Header10 Header10 Header10
Weskaap reis
vanaf
€ 1430,00

Contact opnemen
Soort reis: Individuele reizen
Thema: Cultuur, Natuur, Strand
Duur van de reis: 15 dagen
Reisperiode: Gehele jaar
Aantal personen: Geen minimum aantal

Boek deze reis Vraag offerte aan

Weskaap reis

De Westkaap reis is een individuele rondreis door Zuid-Afrika waarbij u overnacht in comfortabele 4-sterren accommodaties. Deze self-drive reis is een mengeling van geschiedenis en de verschillende culturen en manieren waarop de mensen in deze regio van Zuid-Afrika met elkaar omgaan, leven en werken. Om uw reis niet te uitputtend te maken, zijn de afstanden die u aflegt tussen uw verblijven tot het minimum beperkt. Geniet van de culturele bezoeken, de museums, de prachtige architectuur, de levenswijze van de mensen in dit nu zo vredige land, met daar bovenop ook nog de geweldig mooie natuur! U bezoekt o.a. Kaapstad, de Wijnlanden, de beroemde Tuinroute en Oudtshoorn.

Deze reis kan ook in omgekeerde richting worden gedaan.
U kunt deze reis verlengen met een verblijf op Mozambique of Mauritius


Dag 1 t/m 4

Amsterdam - Kaapstad

Dag 1 t/m 4

Aankomst in Zuid-Afrika, waar de eerste westerlingen al in de 16de eeuw Tafelberg konden bewonderen. Het waren de Portugezen die in de 14e eeuw als eerste rond Afrika zeilden. De lokale bevolking raakte gewend aan de schepen die voorbij kwamen op weg naar het Verre Oosten, maar het duurde tot 1652 voordat de eerste ‘blanke’ kolonisten arriveerden toen Jan van Riebeeck hier een handelspost oprichtte. Maak een verkenningstocht in de stad en de mooie omgeving, inclusief Kaap de Goede Hoop, Tafelberg, Robben Island.
Verblijf: The Trevoyan Guesthouse, delux garden kamer, inclusief ontbijt.


Dag 5

Kaapstad - Franschhoek

Dag 5

U kunt vandaag onderweg naar Wellington een bezoek brengen aan het minder bekende Tulbagh. Het dorpje werd verwoest door een aardbeving in 1969 en opnieuw in 1970, waarbij slechts één gebouw overeind bleef. Bezoek de historische Kerkstraat, waar alle gebouwen zijn gerestaureerd. Stellenbosch is in historisch opzicht zeer belangwekkend, maar bovendien ook nog eens een gezellig stadje. Geniet ook van de mooie routes die u door de omringende bergen kunt rijden. U slaapt in een luxe boutique hotel, dat midden in de wijngaarden ligt.
Verblijf: Val du Charron, luxury 2-persoonskamer, inclusief ontbijt.


Dag 6 en 7

Franschhoek - Overberg gebied

Dag 6 en 7

Via het Tweewaterskloof stuwmeer bereikt u uw verblijf in de omgeving van de meest zuidelijkste punt van Afrika! De Atlantische en Indische Oceaan ontmoeten elkaar hier. U kunt uitstapjes maken naar Cape Agulhas, De Mond en De Hoop natuurreservaten en de wereldberoemde oude vissershuisjes in de omgeving. Uw hotel, met panoramische uitzichten over de Indische oceaan, laat u genieten van de ruwe zee die op de rotsen beukt. Uw fris ingerichte kamer kijkt uit op de zee en heeft een privé balkon, zithoek, koffie- en theefaciliteiten en een minibar.
Verblijf: Arniston Spa Hotel, superior 2-persoonskamer, inclusief ontbijt


Dag 8 en 9

Overberg gebied - Tuinroute

Dag 8 en 9

De naam ‘Tuinroute’ verwijst naar het milde klimaat, waardoor deze streek erg groen is. Zo vindt u hier ook de enige overgebleven oerbossen van Zuid-Afrika. U kunt talloze uitstapjes en excursies maken in de mooie omgeving, waaronder een bezoek aan Tsitsikamma National Park, dat u beslist niet mag overslaan! Maar de stranden zijn ook uitermate geschikt voor een heerlijk dagje relaxen en wilt u liever wat meer actie, dan kunt u diverse sportieve activiteiten beoefenen. Uw verblijf in de Tuinroute is gelegen aan het strand van Plettenberg Bay. Uw kamer heeft een balkon met uitzicht op zee, waar u de zon kunt zien ondergaan.
Verblijf: Periwinkle Lodge, superior 2-persoonskamer, inclusief ontbijt


Dag 10 en 11

Tuinroute - Oudtshoorn

Dag 10 en 11

Vandaag rijdt u over de Outeniqua bergen naar Oudtshoorn. De naam Karoo (Afrikaans voor ‘dorstland’) beschrijft dit gebied precies. In de omgeving van Oudtshoorn kunt u talloze bezienswaardigheden bezoeken. Een rondleiding bij een struisvogelboerderij, waarbij u alles kunt leren over het fokken van struisvogels, een bezoek aan de Cango grotten en Cango Wildlife Ranch, waar u krokodillen kunt zien en een cheeta kunt adopteren, is zeker de moeite waard.
Verblijf: La Plume, 2-persoons suite, inclusief ontbijt


Dag 12 en 13

Oudtshoorn - Montagu

Dag 12 en 13

Uw route naar uw volgende verblijf voert u over de beroemde Route 62, een van de mooiste routes in de Westkaap. Het pittoreske dorpje Montagu is een typisch dorpje in de Karoo met statige Kaap-Hollandse en Victoriaanse huizen en leuke vintage winkeltjes. Midden in het dorpje woont een grote kolonie Ibissen in een grote boom. In de omgeving kunt u mooie wandelingen maken of een wijnboerderij bezoeken. U verblijft op een prachtig landgoed aan de voet van de Langebergen, waar olijven worden geteeld. Een heerlijke plek om bij te komen en te genieten van de mooie omgeving.
Verblijf: Galenia Estate, inclusief ontbijt.


Dag 14 en 15

Montagu - Kaapstad - vertrek

Dag 14 en 15

Vandaag vertrekt u weer naar Kaapstad, waar u vanavond laat uw vlucht terug heeft naar Nederland. U komt de volgende ochtend aan in Amsterdam.

U kunt deze reis verlengen met een verblijf op Mozambique of Mauritius