Duinen bij Sossusvlei in Namibië Duinen bij Sossusvlei in Namibië Duinen bij Sossusvlei in Namibië

De 5 beste nationale parken om de Big 5 te spotten

Geschreven door: Dorienke Blom

Bij een vakantie in Afrika denk je natuurlijk meteen aan een safari. Er zijn veel nationale parken in verschillende landen om de ‘big five’ te spotten. Botswana, Tanzania, Zimbabwe en Zuid-Afrika zijn een paar van die landen. In de nationale parken van deze landen beleef je de safari ervaring optimaal.

Serengeti National Park in Tanzania

Het Serengeti National Park ligt in het noord-oosten van Tanzania. Het park staat bekend om zijn diversiteit van wilde dieren. Ieder jaar vind hier het bekende wildebeest migratie plaats, miljoenen gnoes, zebra’s en gazellen migreren tegelijkertijd naar een andere plek.

In dit park kun je leeuwen, buffalo’s, afrikaanse olifanten, luipaarden, neushoorns en nog vele andere wilde dieren tegenkomen.Het park kan je met een auto verkennen, maar het kan ook met een luchtballon. Dit geeft je een gevoel van vrijheid en een magische ervaring terwijl je het park op een relaxte manier ontdekt. 

Safari In De Serengeti

Phinda Game Reserve in Zuid-Afrika

In het oosten van Zuid-Afrika vind je het Phinda Game Reserve park. De Big Five is hier goed te spotten, en zelfs de witte en zwarte neushoorns zijn hier te vinden. Ook staat dit park bekend om zijn jachtluipaard, deze grote kat wordt hier dan ook vaak gezien. In dit park zijn een aantal lodges, in de verschillende omgevingen van het park. Dit geeft je een ruime keuze over hoe je jouw safari wilt beleven.

Het Zuid-Afrikaanse Kruger National Park

Het Kruger Park is misschien wel het meest bekende safari park van Afrika. Dit weergaloze park ligt in het noorden van Zuid-Afrika op de grens van Mozambique en Zimbabwe, en is daarmee ook het grootste wild park van Afrika. Het grote pluspunt van dit park is dat het goedkoper is in vergelijking met de andere parken in Zuid-Afrika. Doordat het park zo groot is kom je tijdens je safari ook veel wilde dieren tegen. Ook zal je meerdere verschillende landschappen ontdekken in het Kruger Nationaal Park.

Kruger National Park

Moremi Game Reserve in Botswana

Moremi Game Reserve is de beste plek om wilde dieren te spotten in de Okavango Delta. Dit park ligt in het oosten van Okavango Delta. De Big Five is hier te vinden, alleen de neushoorn is wat moeilijker te spotten maar niet onvindbaar. Het voordeel van dit park is dat het uit twee verschillende werelden bestaat. Er is de optie om een kano safari of een jeep safari te doen. De kano safari’s in Botswana noemen ze ook wel mokoro safari’s. De kano safari kun je doen in de grote moerasgebieden van dit park, terwijl de grote landgebieden weer perfect zijn voor de jeep safari’s. Op beide manieren kun je de wilde dieren goed spotten.

Mokoro Safari In De Okavango Delta

Mana Pools National Park in Zimbabwe

Dit park is gelegen in het noorden van Zimbabwe aan de Zambezi rivier. De naam van het park is tot stand gekomen omdat het uit vier verschillende hoofdplassen bestaat, ook zijn er nog kleinere plassen. Verder staat het park ook geregistreerd op de Werelderfgoed lijst vanwege zijn wildernis en schoonheid. De meeste mensen verkennen dit park bij kano of te voet. Hierdoor trekken er veel avonturiers naar het Mana Pools National Park. In dit park kun je vier van de Big Five zien, de neushoorns zijn hier, helaas, niet te vinden.