Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Drakensbergen

Bestemming Zuid Afrika uitzicht op Camps Bay
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Drakensbergen

Het Drakensberg gebied is een van de mooiste regio’s in Zuid-Afrika. Op deze pagina vindt u meer informatie over de imposante Drakensbergen.

De naam die de Zoeloes aan de Drakensbergen in Zuid-Afrika hebben gegeven is ‘uKhahlamba’. Dit betekent ‘muur van speren’, een toepasselijke naam voor deze bergen. De hoogste pieken van de Drakensbergen reiken tot bijna 3500 meter, waarmee het de hoogste bergketen van Zuid-Afrika is. Het Drakensberg gebied strekt zich uit van de zuidelijke kant van Lesotho tot aan de noordelijke Panoramaroute, ook de Drie Rondavels behoren tot de Drakensbergen. Maar over het algemeen wordt met de Drakensbergen de streek ten zuiden en oosten van Lesotho aangeduid. De ongetemde en ruige bergketens behoren tot de mooiste bezienswaardigheden van Zuid-Afrika, een plek waar men tijdens een reis door Zuid-Afrika helemaal tot rust kan komen, kan genieten van de zuivere lucht, dramatische vergezichten en oorverdovende stilte.

Kloof in de Drakensbergen in Zuid Afrika

Het weer in de Drakensbergen

De beste manier om de Drakensbergen te verkennen is te voet. Het gebied is een Eldorado voor wandelaars met ontelbare wandelroutes. U kunt korte, makkelijke routes lopen, maar ook zware, meerdaagse wandeltochten maken. Zorg er wel altijd voor dat als u van plan bent om een wandeltocht te gaan maken u op de hoogte bent van de weersverwachting. Zoals in alle bergstreken kan het weer plotsklaps omslaan. In de zomermaanden kunnen in de middag fikse onweersbuien ontstaan en in de winter kan het zelfs sneeuwen, hoewel de sneeuw niet lang zal blijven liggen.

Wandelroute naar top Amphitheater in Drakensbergen

Royal Natal National Park

Een van de meest bekende bezienswaardigheden in de Drakensbergen is het Royal Natal National Park, dat deel uitmaakt van het Maloti Drakensberg Park. Hier vindt u het iconische Amphitheatre, dat bestaat uit een in een halve cirkel stijl omhoog reizende rotswand van zo’n 500 meter hoog en 5 kilometer breed. Gewapend met een kaart kunt u in het park een heel netwerk aan wandelpaden gaan ontdekken. Een ontspannen wandeling brengt u naar eeuwenoude Bushmen rotstekeningen, meer uitdagende paden brengen u dieper het park in naar bijvoorbeeld de Gudu waterval of de Crack en de Mudslide. Bovenop het Amfitheater ligt de top van de Mont-aux-Sources, waar de Oranjerivier ontstaat en de Tugela rivier zich langs de rotswand naar beneden stort en daarmee de op één na hoogste waterval ter wereld vormt. Via een pittige wandelroute aan de achterkant van het Amphitheatre is de top te bereiken, waarbij twee kettingladders moeten worden beklommen. Een accommodatie die wij aan kunnen bevelen is The Cavern Berg Resort, prachtig gelegen in een bosrijke vallei.

Amphitheater Drakensbergen

Centrale Drakensbergen

Overal in het Maloti Drakensberg Park zijn rotstekeningen gevonden in de vele grotten die het gebied rijk is. In de omgeving van Giants Castle kunt u het Main Caves museum bezoeken. Een gids neemt u mee naar een van de grotten, waar u schilderingen kunt zien die door de San stam zijn gemaakt. Het museum schetst een interessant beeld van de levenswijze van de San bevolking. Een van de meest kenmerkende pieken in de Centrale Drakensbergen is de Cathedral Peak. De landschappen in het gebied zijn schitterend en naast wandelen kunt u veel andere sportieve activiteiten beoefenen, zoals paardrijden, moutainbiken, het maken van een canopy tour, vissen, golfen en quadbike rijden. Een hotel met veel voorzieningen is het Cathedral Peak Hotel.

Centrale Drakensbergen Cathedral Peak

Sani Pass

Een spectaculaire onverharde weg vol haarspeldbochten met namen zoals de Suicide Bend en Devil’s Corner, brengt u naar de top van de Sani Pass, de hoogste pas van Zuid-Afrika. De Sani Pass tour is zeker niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. De weg gaat op sommige stukken steil omhoog en langs diepe afgronden. Als u uw zenuwen de baas kunt blijven wordt u wel getrakteerd op een ongelooflijk uitzicht op de machtige bergtoppen en het laagland in de verte. Boven op de Sani Pass is de grensovergang met Lesotho, de route die nu vooral toeristen trekt werd vroeger vooral gebruikt voor de handel tussen Zuid-Afrika en Lesotho. Het kan koud zijn boven op de pas, maar gelukkig kunt u zich opwarmen in de Sani Pass pub, de hoogst gelegen pub van Afrika! Omdat de Sani Pass alleen geschikt is voor 4×4 voertuigen, raden wij u aan een georganiseerde excursie met gids te boeken en de route niet zelf te rijden, zelfs al heeft u een 4×4 voertuig. Om de excursie te kunnen maken dient u minstens 2 nachten in het gebied te verblijven, bijvoorbeeld bij het Sani Pass hotel.

Sani Pass in Drakensbergen
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.