Duinen bij Sossusvlei in Namibië Duinen bij Sossusvlei in Namibië Duinen bij Sossusvlei in Namibië

World Lion Day

Geschreven door: Marcella Kemperman

Vandaag, 10 augustus is ‘World Lion Day’, wereld leeuwendag. Deze dag is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor deze fascinerende ‘koning van the jungle’. De bedenkers van deze dag – Big Cat Rescue – willen hiermee de majestueuze jagers van Afrika eren en mensen tegelijkertijd bewust maken van het feit dat leeuwen ernstig worden bedreigd!

In de afgelopen decennia is het aantal leeuwen in alle Afrikaanse landen gestaag gedaald. De grootste oorzaak hiervoor is de mens, die de leefgebieden van de leeuwen steeds verder beperkt en de ecologische balans steeds meer verstoord.

Het goede nieuws is dat er wereldwijd steeds meer besef is voor de problemen van leeuwen en andere grote katachtige. De gruwelijke dood van Cecil the lion zijn de hele wereld over gegaan en riepen overal veel afschuw op. Het slechte nieuws is dat de jacht op leeuwen door trofeeënjagers niet is gestopt, dit soort praktijken is nog steeds big business waar veel geld aan wordt verdiend.

Wij willen onze klanten ook waarschuwen voor activiteiten waarbij een interactie met leeuwen wordt aangeboden tijdens een safari reis naar Afrika. Het is moeilijk na te gaan of de dieren wel goed worden behandeld en of welpjes niet worden verkocht voor de ‘jacht’ als ze volwassen leeuwen zijn.

Leeuwen horen thuis in het wild en daar kun je dan ook het best van ze genieten. Laten we hopen dat dit zo blijft!

Leeuwen In Etosha