Duinen Bij Sossusvlei Duinen Bij Sossusvlei Duinen Bij Sossusvlei
Windhoek - Kaapstad, 23 dagen
vanaf
€ 2806,00

Contact opnemen
Soort reis: Individuele reizen
Thema: Huwelijksreizen, Safari, Cultuur, Natuur
Duur van de reis: 23 dagen
Reisperiode: Gehele jaar
Aantal personen: Geen min./max.

Boek deze reis Vraag offerte aan

Windhoek - Kaapstad, 23 dagen

Deze reis combineert de leegte en woestenij van Namibië met de ruige, nog onontdekte Westkust van Zuid-Afrika en bruisend Kaapstad. U zult versteld staan van de diversiteit aan landschappen, culturen en dieren die u in de drie weken van uw reis zult tegenkomen. Van het beroemde Etosha National Park tot interessante stadjes, de Namib woestijn met de onvoorstelbare kleurenpracht van de rode zandduinen, de indrukwekkende Fish River Canyon in het zuiden van Namibië, prachtige kusten en tot slot het levendige Kaapstad.

U kunt deze reis verlengen met een verblijf op MozambiqueMauritius en veel andere bestemmingen.


Dag 1 en 2

Europa - Windhoek

Dag 1 en 2

Na aankomst in Windhoek haalt u direct uw huurauto op bij het kantoor van de verhuurmaatschappij en gaat dan op pad naar Windhoek. Uw verblijf ligt in een rustige wijk van Windhoek en u kunt de rest van de dag uitrusten van uw vlucht, of enkele bezienswaardigheden in Windhoek gaan bekijken.  
Verblijf: House on Olof Palme, inclusief ontbijt.
Dag 2; Afstand: ±50km           Reistijd: ±0,5 uur 


Dag 3 t/m 5

Etosha National Park

Dag 3 t/m 5

Na een goed ontbijt gaat u op pad naar het Etosha National Park. Een kwart van de oppervlakte van dit gebied bestaat uit zoutpannen, waarvan de grootste 4.590 km² (!) groot is. 'Etosha' betekent dan ook 'grote witte vlakte'. U heeft de komende dagen om het wild in dit bijzondere park te bekijken. U verblijft 2 nachten in een van de kampen in het park zelf. Bij het watergat van het kamp komen vooral 's ochtends en in de avond veel dieren drinken! De eerste nacht verblijft u nét buiten het park bij een sfeervolle en charmante accommodatie. 
Verblijf dag 3: Etosha Safari Lodge, inclusief ontbijt.
Dag 3; Afstand: ±410km         Reistijd: ±4,5 uur
Verblijf dag 4 en 5: Halali Camp, inclusief ontbijt.
Dag 4; Afstand: ±100km         Reistijd: ±2 uur


Dag 6

Etosha National Park - Damaraland

Dag 6

De naam Damaraland komt van de Damarastam die hier leefden. In de omgeving kunt u nog veel sporen vinden van de vroegste bewoners van Afrika, waarvan de 'bushman' gravures bij Twyfelfontein wel het meest bekend zijn. Vanuit uw verblijf kunt u ook een excursie maken naar de Vingerklip, een zandstenen rots die 35 meter omhoog steekt en daarmee zijn naam eer aandoet. Als u geluk heeft, ziet u in deze streek ook woestijnolifanten, die zich hebben aangepast aan de harde omstandigheden.
Verblijf: Damara Mopane Lodge, inclusief ontbijt. 
Dag 6; Afstand: ±300km         Reistijd: ±4 uur


Dag 7 en 8

Damaraland - Erongo; Spitzkoppe

Dag 7 en 8

De komende nachten verblijft u in de omgeving van Spitzkoppe, een gebied met bizarre rotsformaties en rotstekeningen. In het gebied rondom Spitzkoppe vindt u spectaculaire rotsen, die  bijzonder fraai zijn in de late namiddag. Tijdens uw verblijf kunt u begeleide natuurritten maken waarbij uw ranger u zal wijzen op het wild dat u onderweg tegenkomt en waarbij ook wordt gestopt om bushman rotstekeningen te bekijken. U kunt daarbij ook een San Living open lucht museumpje bezoeken, waar een stamlid u meer zal vertellen over de gebruiken van de San bevolking.
Verblijf: Ai-Aiba Rock Painting Lodge, inclusief ontbijt.
Dag 7; Afstand: ±260km         Reistijd: ±4 uur


Dag 9 en 10

Erongo; Spitzkoppe - Swakopmund

Dag 9 en 10

Na de droogte van Damaraland en Erongo is Swakopmund een verademing!  U kunt een boottochtje maken om dolfijnen te spotten, met een gids op zoek gaan naar kleine dieren die in de zandduinen leven of een dagexcursie naar het Cape Cross natuurreservaat maken. De grote kolonie pelsrobben telt duizenden dieren die hier liggen te luieren op het strand. Het lawaai dat ze maken is oorverdovend! Uw gezellig boutique hotel ligt op 50 meter van het strand, dichtbij het centrum van Swakopmund en is modern ingericht.   
Verblijf: Swakopmund Sands Hotel, inclusief ontbijt.
Dag 9; Afstand: ±190km         Reistijd: ±2,5 uur


Dag 11 en 12

Swakopmund - Sossusvlei

Dag 11 en 12

Nergens anders ter wereld vindt u de rode duinen van de Namib, een van de oudste woestijnen ter wereld. Sossusvlei is de naam van een zoutpan midden in de duinen, die slechts eens in de zoveel jaren volloopt als het erg veel heeft geregend. In dit gebied vindt u ook de ‘fairy circles’, onverklaarbare cirkels van gras waarin niets groeit. Het is fantastische ervaring om een vlucht over de duinen te maken, een absolute aanrader! Bij uw vwerblijf kunt u zelfs de nacht buiten op het dak doorbrengen onder de mooiste sterrenhemel die u zich voor kunt stellen. 
Verblijf: Agama River Camp, inclusief ontbijt en diner.
Dag 11; Afstand: ±300km        Reistijd: ±4 uur


Dag 13 en 14

Sossusvlei - Aus

Dag 13 en 14

In de omgeving van Aus leeft een kudde wilde paarden, die zich verbazingwekkend goed weten te redden in dit droge gebied. Bij Kolmanskop bevindt zich een oud mijnstadje, dat inmiddels weer in bezit is genomen door het zand. Dit levert zéér mooie plaatjes op. Het ooit zo levendige stadje Lüderitz is nu een slaperig vissersdorp met vreemd genoeg nog Duitse straatnamen!
Verblijf: Desert Horse Inn, inclusief ontbijt.
Dag 13; Afstand: ±400km       Reistijd: ±5,5 uur 


Dag 15 en 16

Springbok - Fish River Canyon

Dag 15 en 16

Uw route voert u vandaag verder naar het zuiden. Vanuit uw volgende verblijf heeft u alle tijd om de imposante Fish River Canyon te bezoeken. Het uitzicht over de kloof en de rivier in de diepte vanaf het uitzichtpunt is adembenemend mooi. De Fish River Canyon is de tweede grootste kloof ter wereld na de Grand Canyon. Bij uw verblijf kunt u ook mooie wandeltochten maken. Uw kamer en-suite is van alle gemakken voorzien.
Verblijf: Canyon Village, inclusief ontbijt.
Dag 15; Afstand: ±300km        Reistijd: ±4 uur 


Dag 17

Fish River Canyon - Springbok

Dag 17

Vandaag rijdt u naar Springbok, net onder de grens met Namibië in Zuid-Afrika. De route voert u door Namaqualand, een streek die in de maanden september tot november bekend staat om zijn bloemenpracht, die na de eerste regens van het seizoen voor een korte periode uitbundig bloeien. U verblijft bij een charmant guesthouse in het dorpje.
Verblijf: Naries Namakwa Retreat, inclusief ontbijt en diner.
Dag 17; Afstand: ±320km       Reistijd: ±5 uur 


Dag 18

Springbok - Cederbergen; Citrusdal

Dag 18

Uw volgende bestemming is Citrusdal area, dat halverwege de route naar de grens met Namibië is gelegen. De omgeving van de Cederbergen is een mooi wandelgebied waar ook veel fruit wordt geteeld én rooibos thee. U kunt dan ook de fabriek bezichtigen in Clanwilliam waar deze heerlijke thee wordt produceerd. U verblijft bij een kleinschalig hotel, waar u hartelijk zult worden ontvangen.
Verblijf: Piekenierskloof Hotel, inclusief ontbijt.
Dag 18; Afstand: ±390km        Reistijd: ±4,5 uur 


Dag 19 t/m 21

Cederbergen; Citrusdal - Kaapstad

Dag 19 t/m 21

De komende dagen kunt alle bezienswaardigheden in Kaapstad bezoeken, zoals Tafelberg, Kaappunt, The Waterfront en Robbeneiland. Ook een bezoek aan de Wijnlanden, waar u de heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen kunt proeven en het historische stadje Stellenbosch kunt bezoeken is zeker de moeite waard. Uw elegante accommodatie in Kaapstad ligt in het centrum, dicht bij de kleurrijke wijk de Bo Kaap. In de omgeving vindt u restaurantjes en winkeltjes op loopafstand.
Verblijf: The Walden House, inclusief ontbijt.
Dag 19; Afstand: ±180km       Reistijd: ±2 uur 


Dag 22

Kaapstad - vertrek

Dag 22

Helaas is het vandaag tijd om afscheid te nemen. U kunt nog de dag doorbrengen in Kaapstad, voordat u aan het einde van de dag terug vliegt naar Europa. 
Afstand: ±20km                      Reistijd: ±0,5 uur


Dag 23

Aankomst Europa

Dag 23

Aankomst Europa

Wilt u uw reis verlengen met een strandvakantie?
Ga dan naar MozambiqueMauritius of Zanzibar

Wilt u een andere bestemming voor een Big 5 safari? 
Reis dan naar Zuid-AfrikaBotswanaKenia of Tanzania.

Inspiratie voor kleinschalige groepsreizen van Sable Tours?
Ga naar Zuid-AfrikaNamibië en Oost-Afrika.

Wilt u een reis op maat?
Vul hiervoor ons offerteaanvraagformulier in voor maatwerkreizen.
Stuur een mail of contact ons direct.