Geel Gemaskeerd Wever Geel Gemaskeerd Wever Geel Gemaskeerd Wever
Southern Experience groepsreis
vanaf
€ 3562,00

Contact opnemen
Soort reis: Groepsreizen
Thema: Safari, Cultuur, Natuur
Duur van de reis: 26 dagen
Reisperiode: Vaste vertrekdata
Aantal personen: Min. 4, max. 12

Boek deze reis Vraag offerte aan

Southern Experience groepsreis;
Victoria watervallen, Botswana, Namibië en Zuid-Afrika

De Southern Experience groepsreis voert u vanuit Zimbabwe helemaal naar Kaapstad. U bezoekt o.a. de machtige Victoria watervallen, het Chobe National Park, de Okavango Delta in Botswana en de smalle Caprivi strook in het noorden van Namibië. Vervolgens gaat de route via het Etosha National Park richting Swakopmund. Maar niet voordat u kennis heeft gemaakt met de Himba bevolking en het beroemde Spitzkoppe gebied in Erongo heeft bezocht. Via de rode duinen van Sossusvlei en Fish River Canyon gaat u verder richting Kaapstad, waar uw reis eindigt. Uw internationale groep bestaat uit maximaal 12 personen. U verblijft bij deze reis in comfortabele accommodaties. Inclusief 23x ontbijt, 19x lunch en 11x diner. Het vervoer vindt plaats per comfortabele minibus, onder begeleiding van een Engels sprekende gids/chauffeur.


Dag 1

Europa - vertrek

Dag 1

U vertrekt vandaag vanuit Europa.


Dag 2

Aankomst - Zimbabwe; Victoria Falls

Dag 2

Na aankomst in Victoria Falls wordt u naar uw hotel gebracht, waar u zich kunt opfrissen na uw vlucht. In de late middag heeft u een boottocht op de machtige Zambezi rivier waarbij u kunt genieten van een spectaculaire zonsondergang. De rest van de dag kunt u zelf indelen. ’s Avonds ontmoet u uw gids en de rest van uw groep en ontvangt u meer informatie over de reis.
Verblijf: A'Zambezi River Lodge, inclusief ontbijt
Afstand: ±40 km   Reistijd: ±0,5 uur


Dag 3 en 4

Zimbabwe; Victoria Falls - Botswana; Chobe National Park

Dag 3 en 4

De machtige Victoria Falls worden door de lokale Kololo stam ‘Mosi oa Tunya’ genoemd, oftewel ‘Rook die dondert’. Vanmorgen neemt uw gids u mee voor een tour naar dit indrukwekkende schouwspel. Hierna vertrekt u naar Kasane in Botswana, bij het Chobe National Park. Dit park is het op een na grootste nationale park in Botswana en heeft een van de grootste aantallen olifanten van het hele Afrikaanse continent. In de middag kunt u uitrusten of een extra optionele excursie doen. De volgende dag beginnen we met een game drive en 's middags maken we een bootsafari op de Chobe rivier, een van de beste manieren om het wild én de mooie zonsondergang te zien.
Verblijf: Chobe Safari Lodge, inclusief ontbijt, 1x picknick lunch onderweg op dag 3 en 1x diner
Afstand; Dag 3: ±90 km   Reistijd: ±1,5 uur
Vertrek op dag 3: 08h00


Dag 5

Botswana; Chobe National Park – Namibië; Caprivi

Dag 5

We rijden door het Chobe National Park onderweg naar de Caprivi, een smalle strook in het noorden van Namibië langs de grens met Botswana. In tegenstelling tot de rest van Namibië is dit gebied weelderig groen met moerassen, savannes en Mopane bossen. In de middag heeft u tijd voor uzelf maar u kunt ook een extra optionele excursie doen bij Camp Kwano, zoals een bezoek aan een traditionele nederzetting waar veel van de staf van het kamp ook verblijft.
Verblijf: Camp Kwando, inclusief alle maaltijden
Afstand: ±270 km   Reistijd: ±3,5 uur
Vertrek: 08h00


Dag 6 en 7

Namibië; Caprivi - Botswana; Okavango Delta west

Dag 6 en 7

We verruilen vandaag Namibië voor het westelijke gedeelte van de Okavango Delta in Botswana. De rivier eindigt hier in de Kalahari woestijn in plaats van de kust te bereiken, een uniek fenomeen. Per mokoro, een traditionele kano, verkennen we het netwerk van kanalen. De variatie aan wild en vogels is verbluffend en we stoppen bij een afgelegen eilandje voor een wandeling met gids om olifanten, waterbokken en ander wild te spotten in dit paradijs. Onderweg doen we een game drive in het Mahangu Nationale Park.
Verblijf: Guma Lagoon Camp, inclusief alle maaltijden (1x lunch pakket op dag 7)
Afstand; Dag 6: ±390 km   Reistijd: ±5,5 uur
Vertrek op dag 6: 08h00


Dag 8

Botswana; Okavango Delta west - Namibië: Rundu; Okavango Rivier

Dag 8

De reis gaat verder naar het westen langs de Caprivi strook naar Rundu. De middag brengen we door bij onze accommodatie aan de oever van de Okavango rivier. U kunt eventueel optionele activiteiten ondernemen, zoals paardrijden of een boottochtje maken op de rivier, of gewoon lekker luieren bij het zwembad.
Verblijf: Kaisosi River Lodge, inclusief ontbijt en picknick lunch
Afstand: ±380 km   Reistijd: ±4,5 uur
Vertrek: 07h00


Dag 9 t/m 11

Rundu; Okavango Rivier - Etosha National Park

Dag 9 t/m 11

De komende dagen brengen we door in het Etosha National Park. We maken safaritochten in de hoop enkele van de Big 5 te zien, evenals giraffen, zebra’s, en de talrijke antilopensoorten die in het park leven. We verblijven bij kampen in het park, waar u ’s avonds bij de watergaten kunt kijken welke (nacht)dieren komen drinken.
Verblijf: kampen in Etosha National Park, inclusief ontbijt, 3x picknick lunch en 1x diner op dag 11
Afstand; Dag 9: ±440 km   Reistijd: ±5,5 uur
Dag 10: ±150 km game drive
Dag 11: ±100 km game drive
Vertrek op dag 9: 08h00


Dag 12

Etosha National Park – Damaraland; Kamanjab

Dag 12

Vanmorgen maken wij een laatste safari onderweg naar de uitgang van Etosha. In de buurt van ons volgende verblijf bezoeken we een Himba dorp; een culturele ervaring waarbij u meer leert over een van de laatste traditionele stammen van Namibië, de Ova-Himba.
Verblijf: Oppi Koppie Restcamp, inclusief ontbijt en diner en picknick lunch onderweg
Afstand: ±280 km   Reistijd: ±3,5 uur
Vertrek: 07h00


Dag 13

Damaraland; Kamanjab - Erongo; Spitzkoppe: Omaruru

Dag 13

Wij rijden zuidwaarts door prachtige landschappen richting het Erongo gebied. Ons volgende verblijf is in Omaruru, maar eest stoppen wij bij een kleine wijnkelder voor een wijnproeverij (ja, er wordt écht wijn geproduceerd in Namibië!). Omaruru was vroeger een missiepost en heeft een interessante historie. Nu is het dorpje een centrum voor lokale artiesten en handwerklieden.
Verblijf: Omaruru Guest House, inclusief ontbijt en picknick lunch onderweg
Afstand: ±330 km   Reistijd: ±4,5 uur
Vertrek: 07h00


Dag 14 en 15

Erongo; Spitzkoppe: Omaruru - Swakopmund

Dag 14 en 15

We rijden richting de Atlantische oceaan maar stopt eerst bij Spitzkoppe, een gebied met bijzondere rotsformaties met prachtige kleuren. U kunt een wandeling maken om de rotsen te bewonderen en enkele fraaie rotstekeningen en -gravures te bekijken. Swakopmund is een charmant kustplaatsje, dat wat verkoeling brengt na de hitte van de woestijn. U kunt verschillende activiteiten ondernemen, zoals een dolfijnsafari, of een tocht de duinen in op zoek naar kleine diertjes. Op dag 15 wordt een bezoek gebracht aan Cape Cross, waar zich de grootste broedplaats van Kaapse pelsrobben ter wereld bevindt. In het gebied staat een Welwitschia plant met een geschatte ouderdom van meer dan 1500 jaar!
Verblijf: Hotel A La Mer, inclusief ontbijt en 1x picknick lunch onderweg op dag 14
Afstand; Dag 14: ±310 km   Reistijd: ±4,5 uur
Afstand; Dag 15: ±250 km   Reistijd: ±3,5 uur
Vertrek op dag 14: 08h00
Vertrek op dag 15: 08h00


Dag 16 en 17

Swakopmund - Sossusvlei

Dag 16 en 17

De rit naar het Namib Naukluft Park brengt ons verder het binnenland van Namibië in. De rode zandduinen bij Sossusvlei en Deadvlei kunnen wel 300m hoog worden. Een beklimming van de duinen valt niet mee, het is ploeteren door het losse zand. Dit gebied is kurkdroog, slechts eens in de zoveel jaren valt er genoeg regen om de ‘vlei’ vol te laten lopen. We stoppen ook bij Sesriem Canyon, die miljoenen jaren geleden is uitgesleten door de Tsauchab rivier.
Verblijf: Agama River Camp, inclusief 2x ontbijtpakket, 1x picknick lunch onderweg op dag 16, 1x lunchpakket en diner op dag 17
Afstand; Dag 16: ±300 km   Reistijd: ±4,5 uur
Afstand; Dag 17: ±230 km   Reistijd: ±3,5 uur
Vertrek op dag 16:   07h00
Vertrek op dag 17: 06h00


Dag 18

Sossusvlei - Fish River Canyon

Dag 18

De Namib-Naukluft woestijn is een eeuwenoud gebied, waar enkele van ’s werelds meest bijzondere planten en dieren leven. Ondanks de droogte gedijen hier gemsbokken, springbokken en Hartmann’s Mountain zebra’s. Onze accommodatie ligt vlakbij de Fish River Canyon, de 2e grootste canyon ter wereld. Het uitzicht over de canyon is onvoorstelbaar mooi, vooral als de ondergaande zon de rotsen kleurt!
Verblijf: Cañon Roadhouse, inclusief ontbijt en diner en picknick lunch onderweg
Afstand: ±600 km   Reistijd: ±7,5 uur
Vertrek: 07h00


Dag 19 en 20

Fish River Canyon - Oranje Rivier

Dag 19 en 20

We stoppen voor de lunch bij Ais-Ais, wat ‘brandend water’ betekent. Er zijn hier warmwaterbronnen met water van ongeveer 60°C. De Oranje rivier vormt de grens met Namibië. De volgende dag reizen we alleen per kano. U kunt heerlijk relaxen met de voetjes omhoog terwijl de rivier u stroomafwaarts brengt – wel even opletten bij de stroomversnellingen!
Verblijf: Felix Unite Camp Provenance, inclusief alle maaltijden (1 x lunchpakket tijdens kanotocht)
Afstand; Dag 19: ±220 km   Reistijd: ±3,5 uur
Vertrek op dag 19: 09h00


Dag 21

Namibië; Oranje Rivier – Zuid-Afrika; Cederbergen, Clanwilliam

Dag 21

De route gaat vanaf de Oranje rivier verder via de Westkust. We passeren enkele magnifieke bergketens en in de lente kunt u de spectaculaire bloemenpracht van de Namaqualand regio zien. In de middag arriveren wij in Clanwilliam, een van de 10 oudste stadjes in Zuid-Afrika.
Verblijf: Clanwilliam Lodge, inclusief ontbijt en diner en picknick lunch onderweg
Afstand: ±470 km   Reistijd: ±6,5 uur
Vertrek: 08h00


Dag 22

Cederbergen; Clanwilliam - Kaapstad

Dag 22

In de omgeving van dit dorpje wordt rooibos thee verbouwd, en wij gaan een proeverij meemaken van deze gezonde en heerlijke thee. Onderweg naar Kaapstad rijden wij door een spectaculair gebied. Ongeveer 20km voor Kaapstad maken wij een stop in Blouberg, waar u een geweldige uitzicht op Tafelberg heeft. De rest van de middag kunt u zelf indelen in Kaapstad.
Verblijf: The Townhouse hotel,  inclusief ontbijt en picknick lunch onderweg
Afstand: ±230 km   Reistijd: ±4 uur
Vertrek: 08h00


Dag 23

Kaapstad

Dag 23

We brengen deze hele dag door in Kaapstad met bezoeken aan Tafelberg, de Compagnie Tuinen, het levendige centrum met Greenmarket Square en de pittoreske Bo-Kaap wijk met vele gekleurde huisjes. In de middag wordt een wijnboerderij bezocht in de wijk Constantia, inclusief wijnproeverij. U kunt de dag afsluiten met een bezoek aan het bruisende Victoria & Alfred Waterfront, waar diverse straatmuzikanten de toeristen vermaken.
Verblijf: The Townhouse hotel,  inclusief ontbijt en lunch en wijnproeverij
Afstand: ±50 km
Vertrek: 08h00


Dag 24

Kaapstad

Dag 24

Vandaag staat een bezoek aan Kaappunt op het programma. Via Sea Point, Clifton en Camps Bay rijden we eerst naar Houtbaai, waar u een optionele boottocht naar Seal Island kunt maken (weersafhankelijk). Dan gaan we verder naar Chapman's Peak, een spectaculaire route langs de kust. U heeft voldoende tijd om rond te wandelen in het Cape Point National Park. Na de lunch gaat de rit via Simon's Town naar Boulders Beach, waar u de mogelijkheid hebt om een bezoek te brengen aan de pinguïns.
Verblijf: The Townhouse hotel,  inclusief ontbijt
Afstand: ±250 km   Reistijd: ±4 uur
Vertrek: 08h00


Dag 25 en 26

Kaapstad vertrek - aankomst Europa

Dag 25 en 26

Na ontbijt neemt u afscheid van de groep. U wordt op tijd naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht terug naar huis. Hopelijk neemt u een stukje van Afrika mee terug in uw hart.
Afstand: ±30 km   Reistijd: ±0,5 uur

Inspiratie voor nog meer groepsreizen van Sable Tours?
Ga naar Zuid-AfrikaNamibië en Oost-Afrika.
Wilt u ook een Big 5 safari?
Reis dan naar Zuid-AfrikaKenia of Tanzania.
Wilt u uw reis verlengen met een strandvakantie?
Ga dan naar MozambiqueMauritius of Zanzibar