Zebras Zebras Zebras
Geschreven door: Familie De Jongh

Reis naar Zuid Afrika oktober 2016

Lang op moeten wachten de reis naar Zuid Afrika met zijn 4tjes maar het was onvergetelijk.

Begon in Kaapstad met schitterend weer. Bijna alles gezien in 3 dagen, Tafelberg, Waterfront, hop hop bus, de kustlijn, pinguïns, gekleurde huisjes in St. James, wijn geproefd in stellenbosch, de panorama-route, zoveel indrukken in deze korte tijd, geweldig. Van Kaapstad naar Hermanus, bij De Kelders walvissen op afstand gezien en gedoken met de witte haai, een hele belevenis.

Van Hermanus naar Knysna, Logde Under Milkwood, mooi plekje gelegen aan een baai waar dolfijnen langs kwamen. In Knysna geknuffeld met de olifanten en in een mooi park ‘Birds of Eden’ geweest.

Daarna volgde de reis naar Tsitsikamma Nationaal Park, weer een totaal andere omgeving, veel groen, we hebben hier de Big Tree. Vanuit het nationaal Park vlogen we van Port Elizabeth naar Durban en verbleven we in Coco De Mer in Ballito. Jammer dat we hier niet langer mochten blijven, schitterend hotel en mooi gelegen bij de kust.

Daarna naar Montusi Moutain lodge in Drakenbergen, wat een geweldige plek, mooi uitzicht, rust, paardgereden door de mooie natuur, en heerlijk gewandeld op de aangegeven paden. Lekker bij het zwembad uitgerust en genoten van het uitzicht.

Op dag 14 naar St. Lucia voor 3 dagen, het weer was hier minder, regenachtig en veel wind.Met een boot nijlpaarden bekeken was erg indrukwekkend, een hele familie lekker rusten in het water. We wilden nog met een boot walvissen spotten maar er stond teveel wind. Snorkelen kon ook niet. We hebben een wildpark bezocht en hebben voor het eerst gnoe, neushoorns, giraffen gezien in het wild. De natuur is hier schitterend veel verschillende vogels gezien en genoten van de mooie natuur.

Van St. Lucia naar de schitterende Dawson logde, wat een geweldige lodge en omgeving. Je verwacht het niet als je van de snelweg afkomt. Jammer dat we daar maar voor 1 nacht waren. Het uitzicht, inrichting, het personeel een dikke 10!

Dag 18 naar Timbavati game resort bij het Krugerpark ook weer een schitterende locatie midden in de natuur. En weer vol met verrassingen voor de komende dagen.Het was erg droog rond om het Krugerpark, dat maakte een beetje een trieste bedoeling. Vriendelijk personeel en lekker eten, de gamedrive (2x per dag) was een hele ervaring. We reden 1,5 uur voordat we dieren hebben gezien, helaas niet de big five, en niet veel dieren gezien, waarschijnlijk door de droogte!

Onze laatste 2 dagen verbleven we in Hazyview, Rissington Inn, 1,5 dag heerlijk gerelaxt. Bijkomen van de vele indrukken en reizen.

Na ruim 3 weken zit onze avontuurlijke reis Zuid Afrika erop. Was een indrukwekkend, mooi, avontuurlijke reis die we niet gauw zullen vergeten, Sable Tours bedankt voor deze onvergetelijke reis….

Familie de Jongh