Duinen bij Sossusvlei in Namibië Duinen bij Sossusvlei in Namibië Duinen bij Sossusvlei in Namibië

6 extremere activiteiten in en rondom Kaapstad

Geschreven door: Dorienke Blom

Als je in Kaapstad bent kun je natuurlijk niet alleen maar luieren op het strand, er moet ook wat gezien en gedaan worden. Hier zijn 6 activiteiten voor een lekkere adrenaline kick! 

Bungeejumpen in Zuid-Afrika 

Ja ja, de hoogste bungeejump van de wereld kun je maken in Zuid-Afrika. Helaas is het zo’n 6 uur rijden van Kaapstad, maar dat betekent niet dat je hem mag overslaan! Het gaat hier om de Bloukrans Bridge bij het Tsitsikamma National Park in de Garden Route. Een leuke combinatie dus met de mooie Tuinroute. Het is maar liefst 216 meter pure adrenaline wanneer je naar beneden springt.

Bloukransbrug bungee jump

 Zipline activiteit in Kaapstad

Een andere leuke activiteit is ziplining. Het is een half uurtje rijden van het centrum van Kaapstad. Het zal ongeveer 2 uur in beslag nemen. Dit is een van de langste ziplines in de wereld, dus de adrenaline junkies kunnen hier hun geluk niet op. De enige manier om de top van het platform te bereiken is via een off-road 4x4 auto, dit is al een leuk avontuur om mee te beginnen.

Sandboarden 

De meeste mensen gaan in de winter naar Kaapstad, wat betekent dat het in Zuid-Afrika zomer is. Maar helaas sla je dan wel thuis je wintersportvakantie over. Een goede vervanging is dan het sandboarden. Een leuke activiteit in de zandduinen. Het enige wat je nodig hebt om dit te doen is een paar basis instructies, een positieve houding en een splash of zonnebrand en je bent klaar om de zandduinen af te glijden.

Quad bike rijden

Wil je graag crossen door de zandduinen of op de wat moeilijkere, modderige wegen, dan is quad biken wat voor jou! Dit geeft je een kick die je niet snel zult vergeten. Het is een hele ervaring om de natuur zo mee te maken. Vaak duurt een tocht 1 à 2 uur, maar wat een plezier zul je hebben in deze tijd. En je hoeft er geen speciale skills voor te hebben, dus iedereen kan dit doen.

quad biken bij Kaapstad

Raften 

Wil je liever wat verkoeling, dan is raften een goede optie. Niet alleen is dit een spannend avontuur, je zult ook genieten van de mooie uitzichten tijdens je tocht. Dit kun je op ongeveer 6 kwartier rijden van Kaapstad doen in de Breede River.

raften op de Breede rivier

Kajakken tussen walvissen

Een iets rustige wateractiviteit in vergelijking met raften is kajakken. Het leuke is dat je dit kunt doen tussen de walvissen. Als je de walvissen wilt spotten kan dit dus het beste tussen augustus en september. Het neemt ongeveer 2 uur in beslag, en het kan in Hermanus of gewoon in Kaapstad.