Drakensberg Zuid Afrika Drakensberg Zuid Afrika Drakensberg Zuid Afrika
Geschreven door: De heer Schmidt en mevrouw Koorn

Reisverslag Peter Schmidt en Barbara Koorn

17 september 2008 5:15 uur

Wanneer ik onze tent los rits wordt het al licht. Terwijl we om 5:30 onze koffie drinken horen we een leeuw, en zien hem vijf minuten daarna ook op het open veld voor het kamp. Het is een groot mannetje met van die zwarte manen. Neerzetten die koffie dus, bepakking om en te voet in de achtervolging. Nog geen half uur later staan we oog in oog met dit prachtexemplaar op nog geen 15m. afstand.

18 september 2008 5:30 uur

We hebben vannacht onder de sterren op de sleep-out platforms geslapen. Helaas had een uil de boom boven ons platform uitgekozen om vannacht zijn soortgenoten te vertellen dat dit zijn territorium is. Een beetje slaperig nog drinken wij dus onze koffie die boven een kampvuur is gemaakt. Om 6:00 uur weer fris en fruitig in ganzenpas naar het kamp waar ons ontbijt wacht. Dit duurt echter langer dan verwacht omdat wij een neushoornmoeder met jong tegenkomen. Moeder besluit eens te gaan kijken wat wij nu eigenlijk willen en komt tot op 10m. afstand van ons groepje; wij hebben 25 minuten gehurkt achter een boomstam gezeten voordat mam besloot dat wij niet interessant waren.

Dit zijn twee korte impressies van de wandelsafari in Kruger die het hoogtepunt van onze reis door het Noord-Oosten van Zuid-Afrika moest worden. Onze reis is echter een aaneenschakeling van hoogtepunten geworden: van de 6-uur durende bergwandeling in Drakensbergen, naar de neushoorns op 5m. afstand van onze huurauto in Hluhluwe Umfolozi, het paradijselijke strand en het goddelijke eten van Thonga Beach Lodge, de mistige zonsopgang in Swaziland, de uitzichten op de Panoramic Route en toen nog vijf dagen Kruger waar we vreselijk verwend zijn. Elke keer wanneer we een van de lodges/resorts verlieten heb ik blijkbaar gezucht; ’’hier kan ik wel twee weken blijven.’’ Helaas duurde onze hele reis twee weken. Dankzij de ervaring en de goede organisatie van Sable Tours is alles echter uitstekend geregeld en hebben we alleen hoeven genieten in de korte tijd die ons ter beschikking stond. Bedankt voor alle goede zorgen en tips!!!

Peter Schmidt en Barbara Koorn

PS: de kilo’s die we zijn aankomen door het fantastische eten in alle uitstekende lodges/resorts die we hebben bezocht zijn we nu (een maand later) bijna kwijt.