Tafelberg Kabelbaan In Kaapstad Tafelberg Kabelbaan In Kaapstad Tafelberg Kabelbaan In Kaapstad
Geschreven door: mevr. Hardendood

Omdat een eerste rondreis via Sable Tours zo goed bevallen is, en mede omdat de persoonlijke benadering zo gewaardeerd is, besloten we voor het rijden van de tuinroute OOK in zee te gaan met Pieter en Marcella.

De reis begon met een aantal dagen in Kaapstad, waar genoten werd van de Tafelberg met zijn geweldige uitzicht, de Waterfront met de winkeltjes, foodhall, aqaurium en restaurants, Kirstenbosch met de prachtige botanische tuin en natuurlijk is er een tour gemaakt naar Kaap de Goede Hoop en een rit langs de geweldige kust bij Chapmans Peak. Dineren bij Gold, compleet met jembe-sessie, muziek, en dans en 14 gangen Afrikaanse gerechten is een feest ! Het verblijf in de Walden House was fantastisch. Centraal gelegen, ontzettend hulpvaardige mensen, en een prima ontbijt. Kaapstad …. wij zijn er nog lang niet klaar mee.  

Na de eerste positieve ervaringen zijn we begonnen aan de rondreis. Eerst naar Swellendam met het nationale park Bontebok en een heerlijk verblijf in Babette's B&B met zijn prachtige tuin de vriendelijke eigenaren die voor je klaarstaan. 

Via Knysna hebben we een roofvogelschow bezocht, en ook de grootste voliere Birds of Eden is een vermelding waard. Looppaden op verschillende hoogtes, en vogels spotten in de mooiste kleuren. 

Uiteindelijk zijn we beland in het gebied bij Tsitsikamma, in een geweldig resort the Fernery op een 30 minuten rijden van het Nationale Park. Bereikbaar via een stuk onverhard, zittend in alle rust, bovenop een klif, uitzicht op de kloof en de zee, in een hut waar enkel vogels te horen zijn. Magische plek. Evenals het Tsitsikamma, met zijn toeristische Suspension Bridge, en een topwandeling te maken langs de prachtige kustlijn. Genieten ! 

Via de N62, langs Oudtshoorn, Montague met verblijf in Galenia Estate waar de struisvogels langs je terras lopen en je aankijken vanachter hun enorme wimpers. De stilte, de groene bergen, de wijnvelden, de ambiance, de wandelingen in de omgeving. Het is zijn 5 sterren meer dan waard. Via Stellenbosch zijn we teruggereden en ook daar was het uitzicht op de groene bergen en de rust zo heerlijk. Prachtige verharde en onverharde bergpassen zijn bereden, en er is genoten van de uitzichten. Genoten is er hoe dan ook van alle geweldige maaltijden, de heerlijke wijn, en ook de ontzettend vriendelijke bevolking is meer dan het vermelden waard.  

Een ontzettend geslaagde reis, mede namens de personal touch van Pieter en Marcella.