Leeuwen In Boom Leeuwen In Boom Leeuwen In Boom
Luxe 4 wildparken privé safari, 10 dagen
vanaf
€ 4294,00

Contact opnemen
Soort reis: Individuele reizen
Thema: Safari, Luxe
Duur van de reis: 10 dagen
Reisperiode: Dagelijks
Aantal personen: Geen min./max.

Boek deze reis Vraag offerte aan

Luxe 4 wildparken privé safari, 10 dagen

Tijdens deze privé safari bezoekt u de vier bekendste natuurparken in Tanzania; Tarangire National Park, Lake Manyara, de Ngorongoro krater, en de Serengeti. Uw reis begint in Arusha en na aankomst reistu  met uw privé gids en 4x4 safarivoertuig naar het Tarangire National Park, bekend vanwege de prachtige landschappen met baobab bomen en grote kuddes olifanten. Bij Lake Manyara hebben leeuwen de kunst van het klimmen in bomen ontdekt, een schouwspel dat u vrijwel nergens anders ziet. Geniet van de geweldige imposante Ngorongoro krater voor u naar de Serengeti vliegt, een van de grootste wildparken ter wereld waar u de migratie mee kunt maken. Deze reis is inclusief vervoer met privé gids, charter vluchtjes naar en van de Serengeti, alle maaltijden en entreegelden.

U kunt deze reis verlengen met een verblijf op Zanzibar en veel andere bestemmingen.
Wilt u op basis van deze reis een op maat reisvoorstel van ons ontvangen vul hiervoor ons offerteaanvraagformulier in.


Dag 1

Europa - Tanzania; Arusha

Dag 1

Uw avontuur in Tanzania begint zodra u arriveert in Kilimanjaro. Uw gids haalt u op van het vliegveld en brengt u naar uw lodge. Rivertrees Country Inn is een charmant verblijf dat ooit een oude koffieboerderij was en nog steeds de nostalgische uitstraling van weleer uitademt. Het terrein van Rivertrees strekt zich uit over tien hectare vruchtbaar groen en is een natuurlijke uitbreiding van de glooiende heuvels van Mount Meru.
Verblijf:   Rivertrees Country Inn
Inclusief: 1x diner (tenzij u een late vlucht heeft)
Afstand:   ±40 km   Reistijd: ±1 uur


Dag 2 en 3

Arusha - Tarangire National Park

Dag 2 en 3

Tarangire is beroemd om zijn enorme kuddes olifanten, en de torenhoge baobab bomen die wel tot in de hemel lijken te rijken. Tarangire Ndovu Tented Lodge ligt in het hart van het Tarangire National Park, met als achtergrond de fraaie landschappen van dit bijzondere park. Tarangire Ndovu Tented Lodge is een kleinschalig kamp met slechts 12 permanente tenten dat het hele jaar door is geopend.  Verantwoord toerisme staat hoog in het vaandel bij dit intieme kamp, met aandacht voor de natuur en het unieke karakter van het verblijf. Uw enorme luxe tent is omringd met een veranda met zitje om van de omgeving te genieten. De bedden zijn voorzien van frisse katoenen lakens, dubbele kussens en comfortabele dekbedden voor de killere nachten. Een pad van lantaarns brengt u naar de gemeenschappelijke ruimte die bestaat uit een met riet gedekt gebouw. Hier worden de maaltijden opgediend, maar bij goed weer kunt u ook op het terras of langs het zwembad dineren.  Een sundowner terwijl u rond het kampvuur zit om de oneindige Afrikaanse luchten te bewonderen, mag u niet missen.
Verblijf:    Tarangire Ndovu Tented Lodge
Inclusief:  Ontbijt, lunch, diner
Afstand:    ±150 km    Reistijd: ±2 tot 3 uur
Excursie:   Safari’s in Tarangire National Park


Dag 4

Tarangire National Park – Lake Manyara National Park - Karatu

Dag 4

Onderweg naar Karatu, waar u 2 nachten verblijft, bezoekt u het Lake Manyara National Park. Lake Manyara ligt in een nauwe corridor in de Great Rift vallei. Hoewel het park niet bijzonder groot is, heeft het meer en het omringende landschap van open vlaktes afgewisseld met bosland, een grote aantrekkingskracht op het dierenleven. Heel bijzonder zijn de enorme hoeveelheden flamingo’s, die in seizoen het hele meer roze kleuren. Giraffen, gnoes, zebras en klein wild graast op de vlaktes langs de oevers, terwijl kuddes olifanten op de beboste hellingen ronddwalen. Na een korte rit richting Karatu kunt u uitrusten van de indrukken die u vandaag heeft opgedaan.
Verblijf:    Plantation Lodge
Inclusief:  Ontbijt, lunch, diner
Afstand:    ±80 km    Reistijd: ±2 tot 3 uur
Excursie:   Safari in Lake Manyara National Park


Dag 5

Karatu – Ngorogoro krater

Dag 5

Als een groene oase ligt The Plantation Lodge genesteld op de roodbruine heuvels. De locatie van deze lodge belooft maximaal safariplezier: bij het dorpje Karatu op een steenworp van de ingang van het Ngorongoro Conservation Area gebied en Lake Manyara National Park. Ruime kamers bieden u comfort met zitjes, klamboes, verse bloemen en directe toegang tot de fraai aangelegde tuin vol kwetterende vogels en het terras. Alle kamers en suites zijn individueel ingericht en versmelten harmonieus met de bloeiende tuin, waar zich ook een heerlijk zwembad bevindt. Vandaag bezoekt u de Ngorogoro krater, de grootste intacte krater ter wereld, met een uniek ecosysteem. De ruim 600 meter diepe krater is miljoenen jaren geleden ontstaan door instorting van een vulkaan. Hier leven nu olifanten, leeuwen, buffels, neushoorns, diverse antilopen soorten, gnoes en zebra’s. De grote hoeveelheid aan prooi trekt ook een groot aantal roofdieren aan. Zo leven er ongeveer 100 leeuwen en meer dan 400 hyena's in de krater.
Verblijf:     Plantation Lodge
Inclusief:   Ontbijt, lunch, diner
Afstand:    ±30 km     Reistijd: ±1 uur
Excursie:   Safari in de Ngorogoro Krater


Dag 6 t/m 8

Karatu - Serengeti National Park

Dag 6 t/m 8

Luisteren naar de roep van de wildernis terwijl u uitkijk over de prachtige zuidelijke vlaktes van de Serengeti vanuit uw tent? Naona Moru Camp, een intiem kamp van tien tenten, stelt u in staat om met volle teugen te genieten van uw safari in Afrika. Gelegen op een verhoogd uitkijkpunt naast de beroemde Moru Kopjes, biedt dit tentenkamp de mogelijkheid om het hele jaar door op zoek te gaan naar wild. Het landschap strekt zich uit van de grote zuidelijke vlaktes van de Serengeti tot het centrale knooppunt van het beroemdste nationale park van Afrika, dicht bij de Seronera Airstrip. Twee keer per dag wordt u meegenomen op safari in open voertuigen om op zoek te gaan naar wild en vogels te spotten in de centrale Serengeti. Ervaren gidsen laten u de Serengeti door hun ogen te zien en een wereld van kleine en grote wonderen ervaren. Na afloop van een fantastische, maar stoffige dag kunt u het ‘safaripoeder’ afwassen in de grote doucheruimte van uw ruime tent en gaat u op de veranda zitten om de zon aan de horizon te zien ondergaan. Uw tent biedt u alle alledaagse gemakken die u maar kunt wensen, van een enorm bed, tot zithoek, bureau en aangrenzende badkamer.
Verblijf:     Naona Moru Camp
Inclusief:   Ontbijt, lunch, diner
Reis:          Binnenlandse chartervlucht Karatu – Serengeti
Excursie:    Safari’s in Serengeti National Park in open 4x4 voertuigen


Dag 9

Serengeti National Park – Arusha - Vertrek

Dag 9

In de loop van de dag wordt u naar de Seronera Airstrip gebracht voor uw vlucht terug naar Arusha. Daar aangekomen heeft u een transfer naar de luchthaven van Kilimanjaro voor uw vlucht terug naar Europa.
Inclusief:  Ontbijt en lunch
Reis:         Binnenlandse chartervlucht Serengeti - Arusha


Dag 10

Aankomst Europa

Dag 10

Inspiratie voor nog meer reizen van Sable Tours?
Ga naar Zuid-AfrikaNamibiëMadagascar en Botswana.

Wilt u ook een ander Big 5 safari? 
Reis dan naar Zuid-AfrikaBotswana of Kenia.

Wilt u uw reis verlengen met een strandvakantie?
Ga dan naar MozambiqueMauritius of Zanzibar