Cheeta Cheeta Cheeta
Noord Tanzania en Zanzibar Groepsreis
vanaf
€ 2229,00

Contact opnemen
Soort reis: Groepsreizen
Thema: Safari, Natuur, Strand
Duur van de reis: 12 dagen
Reisperiode: Vaste vertrekdata
Aantal personen: min. 2 personen - max. 7 personen

Boek deze reis Vraag offerte aan

Noord Tanzania en Zanzibar groepsreis

Bent u een natuurliefhebber en wilt u relaxen bij een strand na uw safari, dan past deze reis perfect bij u! U bezoekt de hoogtepunen van Tanzania, zoals het Tarangire National Park, de Serengeti en de Ngorongoro krater. Om een zo’n groot mogelijke kans te hebben om de migraties van gnoes te zien in de Serengeti verblijft u in een mobiel safari kamp. Gedurende de dag krijgt u een lunchpakket mee, om zo veel mogelijk tijd te hebben voor het spotten van wild. Het aangepaste luxe 4x4 voertuig is robuust genoeg voor de moeilijke omstandigheden in de bush, en heeft een open dak voor het maken van de perfecte foto. Na afloop van deze indrukwekkende safari kunt u heerlijk bijkomen aan het strand op Zanzibar of een excursie maken om dit eiland te ontdekken. Uw internationale groep bestaat uit max. 7 deelnemers voor de safari, en u heeft een gegarandeerde zitplaats aan het raam. Deze reis heeft een gegarandeerd vertrek al vanaf 2 personen.


Dag 1

Vertrek Europa - Aankomst Tanzania; Arusha

Dag 1

Uw avontuur in Tanzania begint zodra u arriveert in Kilimanjaro. Uw gids haalt u op van het vliegveld en brengt u naar uw verblijf dichtbij Arusha.
Verblijf: Arumeru Lodge of gelijkwaardig
Inclusief: ontbijt en transfer vanaf Kilimanjaro luchthaven
Reisafstand: ±40 km
Reistijd: ong. 1 uur


Dag 2

Arusha - Tarangire National Park

Dag 2

Na een korte briefing in de ochtend wordt u meegenomen naar het Tarangire National Park. Het park met zijn eindeloze savanne, moerassen en indrukwekkende baobab bomen, is de thuisbasis van de grootste kuddes olifanten in het noorden van Tanzania. Naast olifanten zult u ook giraffen, buffels, leeuwen, zebra's, gnoes en diverse soorten antilopen en gazelles kunnen zien. Bij aankomst in het park opent uw gids het dak van het voertuig zodat u onbelemmerd kunt kijken naar het wild. Na een picknicklunch krijgt u meer te zien van dit prachtige park. In de late namiddag arriveert u bij het nét buiten het park gelegen Lake Burunge Tented Camp voor uw overnachting.
Verblijf: Lake Burunge Tented Camp of gelijkwaardig
Inclusief: ontbijt, lunch en diner
Reisafstand: ±150 km
Reistijd: ong. 2-3 uur


Dag 3

Tarangire National Park - Serengeti National Park

Dag 3

Na het ontbijt vertrekken wij via Mto Wa Mbu en Karatu richting de Rift Valley. Wij gaan het Ngorongoro Conservation Area binnen en stoppen voor een korte blik in de krater vanaf een uitkijkpunt. Onderweg naar de Serengeti rijden we langs Maasai dorpen, en geniet u van uw gratis "Afrikaanse massage" op de hobbelige weg. We arriveren bij de Naabi Hill ingang van de Serengeti, waar u naar een uitkijkpunt kunt lopen met een spectaculair uitzicht over de eindeloze savanne. Dan gaat u verder richting het Seronera-gebied in het centrale deel van de Serengeti. Het park biedt een veelheid aan wilde dieren, waaronder de Big Five; leeuw, olifant, buffel, neushoorn en luipaard. Laat in de middag komt u aan bij Kati Kati Tented Camp. Dit kamp ligt in een afgelegen gebied, in het hart van de bush, en de sterren zijn ’s nachts adembenemend. De lunch wordt onderweg genuttigd.
Verblijf: Kati Kati Tented Camp of gelijkwaardig
Inclusief: ontbijt, lunch en diner
Reisafstand: ±280 km
Reistijd: ong. 5-7 uur  


Dag 4

Serengeti National Park

Dag 4

Vandaag wordt gewijd aan safari’s in het Serengeti National Park met onderweg een lunch op een picknickplek. Afhankelijk van het seizoen heeft u misschien de kans om getuige te zijn van de grote migratie met honderdduizenden gnoes, zebra's en Thompson gazellen. Fluctuaties in de regenval kunnen het tijdschema van de migratie natuurlijk beïnvloeden, maar uw gids zal zijn uiterste best doen om de dieren te vinden en zal ervoor zorgen dat u ze kunt zien vanaf de beste plek in het nationale park. Tussen begin januari en half maart verblijft u daarom in het Ndutu Kati Kati-tentenkamp. Dit kamp is ook gelegen in het Serengeti National Park, maar in het Ndutu gebied, dichter bij de grens van het Ngorongoro Conservation Area. Omdat de kuddes zich aan de Serengeti- of Ngorongoro-kant bevinden, vergroot dit uw kans om de beroemde migratie te zien.
Verblijf: Kati Kati Tented Camp of gelijkwaardig
Inclusief: ontbijt, lunch en diner


Dag 5

Serengeti National Park - Ngorongoro krater; Karatu

Dag 5

Al bij het aanbreken van de dag start uw terugreis van de Serengeti naar het Ngorongoro Conservation Area. Aangezien roofdieren vooral actief zijn in de koelere uren van de dag, kunt u ze misschien nog in actie zien. Na een picknicklunch, bereiken we de Ngorongoro krater. Vanaf de rand opent de 19km diameter krater zich voor u in al zijn verbluffende glorie en dalen we af in de krater op een avontuurlijk parcours. In de krater leven meer dan 25.000 dieren, waaronder een grote verscheidenheid aan vogels, hyena's en de "Big Five". Nadat wij de krater verlaten via een andere weg rijden we naar Karatu, waar u de nacht zult doorbrengen bij het Ngorongoro Farm House, een voormalige boerderij.
Verblijf: Ngorongoro Farm House of gelijkwaardig
Inclusief: ontbijt, lunch en diner
Reisafstand: ±170 km
Reistijd: ong. 3-5 uur


Dag 6

Ngorongoro Krater; Karatu - Arusha - Zamzibar

Dag 6

Na een heerlijk ontbijt keren we terug naar Arusha waar wij rond het middaguur arriveren. Vanuit hier vliegt u op Zanzibar voor een paar dagen ontspanning aan het strand.
Verblijf: Mwezi Boutique Resort; superior garden kamer of gelijkwaardig
Inclusief: ontbijt en diner
Reisafstand: 240 km
Reistijd: ong. 2-4 uur


Dag 7 t/m 10

Zanzibar

Dag 7 t/m 10

De komende dagen kunt u bijkomen van uw safari op het mooie eiland Zanzibar, een parel in de Indische Oceaan. Zanzibar of Unguja is een eiland aan de oostkust van Afrika, dat deel uitmaakt van Tanzania. Het nabijgelegen eiland Pemba wordt vaak bij Zanzibar gerekend. Samen met het eiland Mafia worden ze soms de Specerijeneilanden genoemd. Bij een bezoek aan Stone Town, de historische hoofdstad van het eiland, kunt u ronddwalen door de wirwar aan straatjes. U kunt een zeiltochtje maken met lokale vissers in een traditionele dhow. Geniet van de rust, zon, zee en de mooie stranden! Zanzibar is een heerlijke afsluiter van uw safari reis in Tanzania.
Verblijf: Mwezi Boutique Resort; garden kamer of gelijkwaardig
Inclusief: ontbijt en diner


Dag 11 en 12

Vertrek Zanzibar - Aankomst Europa

Dag 11 en 12

U heeft vandaag een transfer vanuit uw verblijf naar de luchthaven voor uw terugreis naar Europa. U kunt de Noordelijk Tanzania en Zanzibar groepsreis ook als basis gebruiken voor een privé reis. Neem hiervoor contact met ons op.