is Fish River Canyon de langste canyon ter wereld en het landschap is dan ook zeer indrukwekkend. Het gebied staat bekend om de mooie wandeltochten die u hier kunt maken. Stenen chalets met een rieten dak liggen in de vorm van een hoefijzer rond de receptie, bar en lounge. Een wagentje met ezeltjes staat klaar om uw bagage naar uw chalet te brengen. Het leven van de vroegste inwoners van dit gebied, de ‘Bondelswart-Nama’, wordt uitgebeeld in muurschilderingen in het restaurants en de chalets. De staf draag met trots de traditionele kleding en hoofdbedekking van de Nama stam en hun glimlach verwarmt uw hart. Uw chalet is ruim en koel en voorzien van een en-suite badkamer, thee- en koffiezetfaciliteiten en kluisje. 
Verblijf: Canon Village, inclusief ontbijt.
Dag 5; Afstand: ±440 km        Reistijd: ±5,5 uur


Dag 7

Fish River Canyon - Goageb

Dag 7

Vanuit Fish River Canyon voert de reis u naar Goageb, een rit van ongeveer 170 km. In de omgeving van Aus kunt u de wilde paarden van de Namib gaan bewonderen! Het verhaal gaat dat de Duitsers na de 1e Wereldoorlog hun paarden achterlieten in de woestijn. De dieren hebben zich in de loop der tijd perfect aangepast aan de barre omstandigheden. Uw verblijf is een charmante lodge, waar de appeltaart door het hele land beroemd is! U kunt hier de bijzondere ‘bees kloutjies’ zien; een woestijnplantje dat eruit ziet als een steen! Het landschap wordt verder gekenmerkt door de bergen van de ‘Great Escarpment’, droge rivierbeddingen en uitgestrekte vlaktes. In de bedding van de Gurib rivier, groeien enorme kameeldoornbomen.
Verblijf: Alte Kalköfen, inclusief ontbijt.
Dag 7; Afstand: ±170 km        Reistijd: ±2,5 uur


Dag 8 en 9

Goageb - Sossusvlei

Dag 8 en 9

Uw volgende bestemming is Sossusvlei. De rode zandduinen van dit woestijngebied zijn adembenemend mooi en kunnen tot 300 meter hoog zijn! Bij uw verblijf vindt u bovendien unieke versteende zandduinen. Vanuit uw accommodatie kunt u diverse excursies boeken; van sundowner drives tot wandeltochten en bezoeken aan Sossusvlei. Bij goed weer kunt u ervoor kiezen om boven op het dak van uw kamer onder de sterrenhemel te gaan slapen!
Verblijf: Agama River Camp, inclusief ontbijt en diner.
Dag 8; Afstand: ±420 km        Reistijd: ±5,5 uur


Dag 10 en 11

Sossusvlei - Swakopmund

Dag 10 en 11

Via Solitaire rijdt u naar Swakopmund aan de Atlantische Oceaan. In dit romantische plaatsje kunt u "Kaffee mit Kuchen" bestellen in een "Konditorei"! Geniet hier van de zee, het strand en de diverse activiteiten die u kunt ondernemen. Bij het Cape Cross natuurreservaat bevindt zich een enorme kolonie pelsrobben die door elkaar heen krioelen! En als u geluk heeft ziet u ook een jakhals, die het heeft voorzien op de jonge zeehondjes. U verblijft bij een charmant boutique hotel in het centrum van Swakopmund, en op loopafstand van de zee.
Verblijf: Swakopmund Sands Hotel, inclusief ontbijt.
Dag 10; Afstand: ±300 km      Reistijd: ±4 uur


Dag 12 en 13

Swakopmund - Erongo; Spitzkoppe

Dag 12 en 13

De streek Erongo heeft enkele hoge bergen, waaronder de Spitzkoppe. Deze eilandberg heeft een top van bijna 1800 meter. In het gebied rondom Spitzkoppe vindt u bizarre en spectaculaire rotsen, die  bijzonder fraai zijn in de late namiddag. Tijdens uw verblijf kunt u begeleide natuurritten maken waarbij uw ranger u zal wijzen op het wild dat u onderweg tegenkomt en waarbij ook wordt gestopt om bushman rotstekeningen te bekijken. U kunt daarbij ook een San Living open lucht museumpje bezoeken, waar een stamlid u meer zal vertellen over de gebruiken van de San bevolking.
Verblijf: Ai-Aiba Lodge, inclusief ontbijt.
Dag 12; Afstand: ±180 km      Reistijd: ±3 uur


Dag 14

Erongo; Spitzkoppe - Damaraland; Twyfelfontein

Dag 14

In de omgeving van Twyfelfontein kunt u eeuwenoude rotstekening bewonderen, maar ook interessante rotsformaties en de overblijfselen van vulkanische activiteiten, zoals de zogenaamde ‘Orgelpijpen en de Verbrande Berg. Vanuit uw accommodatie kunt u diverse activiteiten ondernemen in de omgeving en zelfs op zoek gaan naar woestijnolifanten! Deze bijzondere dieren hebben zich helemaal aangepast aan het droge klimaat van de woestijn. Vanuit het restaurant en bar van uw accommodatie heeft u een mooi uitzicht over de omgeving.
Verblijf: Twyfelfontein Lodge, inclusief ontbijt en diner.
Dag 14; Afstand: ±320 km      Reistijd: ±4,5 uur


Dag 15 en 16

Damaraland; Twyfelfontein - Vingerklip

Dag 15 en 16

Onderweg naar uw verblijf bij Vingerklip kunt u een bezoek brengen aan het versteende woud, overblijfselen uit de tijd van het oercontinent Pangea. De komende nacht verblijft u bij een werkende boerderij, waar ook allerlei wild leeft. Vingerklip Lodge bestaat uit een 1600 ha privé natuurreservaat in Damaraland bij de Vingerklip rots, die als een opgestoken vinger rechtop in het landschap staat. Op het terrein leven diersoorten zoals giraffes, springbokken, impala’s, gemsbokken en elanden, die u kunt zien als u een wandeling maakt in het gebied. Uw uitstekende verblijf ligt vlak onder de rots en kijkt uit over een watergat waar de dieren komen drinken.
Verblijf: Vingerklip Lodge, inclusief ontbijt en diner.
Dag 15; Afstand: ±180 km      Reistijd: ±4 uur


Dag 17 t/m 19

Damaraland - Etosha National Park

Dag 17 t/m 19

Vandaag vertrekt u naar misschien wel het hoogtepunt van uw reis; het indrukwekkende Etosha National Park! Een aanrader is een bezoek aan een Himba dorp onderweg naar Etosha, waar u meer kunt leren over de bijzondere leefwijze van deze traditionele stam. Een kwart van de oppervlakte van Etosha bestaat uit zoutpannen, waarvan de grootste 4.590 km² (!) groot is. 'Etosha' betekent dan ook 'grote witte vlakte'. U heeft de komende dagen om het wild in dit bijzondere park te bekijken. Doordat er dit droge gebied voornamelijk slechts lage begroeiing is, zijn de kansen om veel wild te zien groot. U verblijft nét buiten het park voor 3 nachten.
Verblijf:
2x nachten Etosha Safari Camp, inclusief ontbijt
1x nacht Mushara Bush Camp, inclusief ontbijt en diner.
Dag 17; Afstand: ±190 km      Reistijd: ±3 uur
Dag 19; Afstand: ±180 km      Reistijd: ±5 uur


Dag 20

Etosha National Park - Waterberg gebied

Dag 20

Het waterberg plateau verheft zich 200 meter hoog boven de Omaheke vlakte in centraal Namibië. Deze natuurlijke barrière vangt veel regen op, die via talloze bronnen en stroompjes wordt vrijgegeven. Vandaar de naam Waterberg! Dit water is weer een bron van leven voor de planten in het gebied en het vele wild, van buffels tot neushoorns, giraffen, elanden en de zeer zeldzame sabel antiloop. Deze dieren kunt u, naast veel ander wild, allemaal in het Waterberg Wilderness natuurreservaat tegenkomen. U kunt safaritochten en diverse wandeltochten maken. Uw kamer is eenvoudig maar van alle gemakken voorzien.
Verblijf: Waterberg Guest Farm, inclusief ontbijt.
Dag 20; Afstand: ±335 km      Reistijd: ±3,5 uur


Dag 21

Waterberg gebied - Windhoek - vertrek

Dag 21

U kunt op uw gemak vertrekken voor uw rit naar Windhoek,
340 km verderop voor uw vlucht terug naar Europa.
Dag 21; Afstand: ±340 km      Reistijd: ±4,5 uur


Dag 22

Aankomst Europa

Dag 22

U kunt deze reis verlengen. Kijk gerust naar;  
MauritiusMozambiqueZanzibarBotswana,
Victoria Falls of Zuid-Afrika.

Inspiratie voor nog meer reizen van Sable Tours?
Ga naar NamibiëBotswana en Madagascar.

Wilt u een andere Big 5 safari?
Reis dan naar BotswanaZuid-AfrikaKenia of Tanzania.

Wilt u een reis op maat?
Vul hiervoor ons offerteaanvraagformulier in voor maatwerkreizen.
Stuur een mail of contact ons direct.