Leeuwen in boom Leeuwen in boom Leeuwen in boom
Noordelijk Tanzania Groepsreis
vanaf
€ 1688,00

Contact opnemen
Soort reis: Groepsreizen
Thema: Safari, Natuur
Duur van de reis: 8 dagen
Reisperiode: Vaste vertrekdata
Aantal personen: min. 2 personen

Boek deze reis Vraag offerte aan

Noordelijk Tanzania groepsreis

De Noordelijke Tanzania groepsreis brengt u van de baobab bomen van het Tarangire National Park naar Lake Manyara en de Ngorongoro Krater. Vandaar gaat de reis verder naar wat misschien wel het mooiste wildreservaat in de wereld is; de Serengeti! Het 4x4 safarivoertuig waarin u reist heeft een opklapbaar dak, zodat u ongehinderd mooie plaatjes kunt schieten. Onderweg verblijft u bij comfortabele accommodaties. Uw internationale groep heeft maximaal 12 deelnemers en wordt begeleid door een Engels sprekende gids.

U kunt deze reis combineren met een verlenging op Zanzibar.


Dag 1

Amsterdam - Arusha

Dag 1

Uw avontuur in Tanzania begint zodra u arriveert in Kilimanjaro. Uw gids haalt u op van het vliegveld en brengt u naar uw hotel in Arusha. De rest van de dag kunt u bijkomen van uw vlucht, een duik nemen in het zwembad, of een optionele excursie.
Verblijf: Moivaro Coffee Plantation Lodge, inclusief ontbijt en diner
Reisafstand: 50 km
Reistijd: ong. 1 uur


Dag 2

Arusha - Tarangire

Dag 2

Uw safari begint na het ontbijt! Na een korte stop in Arusha vertrekken we naar het Tarangire National Park, waar we voor de lunch zullen aankomen. In het droge seizoen is de Tarangire rivier is de enige bron van water voor de dieren. U vindt hier veel olifanten, maar ook genoeg ander wild. Zo leven er in park zo'n 25.000 gnoe's en 30.000 zebra's! Heel bijzonder zijn de baobab bomen die hier groeien, de grootste heeft een omvang van wel 11 meter. Kijk goed uit onder de bomen in het park, er kunnen pythons in zitten ....
Verblijf: Rift Valley Photographic Lodge, inclusief alle maaltijden
Reisafstand: 250 km
Reistijd: ong. 4-5 uur (inclusief safari onderweg)


Dag 3

Lake Manyara National Park

Dag 3

Vandaag bezoeken we Lake Manyara, waar de oevers roze kleuren door de vele flamingo's. De landschappen rond het meer zijn allemaal even prachtig. De oprijzende bergkam van de Rift vallei vormt een indrukwekkende achtergrond, met het in de zon glinsterende meer op de voorgrond. U kunt de vele vogels bewonderen, maar o.a. ook olifanten, nijlpaarden, waterbokken, bavianen en giraffes. Met een beetje geluk ziet u de beroemde leeuwen van Lake Manyara, die graag in de bomen klimmen om te ontsnappen aan de hitte en vliegen.
Verblijf: Rift Valley Photographic Lodge, inclusief alle maaltijden
Reisafstand: 120 km
Reistijd: ong. 3-4 uur  


Dag 4

Tarangire - Ngorongoro krater - Serengeti National Park

Dag 4

Vandaag dag dalen we af in de Ngorongoro krater, een absoluut uniek gebied! De kansen om wild te zien zijn fenomenaal; de wildstand in de krater is uitstekend en u zult daarnaast genieten van de mooie omgeving. De krater wordt wel eens vergeleken met Noa's ark omdat de diversiteit aan dieren zo groot is. De omgeving bestaat uit grasland, moerassen, zoutpannen en een zoetwater meer. Door het gebrek aan struiken en bossen zijn de dieren uitstekend te spotten. Wees niet verbaasd als u ook koeien ziet, de lokale Masai stammen hebben het recht om hun vee hier te laten grazen. In de middag reizen we verder naar de Serengeti.
Verblijf: Kisura Kenzan Tented Camp, inclusief alle maaltijden
Reisafstand: 400 km (inclusief Ngorongoro krater)
Reistijd: 6-7 uur (inclusief safari in de Ngorongoro krater)


Dag 5

Serengeti National Park

Dag 5

Het grootste deel van deze dag wordt besteed aan game drives in de Serengeti. Het Seronera gedeelte van de Serengeti bestaat uit open savanne waar zich het hele jaar door veel wild ophoudt. De eindeloze vlaktes strekken zich uit zover het oog reikt, afgewisseld met rivieren waar gigantische krokodillen liggen te wachten. Enorme kuddes wild trekken voorbij in een eeuwig ritme. We hebben lunch onder een acacia boom en zien later op de dag de zon ondergaan in de bush. Wat een fantastische dag!
Verblijf: Kisura Kenzan Tented Camp, inclusief alle maaltijden


Dag 6

Serengeti - Ngorongoro krater - Lake Manyara

Dag 6

De rit terug naar ons verblijf nabij de Ngorongor krater loopt weer dwars door de Serengeti, en is een grote safari. Na een picknick lunch verlaten we de Serengeti en bezoeken daarna de Olduvai Gorge. In dit gebied zijn bij opgravingen de oudste menselijke resten ter wereld gevonden, die bewijzen dat de mensheid in Afrika is ontstaan. Er zijn hier honderden fossielen botten en stenen werktuigen gevonden die miljoenen jaren oud zijn. Een fascinerende ontdekking!
Verblijf: Rift Valley Photographic Lodge, inclusief alle maaltijden
Reisafstand: 200 km
Reistijd: ong. 5-6 uur (inclusief safari in de Serengeti)


Dag 7 en 8

Lake Manyara - Amsterdam

Dag 7 en 8

In de ochtend bezoeken we het kleurrijke dorpje Mto-wa-Mbu waar u rond kunt kijken en nog wat laatste souveniers kunt kopen. In de loop van de dag vertrekt uw vlucht terug naar Amsterdam, of gaat uw reis verder indien u een verlenging op Zanzibar heeft geboekt. U neemt afscheid van Tanzania, maar hopelijk niet voorgoed!
Inclusief ontbijt