Heeft u vragen? Bel ons gerust: +31 (0)78 7850702

Kruger National Park

Bestemming Zuid Afrika uitzicht op Camps Bay
Africa - Sable Tours Afrika ongeëvenaard

Kruger National Park

Wilt u op safari in het Kruger Park? Op deze pagina vindt u meer informatie over het Kruger National Park in Zuid-Afrika.

Er zijn een groot aantal wildparken in Zuid-Afrika, waarvan het Kruger Park het grootste en bekendste park is. Het Kruger Park ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika, net onder Zimbabwe en langs de grens met Mozambique. U kunt het park het hele jaar door bezoeken. In de zomermaanden kan het echter wel erg warm zijn en door de dichte begroeiing is het moeilijker om dieren te spotten. De beste tijd om het Kruger Park te bezoeken is dan ook de winter, als het weer koeler is en het gras laag is. Dit advies geldt natuurlijk ook voor de overige wildparken in Zuid-Afrika.

Giraf met jong in het Kruger Park

Op safari in het Kruger Park

Het Kruger Park in Zuid-Afrika is bijna net zo groot als Nederland, en heeft een onvoorstelbare diversiteit aan flora en fauna. Tijdens een safari in het park rijdt u rond in uw eigen huurauto, op zoek naar wild. Wat u onderweg zult zien blijft altijd een verrassing, wat een safari juist zo spannend maakt. Maar let wel op, u mag de aangegeven wegen en uw auto niet verlaten! Het Kruger Park is bekend vanwege de Big 5 – olifant, neushoorn, buffel, leeuw, luipaard of cheeta – die in het park leven, maar daarnaast zijn er nog zoveel andere mooie dieren. Zo leven er alleen al meer dan 147 soorten zoogdieren in het park. Ook de landschappen zijn práchtig. Als u het park in gaat, kunt u bij de ingang een kaart kopen met al de wegen waarop u mag rijden én een opsomming en plaatjes van de meest voorkomende dieren in het park.

Rivierbedding in het Kruger Park

Overnachten in het Kruger Park

U kunt het Kruger Park bezoeken als dagbezoeker, maar het is ook mogelijk om in het Kruger Park te overnachten. Naast de entree voor het park betaalt u voor uw verblijf in een van de kampen die verspreid liggen in het park. Wilt u overnachten in het park, dan moet u uw accommodatie vooraf boeken. Het park is erg populair en in sommige periodes (schoolvakanties in Zuid-Afrika) al maanden vooraf volgeboekt. Houd er rekening mee dat het verblijf alleen op basis van logies is en de huisjes waar u kunt slapen eenvoudig zijn. De grotere kampen in het park hebben een restaurant en winkel, maar indien u bij een van de kleinere kampen verblijft dient u zelf uw proviand mee te nemen. Als alternatief kunt u ook verblijven bij een privé safari lodge in of grenzend aan het Kruger Park. Bij deze over het algemeen luxere verblijven zijn alle maaltijden ingesloten en maakt u twee maal daags een game drive in een open voertuig met een ranger. Hoewel dit duurder is dan overnachten in het Kruger Park, zijn de voordelen dat u in een open voertuig zit en zo de dieren van héél dichtbij kunt zien, uw ranger veel informatie kan geven over de dieren én dat uw kans groter is om in korte tijd veel dieren te zien omdat uw ranger getraind is in het spotten van wild.

Olifant tijdens safari in het Kruger Park
Over ons Pieter en Marcella

Enthousiast geworden over een reis naar Afrika?

Wij zijn Pieter en Marcella van Sable Tours. We helpen u graag verder. Sable Tours is uw persoonlijke Afrika specialist voor unieke Afrika reizen. Wij gaan voor persoonlijke aandacht.

Luipaard tijdens luxe safari in Afrika

En blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over Afrika en onze reizen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.