Reuzenijsvogel Reuzenijsvogel Reuzenijsvogel
4-weekse groepsreis Zuid-Afrika
vanaf
€ 3584,00

Contact opnemen
Soort reis: Groepsreizen
Thema: Safari, Cultuur, Natuur
Duur van de reis: 28 dagen
Reisperiode: Vaste vertrekdata
Aantal personen: Min. 6, max. 10

Boek deze reis Vraag offerte aan

4-weeks groepsreis Zuid-Afrika

Volg de voetstappen van de Voortrekkers bij deze fantastische groepsreis door Zuid-Afrika, die een goede balans is tussen geschiedenis, cultuur en natuur. Ontdek de verschillende aspecten van Zuid-Afrika en zie hoe de mensen op elkaar reageren, leven en werken. De reis begint in Kaapstad en volgt de route van de pioniers die door Zuid-Afrika trokken. We proeven de heerlijke wijnen, komen op de mooiste plekjes, bezoeken een township, verblijven op een boerderij, zien de oceaan, bergen en een semi-woestijn en verblijven tot slot bij een privé wildreservaat. Uw reisgezelschap onderweg bestaat uw maximaal 10 personen en u heeft een Nederlands / Zuid-Afrikaans sprekende gids/chauffeur. U verblijft in comfortabele 3- en 4-sterren accommodaties. Inclusief 26x ontbijt, 5x lunch en 9x diner, excursies en activiteiten. 

 


Dag 1 t/m 4

Europa; Amsterdam - Kaapstad

Dag 1 t/m 4

De komende dagen maken we diverse excursies in Kaapstad. Zo hebben we een stadstour met bezoeken aan o.a. Tafelberg, het Kasteel de Goede Hoop en de kleurrijke wijk Bokaap. Voor de prachtige route via Chapman's Peak naar Kaappunt, waarbij we ook Camps Bay, Houtbaai, Boulder's Beach en Simonstown aandoen, trekken we een hele dag uit. Op dag 4 bezoeken we de Kirstenbosch botanische tuinen. U heeft ook veel vrije tijd om op eigen gelegenheid de stad en Waterfront te verkennen. 
Verblijf: Medindi Manor of gelijkwaardig, inclusief ontbijt en welkomstdrankje.
Dag 1; Afstand: ±20 km     Reistijd: ±0,5 uur
Dag 2; Afstand: ±50 km     Reistijd: ±1 uur
Dag 3; Afstand: ±200 km   Reistijd: ±3,5 uur
Dag 4; Afstand: ±50 km     Reistijd: ±1 uur


Dag 5

Kaapstad - Wijnlanden; Stellenbosch

Dag 5

Deze ochtend rijden we naar de Wijnlanden. De naam Paarl komt van ‘parel’ en verwijst naar de glans van de omringende bergen in het zonlicht. We bezoeken hier het Afrikaanse Taal museum en monument. Bij een van de veel wijnboerderijen zal een wijnexpert laten zien hoe wijnen worden gemaakt en u mag daar vervolgens onder de Afrikaanse zon van genieten! In Stellenbosch maken we een wandeltocht door het historische centrum en nemen een kijkje in “Oom Samie se Winkel”. U heeft ook nog tijd om zelf op pad te gaan in dit leuke stadje. 
Verblijf: Knorhoek Guesthouse of gelijkwaardig, inclusief ontbijt en lunch op wijnfarm.
Afstand: ±100 km   Reistijd: ±1 uur


Dag 6 en 7

Wijnlanden; Stellenbosch - Mosselbaai - Tuinroute; Plettenbergbaai / Knysna

Dag 6 en 7

We hebben een mooie tocht voor de boeg. Wij rij richting Swellendam en raad u aan om het plaatselijke museum te gaan bezichtigen! De route voert ons langs Mosselbaai, waar wij het Diaz museum bezoeken. Hier vindt u ook de “post office tree” waar de zeevaarders van vroeger hun boodschappen voor elkaar achterlieten. Onze accommodatie in Plettenberg Bay ligt in een rustig gebied niet ver van het centrum van dit gezellige stadje.
Op dag 7 brengen we een bezoek aan de Big Tree in de bossen rondom Knysna. Vervolgens gaan wij naar een prachtig uitzichtpunt bij Knysna Heads. ’s Middags bent u vrij om het stadje en ook het gezellige Knysna Waterfront zelf te bekijken, waar u een verscheidenheid aan winkeltjes en restaurantjes aantreft. Van hieruit kunt u ook een boottochtje op de lagune maken.
Verblijf: Redbourne Lodge of gelijkwaardig, inclusief ontbijt.
Dag 6; Afstand: ±490 km   Reistijd: ±5,5 uur
Dag 7; Afstand: ±100 km   Reistijd: ±2 uur


Dag 8

Tuinroute; Plettenbergbaai - Tsitsikamma; Garden Route National Park

Dag 8

De route naar Tsitsikamma is niet al te ver vandaag. Wij bezoeken het Tsitsikamma National Park, waar de golven van de Indische Oceaan onophoudelijk op de rotsachtige kust beuken en waar oeroude rivieren zich een weg banen naar de oceaan door smalle ravijnen. Dit prachtige park is een van de hoogtepunten van deze reis. U kunt hier prachtig wandelen of gewoon genieten van de zee en de mooie natuur.
Verblijf: Tsitsikamma Village Inn of gelijkwaardig, inclusief ontbijt
Afstand: ±70 km   Reistijd: ±1 uur


Dag 9 en 10

Tsitsikamma - Oudtshoorn

Dag 9 en 10

Via de Langkloof vallei rijden we naar Oudtshoorn, stad van de struisvogels. Natuurlijk mag een bezoek aan een struisvogelboerderij niet ontbreken. Vanuit Oudtshoorn rijden we de volgende dag de Swartbergpas. In de ochtend bezoeken wij eerst de beroemde Cango grotten. De Swartbergpas, met zijn top van 1568 meter boven zeeniveau, is landschappelijk gezien zeer bijzonder en wordt als maar sensationeler! We stoppen in Prince Albert, een typisch slaperig Karoo dorpje, waar u rond kunt kijken. Onderweg geniet wij van een picknick lunch (braai).
Verblijf: La Plume of gelijkwaardig, inclusief ontbijt en lunch
Dag 9;   Afstand: ±280km   Reistijd: ±3 uur
Dag 10; Afstand: ±180km   Reistijd: ±4 uur


Dag 11

Oudtshoorn - Karoo; Nieu Bethesda

Dag 11

Wij rijden via Meiringspoort naar Nieu Bethesda, een klein en onopvallend dorp in de grote Karoo. Het ligt zo'n 50 km ten noorden van Graaff-Reinet in het Sneeuberg gebied. Het is in 1838 gesticht door Charles Murray, een Nederduits-Gereformeerde dominee. We verblijven bij een werkende schapenboerderij. Het gebied rondom Ganora Guest Farm is rijk aan fossielen en bosjesman tekeningen.
Verblijf: Ganora Guest Farm, inclusief ontbijt en diner
Afstand: ±400km   Reistijd: ±5 uur


Dag 12 en 13

Karoo; Nieu Bethesda - Graaff-Reinet - Addo; Addo National Park

Dag 12 en 13

Vanmorgen vertrekken we richting het Addo Elephant National Park, waar we in de loop van de middag zullen aankomen. Eerst bezoeken wij de Vallei der Verlatenheid. Dit bijzondere natuurgebied bestaat uit torenhoge rotsen die 100 miljoen jaren geleden door vulkanische activiteiten zijn ontstaan. In Graaff-Reinet kunt u een wandeling maken langs de mooie, gerestaureerde huizen en de imposante Nederduits Gereformeerde kerk. De volgende dag brengen we door in het park. Er leven meer dan 450 olifanten in Addo, hopelijk zien we een groot aantal van deze zachtaardige reuzen! 
Verblijf: Lemon3Lodge of gelijkwaardig, inclusief ontbijt
Dag 12; Afstand: ±260km   Reistijd: ±3 uur
Dag 13; Bezoek Addo National Park 


Dag 14

Addo - Grahamstown

Dag 14

We rijden vandaag naar Grahamstown, waar we onze lokale gids ontmoeten, die ons mee zal nemen naar de plaatselijke township. U ziet hoe de mensen hier een bestaan proberen op te bouwen. De lunch wordt bereid door mama n'Doks, een Xhosa mevrouw, in haar eigen huisje. Aan het einde van de middag kunt u nog een kijkje nemen in het stadje, dat enkele prachtige gebouwen en een Observatory Museum heeft. Ons verblijf in dit leuke stadje ligt op loopafstand van vele restaurantjes, de universiteit en museums. 
Verblijf: Colonel Graham Guest House of gelijkwaardig, inclusief ontbijt, 1x lunch bij mama N’Dokweni en township tour met privé gids.
Afstand: ±160km   Reistijd: ±2 uur


Dag 15 en 16

Grahamstown - Wild Coast; Coffee Bay

Dag 15 en 16

Na ontbijt rijden we eerst naar Oost Londen, waar we even gaan uitwaaien op het strand. We vervolgen onze weg langs de Wild Coast. De route voert ons nu door de oude Transkei. Dit is het thuisland van Nelson Mandela, waar hij opgroeide als schaapherder. Onderweg rijden we ook langs een klein museumpje over Nelson Mandela in Qunu, zijn geboorteplaats en vlak langs zijn huis. Het Ocean View Hotel ligt genesteld tussen de steile rotsen aan de kust en de sprankelende Indische oceaan bij Coffee Bay. De volgende dag bekijken we de grootste bezienswaardigheid in de omgeving, de beroemde 'Hole in the Wall'.  De rest van de dag kunt u uitrusten of optionele activiteiten ondernemen, zoals o.a. mountain- of quadbiken, paardrijden, kajakken of snorkelen.
Verblijf: Ocean View Hotel of gelijkwaardig, inclusief ontbijt en diner
Dag 15; Afstand: ±450km   Reistijd: ±6 uur
Dag 16; Afstand: ±20km     Reistijd: ±0,5 uur


Dag 17 en 18

Wild Coast; Coffee Bay - Drakensbergen

Dag 17 en 18

De komende dagen brengen we door in de zuidelijke Drakensbergen. Het verbluffend mooie landschap bestaat uit golvende heuvels, bezaaid met kleine nederzettingen. Dag 18 is een rustdag. U kunt gaan wandelen in de frisse berglucht, eeuwenoude bushman schilderingen bewonderen, gaan paardrijden of ontspannen met een boek bij het zwembad. Heeft u geen last van hoogtevrees, dan kunt u een begeleide excursie maken per 4x4 naar de Sani Pass. Deze pas op de grens met Lesotho is het hoogste punt van Zuid-Afrika. Boven aangekomen kunt u lunchen in de hoogste pub van Afrika!
Verblijf: Sani Pass Hotel of gelijkwaardig, inclusief ontbijt en diner.
Dag 17; Afstand: ±400km   Reistijd: ±5,5 uur


Dag 19 en 20

Drakensbergen - St. Lucia

Dag 19 en 20

We verlaten de bergen en gaan richting Durban. Onderweg stoppen we bij o.a. bij de Howick watervallen en The Nelson Mandela Capture Site en maken een korte stadstour door Durban. Durban is een smeltkroes van culturen en u zult uw ogen dan ook uitkijken. Daarna rijden we door naar St. Lucia waar we de komende nachten zullen verblijven. Het gebied rondom St. Lucia bestaat uit een meren- en moerasgebied. De volgende ochtend is het vroeg uit de veren voor een 3-uur durende boottocht om krokodillen en nijlpaarden te bewonderen. Vogelliefhebbers zullen hier zeker ook genieten van de diverse vogels. De rest van de dag bent u vrij om te genieten van een wandeling in het dorpje naar de lokale makt, een middag bij het strand of een uitstapje naar het natuurgebied van Cape Vidal. 
Verblijf: Forest Lodge of gelijkwaardig, inclusief ontbijt
Dag 19; Afstand: ±460km   Reistijd: ±6 uur


Dag 21 en 22

St. Lucia - Swaziland

Dag 21 en 22

Na een laat ontbijt vertrekken we naar Swaziland. Na een stop bij een lokale kunstmarkt en glasfabriek bezoek wij een cultuurcentrum en gaan dan verder naar ons verblijf, in de omgeving van de mooie Ezulwini vallei. Deze vallei wordt ook wel Swaziland’s ‘Valley of Heaven’ genoemd. De omgeving van het Foresters Arms hotel is een paradijs van wilde bloemen, die een grote aantrekkingskracht hebben op talloze vogelsoorten.
Wij bezoeken Mlilwane natuurpark. Mlilwane – wat ‘Little Fire’ betekent, afgeleid van de kleine brandjes die ontstaan na blikseminslag – is een prachtig wildreservaat in de mooie Ezulwini vallei. Het reservaat omvat meer dan 4560 hectaren grasland, bergen en valleien, waar zich een overvloed aan wild bevindt.
Verblijf: Foresters Arms Hotel of gelijkwaardig, inclusief ontbij en diner
Dag 21; Afstand: ±370km   Reistijd: ±5 uur
Dag 22; Afstand: ±100km   Reistijd: ±2 uur


Dag 23 en 24

Swaziland - Mpumalanga; Panoramaroute

Dag 23 en 24

We verlaten Swaziland en vervolgen onze weg naar het mooie Panorama gebied, een van de hoogtepunten van uw reis. Onderweg stoppen we in het stadje Barberton, waar ooit goud is gevonden. Tijdens een korte wandeling door het stadje wordt meer verteld over de 'gold rush' die daarop volgde. De volgende dag bezoeken wij de bezienswaardigheden van de Panoramaroute, zoals Blyde River Canyon, God's Window, Bourke's Luck Potholes en de Drie Rondavels. Onze gastvrije accommodatie is prachtig gelegen met een fantastische uitzicht over het omgeving. Na een dag vol excursies kunt u lekker uitrusten bij het zwembad, terwijl de vogeltjes kwetteren in de bomen.
Verblijf: Premier Winkler hotel of gelijkwaardig, inclusief ontbijt
Dag 23; Afstand ±240km   Reistijd: ±3,5 uur
Dag 24; Bezoek Panoramaroute


Dag 25 en 26

Mpumalanga; Panoramaroute - Waterberg; Entabeni Game Reserve

Dag 25 en 26

Wij gaan vandaag via Lydenburg en Dullstroom naar het Entabeni Game Reserve. De komende 2 dagen verblijft u bij een privé wildreservaat waar u meegenomen wordt op safari. Het Entabeni wildreservaat beslaat een gebied van 22000 ha. Afrikaans ‘bushveld’. Uitgestrekte graslanden worden afgewisseld met een dichte begroeiing van bosjes en struiken, ideaal voor olifanten, buffels, neushoorns, giraffen en antilopensoorten en meer dan 365 verschillende vogelsoorten. Tijdens de safari’s in open jeeps kunt u van een ‘kopje’, oftewel een heuvel, de mooie omgeving uitstekend bewonderen terwijl u speurt naar wild. 
Verblijf: Entabeni Game Reserve of gelijkwaardig, inclusief alle maaltijden en safari's in open 4x4 voertuigen.
Dag 25; Afstand: ±480km   Reistijd: ±6,5 uur


Dag 27

Waterberg; Entabeni Game Reserve - Johannesburg - vertrek

Dag 27

Helaas is uw reis alweer ten einde gekomen. Wij reizen via Bela Bela en Pretoria naar Johannesburg. In Pretoria rijden we langs de Uniegebouwen en het Voortrekkers Monument. Dit monument is opgericht ter nagedachtenis aan 'Die Groot Trek' van de boeren uit de Kaap. ‘s Middags staat nog een bezoek aan het Apartheid Museum op het programma. Dit indrukwekkende museum geeft een goed beeld van de verschrikkingen van de Apartheidsjaren en is een goede afsluiting van uw reis. Daarna wordt u naar het vliegveld van Johannesburg gebracht voor uw vlucht terug naar huis.
Afstand: ±300km   Reistijd: ±3,5 uur

U kunt deze reis verlengen met een verblijf op
MauritiusMozambiqueZanzibar of Namibië.
Wilt u ook een ander Big 5 safari?
Reis dan naar KeniaTanzania of Botswana.


Dag 28

Aankomst Europa

Dag 28

Aankomst Europa