Tanzania reizen Tanzania reizen Tanzania reizen

Regio’s en gebieden in Tanzania

Tanzania is het grootste land in Oost-Afrika en ook het meest divers. Een land van open vlaktes, meren en bergen, met meer dan 100 etnische groepen met elk een eigen taal en gebruiken. Er leven teveel verschillende diersoorten om ze allemaal op te noemen, en de aantallen zijn verbijsterend. Even spectaculair zijn de landschappen met de imposante Mount Kilimanjaro, Afrika’s hoogste berg, de Grote Slenk, de Ngorongoro Krater en de Serengeti. Aan de kust vindt u idyllische eilanden met parelwitte stranden en een turkooizen zee met de prachtigste koraalriffen.

Tarangire National Park
Over het golvende landschap van het Tarangire National Park trekken enorme kuddes gnoes, elanden, zebra’s, buffels, impala’s, gazellen en olifanten. Op het heetst van de dag zoeken ze een schaduwplek onder de baobab bomen, die eruit zien alsof ze op hun kop in de grond zijn gezet. Kijk ook eens omhoog de bomen in; misschien ziet u een luipaard of python, of een van de 550 soorten vogels die zich hier thuis voelen.

Lake Manyara National Park
Lake Manyara ligt aan het begin van de Grote Slenk. Vanaf de rand van de vallei strekt het park zich als een groen lint uit, met het meer glinsterend in de zon. Het brakke water kleurt roze door de duizenden flamingo’s die zijn neergestreken. De leeuwen in dit park hebben zichzelf een heel apart kunstje geleerd, ze klimmen in de bomen! Dit fenomeen is nergens anders te zien! 

Nijlpaarden in Lake Manyara National Park, Tanzania

Ngorongoro Krater
De Ngorongoro Krater is ontstaan door vulkanische activiteit en is een van de grootste kraters ter wereld. De vegetatie op de bodem loopt uiteen van grasland, tot moerassen, bossen, zoutpannen en een zoetwatermeer. De krater wordt daarom ook wel eens vergeleken met de Tuin van Eden. U zult zonder moeite leeuwen, olifanten, neushoorns, buffels, gnoes en zebra’s zien. Er zijn géén giraffes in de krater, ze kunnen de afdaling in de krater niet maken.

Ngorongora Krater, Tanzania

Serengeti National Park
Het meeste beroemde park in Tanzania is de Serengeti. De open grasvlaktes zijn ideaal voor grazers zoals gnoe’s en zebra’s, die hier dan ook in enorme aantallen voorkomen. Een eeuwenoud instinct zorgt ervoor dat de dieren ieder jaar weer naar de Masai Mara in Kenia trekken, ook al kost deze migratie velen dieren het leven. De kuddes worden gevolgd door roofdieren, die de zwakke en zieke dieren uit hun lijden verlossen.

Zebra's in de Serengeti, Tanzania

Ruaha National Park
Ruaha National Park is het 2e grootste park in Tanzania, na het Selous National Park. Dit nog vrij ongerepte park in het zuiden van Tanzania is minder bekend, wat de safari’s tot een unieke ervaring maakt. De levensaders van het park zijn de rivieren zoals de Great Ruaha rivier waar het park naar is vernoemd. In het droge seizoen valt er altijd wel wat te zien langs de oevers van de stroompjes. Bijzondere diersoorten in dit park zijn wilde honden (zéér bedreigd) en de sabelantiloop, onze favoriete antilopensoort!

Wilde honden in Ruaha National Park, Tanzania

Selous National Park
Hoewel het Selous National Park twee keer zo groot is als Denemarken, is slecht het gebied ten noorden van de rivier de Rufiji toegankelijk voor toeristen. Desondanks is het een fantastische plek om te bezoeken, met uitstekende safari mogelijkheden. Men schat dat hier de grootste concentratie aan dieren leeft van heel Tanzania. Op de Rufiji rivier en de diverse zijtakken kunt u een bootsafari maken; een unieke kans om het wild eens op een andere manier te bekijken. Ook wandelsafari’s onder begeleiding van een ranger zijn een aanrader! Dieren die u kunt zien zijn o.a.: nijlpaarden, krokodillen, olifanten, leeuwen, giraffes, gnoes, koedoes, elanden en grote hoeveelheden vogels.