Kokerboom Namibia Kokerboom Namibia Kokerboom Namibia
Windhoek naar Victoria Falls, 23 dagen
vanaf
€ 3068,00

Contact opnemen
Soort reis: Individuele reizen
Thema: Safari, Cultuur
Duur van de reis: 23 dagen
Reisperiode: Gehele jaar
Aantal personen: Geen min./max.

Boek deze reis Vraag offerte aan

Windhoek naar Victoria Falls reis, 23 dagen

Onze Windhoek naar Victoria Falls rondreis voert u door 3 landen, Namibië, Botswana en Zimbabwe. Dit is een reis van uitersten; van kurkdroge woestijn tot een waterspektakel dat zijn weerga niet kent. U eindigt uw reis bij de machtige Victoria watervallen, die op ieders ‘bucket list’ horen te staan. U bezoekt de beroemde zandduinen van Sossusvlei, Swakopmund waar u veel bijzondere excursies kunt maken zoals kajakken met zeehonden en Twyelfontein met rotstekeningen uit het steentijdperk. Geweldige wildparken zoals het Etosha National Park, Bwabwata National Park en het Chobe National Park in Botswana mogen niet ontbreken in deze reis. Het reisschema is zodanig dat u overal voldoende tijd heeft om te genieten van de overweldigend mooie natuur.

Deze reis kan ook in omgekeerde richting worden gedaan.
U kunt deze reis verlengen met een verblijf in Hwange National Park, en veel andere bestemmingen.


Dag 1 en 2

Europa - Windhoek

Dag 1 en 2

Na aankomst op het vliegveld in Windhoek haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw verblijf in Windhoek. Uw kamer bij uw stadshotel in Windhoek is comfortabel en van alle gemakken voorzien. U kunt rustig bijkomen van uw vlucht voordat u op pad gaat. Geniet hier van het geweldige uitzicht over de stad.
Verblijf: Hotel Am Weinberg, inclusief ontbijt.
Dag 2; Afstand: ±40 km     Reistijd: ±0,5 uur


Dag 3 en 4

Windhoek - Kalahari

Dag 3 en 4

Onderweg naar Sossusvlei bezoekt u eerst de Kalahari woestijn. Dit is een zeer gevarieerd gebied met zandwoestijn, grassige steppe en savanne. Opvallend voor deze streek zijn de kokerbomen. De bosjesmannen maken hun pijlkokers van de takken van deze boom. In het ogenschijnlijk droge landschap leeft toch een overvloed aan wild, waaronder de majestueuze gemsbok met zijn enorme horens.
Verblijf: Camelthorn Lodge, inclusief ontbijt en diner.
Dag 3; Afstand: ±260 km     Reistijd: ±3 uur


Dag 5 en 6

Kalahari - Sossusvlei

Dag 5 en 6

Uw volgende bestemming is Sossusvlei. De rode zandduinen van dit woestijngebied zijn adembenemend mooi en kunnen tot 300 meter hoog zijn! Slechts eens in de zoveel tijd loopt de ‘vlei’ vol water, dat echter weer razendsnel verdampt. Bekijk ook Sesriem Canyon en indien u het durft is een beklimming naar de top bij Dune 45 een prachtige ervaring. Bij uw accommodatie kunt u diverse excursies boeken; van sundowner drives tot wandeltochten en begeleide bezoeken aan Sossusvlei.
Verblijf: Namib Desert Lodge, inclusief ontbijt en diner.
Dag 5; Afstand: ±380 km     Reistijd: ±4,5 uur


Dag 7 en 8

Sossusvlei - Swakopmund

Dag 7 en 8

U verlaat tijdelijk de droge woestijn voor een bezoek aan het strand bij Swakopmund. U waant zich in Duitsland door de vakwerkhuizen en heuse Konditorei in het stadje, waar u Schwarzwalder Kirsch taart kunt eten. Geniet hier van de zee, het strand en de diverse activiteiten die u kunt ondernemen. Bij het Cape Cross natuurreservaat bevindt zich een enorme kolonie pelsrobben die door elkaar heen krioelen! En als u geluk heeft ziet u ook een jakhals, die het heeft voorzien op de jonge zeehondjes. U kunt een boottochtje maken op zee, gaan kajakken, quad bike rijden, sandboarden of op zoek gaan naar bijzondere diertjes in de duinen. U verblijft im een charmant hotel dichtbij het strand van Swakopmund, en op loopafstand van het centrum.
Verblijf: Swakopmund Sands Hotel, inclusief ontbijt.
Dag 7; Afstand: ±360 km     Reistijd: ±4,5 uur


Dag 9

Swakopmund - Damaraland; Twyfelfontein

Dag 9

Uw volgende bestemming is Twyfelfontein. Deze plek is vernoemd naar een bron die dan weer wel en dan weer niet water gaf. Maar Twyfelfontein is vooral beroemd vanwege de fraaie rotstekeningen die onze voorouders hier hebben achtergelaten. Ook treft u hier curieuze rotsformaties en vulkanische overblijfselen aan, zoals de zogenaamde ‘Orgelpijpen en de Verbrande Berg. In dit gebied dwalen woestijnolifanten rond, die zo geëvolueerd zijn dat ze kunnen overleven in de woestijn. Bij uw accommodatie kunt u een excursie boeken om op zoek te gaan naar deze bijzondere dieren. Vanuit het restaurant en bar van uw verblijf heeft u een mooi uitzicht over de omgeving.
Verblijf: Twyfelfontein Lodge, inclusief ontbijt en diner.
Dag 9; Afstand: ±330 km     Reistijd: ±4,5 uur


Dag 10 en 11

Damaraland; Twyfelfontein - Palmwag

Dag 10 en 11

Het Palmwag natuurreservaat maakt deel uit van het Torra conservancy. In deze spectaculaire wildernis leeft een van de grootste populatie roofdieren buiten het Etosha Park in Namibië. Hier vindt u niet alleen leeuwen, maar cheeta’s, luipaarden en de zeer schuwe bruin hyena. Maar dit gebied staat vooral bekend om de bedreigde zwarte neushoorn en woestijn olifanten. Tijdens uw verblijf bij Palmwag Lodge kunt u samen met spoorzoekers op zoek gaan naar neushoorns! Maar u kunt natuurlijk het wild ook vanuit een safarivoertuig bekijken.
Verblijf: Palmwag Lodge, inclusief ontbijt en diner.
Dag 10; Afstand: ±120 km     Reistijd: ±2,5 uur


Dag 12 t/m 14

Damaraland; Palmwag – Etosha National Park

Dag 12 t/m 14

Het hart van het Etosha National Park wordt gevormd door een zoutpan die zo groot is dat hij vanuit de ruimte zichtbaar is. Ofschoon het park niet de Big 5 heeft (er leven geen buffels), zal de grote hoeveelheid overig wild dat u kunt zien u verbazen. U vindt hier grote kuddes gemsbokken, springbokken, zebra’s en andere antilopensoorten. Het park heeft daarnaast een flinke populatie olifanten, neushoorns en leeuwen. Gedurende de droge wintermaanden (juni t/m oktober) zijn de dieren makkelijk te spotten bij de drinkplaatsen in het park. U verkent het park in 2 volle dagen en verblijft ook in kampen in het park.
Verblijf:
Dag 12; Etosha Safari Camp, inclusief ontbijt
Dag 13; Halali kamp, inclusief ontbijt
Dag 14; Namutoni kamp, inclusief ontbijt

Dag 12; Afstand: ±340 km     Reistijd: ±4 uur


Dag 15

Etosha National Park - Okavango; Rundu

Dag 15

Uw reis gaat verder naar het noorden van Namibië. Rundu is de hoofdstad van de Kavango regio tegen de grens met Angola. Kaisosi River Lodge is gelegen op de oever van de Okavango rivier niet ver van Rundu. Het is een prima tussenstop op de route vanuit het Etosha National Park naar de Caprivi strook. Ga even mee op een boottocht in de late middaguren voor zonsondergang, of neem een duik in het zwembad. Deze vredige oase is een ideale plek voor natuurliefhebbers en vogelaars.
Verblijf: Kaisosi River Lodge, inclusief ontbijt.
Dag 15; Afstand: ±450 km     Reistijd: ±5 uur


Dag 16 en 17

Okavango; Rundu - Caprivi; Mahangu

Dag 16 en 17

Uw volgende verblijf is dichtbij het Mahangu National park, deel van het groter Bwabwata natuurgebied. Na de stoffige droogte van de Namib woestijn, Damaraland en Etosha is de Caprivi strook een verademing! De Chobe en Okavango rivieren voorzien het gebied van voldoende water en zorgen voor een weelderige vegetatie die het hele jaar door groen blijft. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Caprivi teemt van het wild, waaronder de Big 5 en veel, heel veel bijzondere vogelsoorten. Ngepi Camp ligt aan het begin van de Caprivi aan de Okavango rivier.
Verblijf: Ngepi Camp, inclusief ontbijt.
Dag 16; Afstand: ±220 km     Reistijd: ±2,5 uur


Dag 18 en 19

Caprivi; Mahangu - Botswana; Chobe National Park

Dag 18 en 19

U rijdt vandaag naar Katima Mulilo, het meest oostelijke stadje van Namibië. Hier levert u uw auto in en heeft een privé transfer naar Kasane in Botswana waar u de komende dagen doorbrengt. Vanuit het dorpje Kasane in het noordoostelijke deel van Botswana, waar Botswana, Namibia, Zambia en Zimbabwe aan elkaar grenzen, kunt u een van de mooiste wildparken ter wereld bezoeken. Het beroemde Chobe National Park staat synoniem voor de grote hoeveelheden olifanten en buffels die hier te vinden zijn. Het omringende landschap bestaat uit meren, rivieren, ‘floodplains’ en savanne. Zittend op uw veranda kunt u genieten van het vogelleven in de tuin en de gebeurtenissen van de dag nog eens rustig aan u voorbij laten gaan! Bij uw verblijf kunt u begeleide safaritochten naar het Chobe Nationale park en boottochtjes op de rivier boeken.
Verblijf: Chobe River Cottages op basis van logies.
Dag 18;  Afstand: ±330 km     Reistijd: ±4 uur
Transfer; Afstand: ±130 km     Reistijd: ±2 uur


Dag 20 en 21

Botswana; Chobe National Park - Zimbabwe; Victoria Falls

Dag 20 en 21

U heeft vanmorgen een transfer naar de Victoria watervallen in Zimbabwe voor uw laatste nacht. Na aankomst heeft u ruim voldoende tijd om de machtige watervallen - een van de 7 natuurwonderen ter wereld - te bezoeken. Maak een helikoptervlucht of micro flight over de watervallen en sluit uw reis af met een boottocht op de Zambezi rivier tijdens zonsondergang.
Verblijf: Lokuthula Cottages inclusief ontbijt.
Transfer; Afstand: ±90 km     Reistijd: ±1,5 uur


Dag 22 en 23

Victoria Falls vertrek – aankomst Europa

Dag 22 en 23

Na uw ontbijt heeft u een transfer vanuit uw verblijf naar de luchthaven van Victoria Falls voor uw vlucht terug naar Europa.

Wilt u uw reis verlengen met een strandvakantie?
Ga dan naar MozambiqueMauritius of Zanzibar

Wilt u ook een ander bestemming voor een Big 5 safari? 
Reis dan naar Zuid-AfrikaKenia of Tanzania.

Inspiratie voor kleinschalige groepsreizen van Sable Tours?
Ga naar Zuid-AfrikaNamibië en Oost-Afrika.

Wilt u een reis op maat?
Vul hiervoor ons offerteaanvraagformulier in voor maatwerkreizen.
Stuur een mail of contact ons direct.