Rups In Het Natuur Rups In Het Natuur Rups In Het Natuur
Geschreven door: Familie Peters

20 jaar geleden zijn we met een groepsreis door Zuid-Afrika gereisd. We wilden dit fantastische land nogmaals bezoeken om te kijken of we nog steeds onder de indruk waren van het land, de natuur en de mensen en het daarnaast ook aan onze dochter van 12 te laten zien. Het is zeker weer bevestigd: een fantastisch mooi land met een geweldige natuur, een mooie diverse cultuur, een indrukwekkende geschiedenis ( waarbij je de rol van onze voorouders ook ziet) en vooral heel veel gastvrije, blije en mooie mensen.

Het was bijzonder om te constateren dat er in 20 jaar ook sprake is van vooruitgang ook al is het nog steeds Afrika. In eerste instantie hadden wij het idee om deze reis zelf te organiseren, maar we kwamen in contact met Sable Tours en zij hebben een geweldig aanbod gedaan: mooie verrassende reis, met verblijf in kleinschalige guesthouses voor een heel goede prijs.

Leeuw met prooi in Zuid-Afrika

En… dat is meer dan waargemaakt. We hebben op onze reis van bijna 4 weken van Johannesburg naar Kaapstad (met een binnenlandse vlucht van Durban naar Port Elizabeth) ontzettend veel bijzondere dingen gezien, meegemaakt en verbleven in de meest bijzondere locaties waar gastvrijheid en service voorop stond. We zijn echt in de watten gelegd bij de lodges en guesthouses waar we een of meerdere dagen verbleven.

Neushoorn in Zuid-Afrika

We hebben diverse safari’s gedaan waarbij we het wild van heel dicht bij hebben kunnen aanschouwen en zelfs in 1 gamedrive de big 5 gezien. Daarnaast een township bezocht in Knysna (echte aanrader) waar we gastvrij werden ontvangen op een kleuterschool en een opvanghuis en natuurlijk in Kaapstad het bezoek aan de Tafelberg, Kaap de Goede Hoop en Robbeneiland.

Kinderen in Zuid-Afrika

Wij en onze dochter van 12 hebben genoten van de vele enthousiaste, vrolijke, behulpzame mensen die we onderweg tegenkwamen.

Kortom: een blijvende herinnering waar we nog lang van na zullen genieten en hopelijk nog eens naar terug gaan. We zullen zeker geen 20 jaar meer wachten ! 

Leon, Jolanda en Anouk