Leeuwen in boom Leeuwen in boom Leeuwen in boom

Reisverslagen

Heeft u ook zo genoten van uw reis naar zuidelijk Afrika? Laat dan de bezoekers van onze website meegenieten van uw reisverslag door het, met een aantal van uw mooiste foto's, naar ons te sturen. Lees ook wat de ervaringen van onze klanten zijn geweest tijdens hun mooiste reis naar Afrika!

Onze klanten zeggen: 
"Wat ons bijzonder heeft aangesproken is de kleinschaligheid van jullie reisbureau en de zéér persoonlijke benadering."


Tijdens deze safarireis door Botswana en Zimbabwe maken we een traditionele mokoro-excursie in de Okavangodelta, zien we wilde dieren tijdens meerdere game drives in nationale parken, en bezoeken we de Victoriawatervallen. 

Na ons besluit om vanuit Port Elizabeth nog 2 weken te verlengen in Botswana en Namibie kwamen wij via internet o.a. Sable Tours tegen.  Vooral het persoonlijke telefoongesprek van Pieter in de beginfase en de zeer goede inschatting van wat onze wensen waren, gaf ons een goed gevoel en heeft ons doen besluiten om verder met jullie in zee te gaan. Uiteindelijk is er een pracht reis uit voort gekomen. 

Met twee stellen hadden we besloten om op reis te gaan naar Namibië en Botswana. Via via waren we in contact gekomen met Sable Tours. Op verzoek hebben Pieter en Marcella bij ons thuis een opzet gegeven van de reis en na het zien van de foto’s waren we helemaal verkocht. 

Toen wij dit jaar besloten weer een vakantie in Zuid – Afrika door te gaan brengen hebben wij direct Sable Tours gebeld. Wij wilden graag naar het Krugerpark en de Victoria Watervallen, en met onze wensen en de adviezen van Marcella en Pieter werd onze “reis op maat “ samengesteld. Alles werd voor ons geregeld en overal waar wij kwamen werden wij hartelijk ontvangen. 

We beslisten om deze zomer samen met onze studerende kinderen een safari te doen. Aangezien we maar een goede week vrijaf konden krijgen op het werk, was het van belang dat deze tijd optimaal benut werd en dat de planning dus goed voorbereid was. We kozen voor Botswana en via wat surfen op het internet kwamen we terecht bij Sable Tours in Nederland, wat een perfecte keuze bleek! 

Omdat bij ons al lange tijd de wens bestond om dit unieke en prachtige eiland nog eens te bezoeken hebben we een aantal reisbureaus vergeleken en zijn uiteindelijk bij Sable tours uitgekomen. Eén van onze uitdrukkelijke wensen was vliegen vanaf Brussel en op redelijke tijden. Dit werd allemaal prima geregeld. Tevens had Sable tours in vergelijking met anderen een goede prijs/kwaliteitverhouding.

Wat een mooie reis hebben Pieter en Marcella voor ons samengesteld. We hebben een roadtrip van ruim 3,5 week door Namibië gemaakt. Het uitgebreide ‘handboek van Pieter’ heeft ons eenvoudig door het land geloodst.

Na deze prachtige trip vol natuur, cultuur en wildlife is het weer tijd om vanuit Johannesburg naar Amsterdam te vliegen. We namen meer dan 4000 foto’s en beleefden prachtige momenten. Alles werd erg goed georganiseerd door Sable Tours! Heel veel info was beschikbaar en geen vraag of probleem was teveel. Een reis om nooit te vergeten!

Langzaam openen Marion en ik onze ogen. Boven ons zien we nog de sterren, die vervagen in het licht van de vroege ochtend. We hebben buiten geslapen, in de woestijn, in het bed dat we naar buiten gerold hebben op het terras van ‘ons’ huisje. De dikke dekens waren wel nodig vannacht, hartje winter in de Namib-Naukluft woestijn. Maar wát een nacht, en wát een sterrenspektakel boven ons. Slapen wilden we, maar ook de sterren kijken. En luisteren of we niet ergens een wild dier hoorden in de buurt van ons huis op palen.

Eindelijk is het dan zover. De bij Sable Tours geboekte vakantie naar Namibië, Zimbabwe en Botswana gaat beginnen. We vliegen vanaf Schiphol naar Windhoek met een tussenstop in Luanda.

Ik ben alweer een week terug en geniet nog lekker na van de mooie reis. Het was een mooi avontuur zo in m'n eentje in 'the middle of nowhere'. Alles is helemaal goed gegaan dankzij jullie goede voorbereidingen.

Zoals beloofd volgt hier ons reisverslag van onze 25-daagse reis naar Namibië.

Allereerst willen we jullie bedanken voor het zeer volledig en tot in de puntjes verzorgd roadboek. ( met eventuele foto’s van een situatie om de weg goed te vinden) ook waar we konden tanken en niet onbelangrijk de spanning van onze banden was elke keer vermeld! De leuke tips onderweg en de zorgvuldig uitgekozen lodges.

Ik leun voorover met open mond, maar vergeet mijn man te waarschuwen en aan de camera denk ik al helemaal niet. Er zit een groepje bavianen vlak naast de weg. Het zijn onze eerste wilde apen en we zijn nog maar net in Namibië, op weg van het vliegveld naar Windhoek. De landing was misselijkmakend en de paspoortcontrole duurde bijna net zo lang als Out of Africa, maar het was het waard: we zagen ook nog een antilope en een stokstaartje. Dit was dag één.

Na net geen 3 weken Namibië (ons eerste bezoek aan Afrika trouwens) keren we terug huiswaarts. De mooiste reis tot nu toe van ons jonge leven, en het zal zeker niet de laatste keer zijn dat we naar Afrika reizen! Bedankt Sable Tours voor de goede organisatie!

Onze eerste Afrika reis vond plaats in 2008 (Zuid Afrika) en was door Sable Tours georganiseerd. We wilden ooit een keer terug naar dit continent en onze keuze viel op Namibie en op Sable Tours vanwege de uitstekende organisatie. Na een persoonlijk gesprek over onze wensen kregen we een reisvoorstel waar wij het al heel snel over eens werden en alles kon geboekt worden. We gingen weer individueel in een gehuurde auto een rondreis maken.

Om vier uur worden we opgehaald en mogen we in een open safari-auto zitten, we zijn de enige gasten! Nu zien we alle dieren van vanochtend ook, maar veel dichterbij. We naderen de giraffes op zo’n tien meter. Ik schiet er vol van, zo mooi vind ik het. We zien ook nog zebra’s, stokstaartjes en vossen. En als klap op de vuurpijl, twee aardvarks én een aardwolf! Dit vindt zelfs de gids ongelooflijk en achtervolgt hem helemaal in de bush. ‘Very special’, zegt hij. Als de zon bijna onder gaat worden we getrakteerd op een glaasje champagne en kunnen we niet anders dan verzuchten dat we zeer gelukkige mensen zijn!

Wij hadden Sable Tours op de vakantiebeurs ontmoet. Pieter en Marcella waren de enigen die aparte mogelijkheden aanboden, nadat ze onze enthousiaste verhalen over Australië hadden gehoord. Wij houden van wandelen in de outback en de Tok-Tokkie Trail, een 3 daagse wandeling door de woestijn in Namibië met een kleine groep en gids, was super. Eten en bagage volledig verzorgd en slapen onder de sterrenhemel op een stretcher in de woestijn. Adembenemend en aan te raden!

Namibië is een fantastisch land als je van rust houdt. Op eender welk moment van de dag, op eender welke plaats in het land kan je de auto aan de kant zetten en 360 graden rond je kijken zonder ook maar iemand anders te zien. De uitzichten en zonsondergangen zijn prachtig en het aantal verschillende wilde dieren is werkelijk verbazend. Wij zouden iedereen aanraden om dezelfde reis te boeken. Sable Tours is een fantastische organisatie met een heel persoonlijk karakter. Alles was duidelijk en goed geregeld. 

Onze reis naar Namibië is vooral geslaagd door de goed georganiseerde en uitgewerkte routebeschrijving en de daarbij  gekozen lodges door Sable tours.

Dit keer een regio gekozen die veel buitenlandse toeristen blijkbaar overslaan; in twee weken van Kaapstad naar Windhoek gereden. Gekkenwerk, zullen sommige mensen denken, wie gaat er nu 3.000 kilometer rijden tijdens zijn vakantie. Maar, met de tips, ideeën voor overnachtingen en al het goede regelwerk vooraf van Pieter en Marcella van Sable Tours is dat echter heel goed mogelijk.

Een “last-minute” plan om naar Namibie te gaan werd dankzij Sable Tours in korte tijd goed geregeld. Heldere en snelle communicatie en deskundig advies zorgden voor een prima reisplan en tesamen met een duidelijke routebeschrijving, voor een totaal onbezorgde reis door dit prachtige deel van Afrika. Zoals we al van Sable Tours gewend waren ( in 2011 ook onze Zuid-Afrika reis door hen laten regelen) prachtige lodges op unieke plekken!

In januari 2019 besloten we om met 2 bevriende families, die al jaren met elkaar op vakantie gaan, om in de zomer van 2020 Zuid Afrika te gaan bezoeken.

December 2020... onwaarschijnlijk.. en toch.. 13 december vertrokken we met z’n vijven voor een onvergetelijke ‘roots’-reis. Op 9 januari 2021 weer terug op Nederlandse bodem. 

Omdat een eerste rondreis via Sable Tours zo goed bevallen is, en mede omdat de persoonlijke benadering zo gewaardeerd is, besloten we voor het rijden van de tuinroute OOK in zee te gaan met Pieter en Marcella.

Op de vakantiebeurs kwamen wij voor het eerst in contact met Pieter en Marcella. Dit kreeg een vervolg bij hen thuis waar wij onze wensen hebben besproken;  naar Zuid Afrika, de Tuinroute, overnachten bij voorkeur met uitzicht op zee, niet te veel reistijd en uiteraard een safari.

Dit is onze derde reis georganiseerd door Sable tours.

Na aankomst in Port Elizabeth hadden we een transfer naar Shamwari Game Reserve. We verbleven er 2 nachten in Lobengula. Zeer warm welkom, prachtige kamers en heerlijk eten. Game drives met ranger Patrick waren geweldig en we hebben een hoop dieren gezien.

Wij waren nog nooit buiten Europa geweest dus was het fijn dat er iemand was die ons kon helpen bij het boeken van onze reis. Via een collega zijn wij in contact gekomen met Sable Tours. We zijn erg goed, netjes en vooral persoonlijk geholpen.

20 jaar geleden zijn we met een groepsreis door Zuid-Afrika gereisd. We wilden dit fantastische land nogmaals bezoeken om te kijken of we nog steeds onder de indruk waren van het land, de natuur en de mensen en het daarnaast ook aan onze dochter van 12 te laten zien. In eerste instantie hadden wij het idee om deze reis zelf te organiseren, maar we kwamen in contact met Sable Tours en zij hebben een geweldig aanbod gedaan: mooie verrassende reis, met verblijf in kleinschalige guesthouses voor een heel goede prijs.

Voor onze huwelijksreis, gingen we naar het vakantiesalon in Antwerpen. Verschillende reisbureau's konden ons een reis aanbieden naar Zuid-Afrika, maar nergens hadden we zo'n goed gevoel als bij Marcella. Ze konden ons een mooie reis op maat aanbieden. Na onze wensen in acht te hebben genomen, kregen we een erg mooie offerte toegestuurd inclusief powerpoint met erg mooie foto's! We waren op slag verliefd op de reis en gingen zelf ook aan de slag om te kijken of er dingen anders moesten. Na slechts enkele kleine wijzigingen kon onze reis geboekt worden. En wat een reis!

In juni 2017 hebben wij besloten om op heel korte termijn naar Zuid-Afrika te vertrekken. Voor een van ons een land dat al een aantal jaren op de wishlist stond. Omdat we op zo’n korte termijn willen vertrekken, besluiten we een ‘georganiseerde’ reis te zoeken en niet alles zelf te regelen. Via via komen we uit bij Sable Tours en vanaf het eerste contact voelt het goed ook al hebben we enkel telefonisch of via mail contact. We denken dat de safari ’s voor ons het hoogtepunt zijn en op aanraden van Marcella besluiten we dan ook om onze reis in Kaapstad te starten en in Johannesburg te eindigen.

Op donderdag 17 augustus zijn we via Schiphol naar Johannesburg gevlogen met British Airways met een tussenstop in Londen. een hele prettige vliegmaatschappij met prima toestellen. We vonden het leuk een keer met een Airbus 380 te hebben gevlogen. Ook weer een ervaring op zich.

We willen Sable tours heel erg bedanken voor de prachtige reis die zij, toch vrij last minute, georganiseerd hebben. Alles was erg goed geregeld waardoor we met volle teugen van deze reis hebben kunnen genieten. Bedankt Sable Tours!  

Het was maanden geleden sinds bij mijn vriend en ik het idee rijpte om naar Zuid-Afrika te gaan. Op een keer kwamen we terecht op de website van Sable Tours, een organisatie die ons tot dan toe onbekend in de oren klonk. We waren blij verrast toen we Marcella aan de lijn kregen. Meteen kreeg je het gevoel dat dit iemand was met kennis van zaken, die onze persoonlijke wensen goed kon inschatten. Hier voelden we ons geen “nummertje”, hetgeen de keuze voor Sable Tours evident maakte.

Beste Marcella en Pieter,

Verleden jaar zijn wij naar Zuid-Afrika geweest, de periode 26 augustus tot en met 18 september zullen wij niet snel vergeten. Wat een geweldig land en wat hebben jullie mooie plekjes voor ons uitgezocht.

Deze november en december hebben wij een reis van 3 weken door Zuid Afrika gemaakt. Wat hebben we genoten van Zuid Afrika met al z’n landschappen, bewoners, lekker eten en alle afwisseling. Een volgende trip hebben we al in ons hoofd en deze regelen we dan zeker weer via Sable Tours. Alles was zo goed geregeld en zo fijn dat we een boekje mee hadden met alle informatie en vooral ook alle routes, want de GPS die werkt niet zo goed in Zuid Afrika ;)

Onze reis : een week in en rondom Kaapstad, en 2 weken rondom Johannesburg was prachtig! De verschillende guesthouses waren elke keer weer een verrassing: van heel luxe tot eenvoudig en weldadig: ze lagen allemaal prachtig in de natuur: heerlijk! Het reizen door de verschillende landen was heel goed te doen: goede wegen, mits je voorzichtig doet bij de potholes.
Alles bij elkaar: complimenten aan Sable Tours!

Wij zijn op 29 september 2016 met vrienden voor 3 weken naar Zuid-Afrika geweest. Op pad met een zeer uitgebreide reisomschrijving van Sable Tours tot de exacte routebeschrijving toe. 

Al met al willen wij Pieter en Marcella heel erg bedanken voor het organiseren van deze fantastische en onvergetelijke reis naar Zuid Afrika. Deze heeft onze verwachting zeker overtroffen.

Na ruim 3 weken zit onze avontuurlijke reis Zuid Afrika erop. Was een indrukwekkend, mooi, avontuurlijke reis die we niet gauw zullen vergeten, Sable Tours bedankt voor deze onvergetelijke reis….

Begin 2016 zijn wij ons gaan oriënteren voor onze vakantie.  We hadden gekozen om ons te gaan oriënteren op de vakantiebeurs . We waren er al snel over uit: Zuid Afrika werd onze bestemming. Want hoe gaaf is het om de wilde dieren in het echt te zien.  Het was voor ons best spannend allemaal. Dit was namelijk  voor ons de 1e keer dat wij samen naar een verre bestemming op vakantie gingen.  

Met grootse dank aan Sable Tours. De zeer complete reisbeschrijving, de powerpoint presentatie voor de nodige voorpret, een erg fijne persoonlijk benadering, en de hele reis tot in de puntjes geregeld. Mochten we nog eens richting Afrika gaan, dan weten we waar we aankloppen!

Dit jaar wilden wij graag naar Zuid-Afrika op vakantie, daarom hebben wij bij diverse reisorganisaties een offerte aangevraagd. Al snel werden wij gebeld door Sable Tours om het een en ander door te spreken. Een aantal weken later kregen wij de offerte opgestuurd, geheel naar onze wens. Naar al onze ideeën en plannen werd goed geluisterd, wij vonden daarom de offerte van Sable Tours erg goed bij ons passen. 

Na lang wachten was het zover, 4 weken naar Zuid-Afrika!! Mede dankzij de prachtig samengestelde reis door Sable Tours hebben wij van elke dag enorm genoten.

We hebben echt een geweldige reis gehad en alles was tot in de puntjes verzorgd! We hadden geen zin (en tijd) om alles zelf uit te zoeken en hebben daarom onze reis geboekt bij reisbureau Sable Tours, die voor ons deze reis op maat gemaakt heeft. Zij hebben alle accommodaties vooraf voor ons vastgelegd en met al onze wensen rekening gehouden. We hadden stuk voor stuk leuke kleinschalige accommodaties met een huiselijke sfeer en veel gastvrijheid, we voelde ons overal meteen thuis! 

‘Hallo Marcella en Pieter. Hierbij een paar foto's van onze reis naar Zuid Afrika en Swaziland. Het was onvergetelijk. Jullie hebben heel mooie plekjes uitgezocht. Soms absolute stilte en soms veel levendigheid, dansen rond het kampvuur en zelfs een neushoorn aan de lunchtafel. Sable Tours laat je plekken zien waar je alleen van kunt dromen’ 

Wij hebben gekozen voor een relatieve kleine rondreis door Zuid-Afrika, omdat kwaliteit voor ons boven kwantiteit gaat. We hebben tenslotte vakantie! Zoveel mogelijk landschappen en het natuurleven als voorkeur boven steden en cultuur in een korte periode met daarbij de vrijheid van een huurauto. We zijn erg onder de indruk van de manier waarop Sable Tours onze wensen tot uiting gebracht heeft! De reis werd begeleid door een boekwerk op maat en op de transfer van het vliegveld na, konden we het geheel zelf uitzoeken.

Op 19 april 2014 namen wij de KLM vlucht van Amsterdam naar Johannesburg. Voor Marianne een reis terug naar huis na 49 jaar, voor Belinda een kennismaking met een land waar ze haar hele leven van alles over gehoord had. Met een huurauto gingen we niet alleen op zoek naar de "roots" van dit land, maar ook naar die van ons zelf. Met dank aan Marcella en Pieter van Sable Tours, die op werkelijk geweldige wijze deze reis hebben geregeld!

Een lang gekoesterde droom kwam uit deze zomer; met onze kinderen van 9 en 12 jaar een reis maken door Zuid-Afrika. We spaarden gratis tickets en tja toen kwam de vraag welke route om het relaxt te houden en te kunnen genieten i.p.v. honderden kilometers vrijwel dagelijks te rijden om alles te kunnen zien… Sable Tours bood ons na een middag overleg aan tafel een overzichtelijke reis aan met alle elementen die we wensten! Donderdag 7 augustus gingen we met de uitgebreide reisbescheiden in de tas op reis richting Johannnesburg.

Het was weer fantastisch, het is geweldig om zo in de wereld van de dieren te vertoeven: gewoon net zo lang als je zelf wilt door je kijker turen naar een piepklein schitterend gekleurd vogeltje, of naar een reuzen slak te kijken, naar een pad op je wastafel in je open lucht douche in Shindzela, een paar bedachtzaam stoeiende giraffes , oude buffelstieren (dagger boys) geheel ondergedompeld in de blubber tegen de teken en andere ongemakken; het is steeds weer en verrassing wat je te zien krijgt!
Pieter en Marcella: jullie hebben er voor ons opnieuw een perfecte reis van weten te maken!

Eind augustus was het eindelijk zo ver. Tijd voor onze grote rondreis door Zuid-Afrika. Maar liefst 24 dagen rondreizen in dit prachtige land. Het was onze eerste grote rondreis en achteraf gezien hadden we niets beters kunnen bedenken. 
Op voorhand werd door Sable Tours ons een mooie route voorgesteld met leuke accommodaties. 

Onze derde reis met Sable Tours…, en: hopelijk niet de laatste! De vorige reis hebben we rondgetrokken in het Noordoostelijk deel van Zuid Afrika; deze keer hebben we een deel van de Garden Route bezocht: zeer ontspannen, westers, zeer relaxed! We houden ervan in een rustig tempo te reizen; bij voorkeur steeds 3 nachten op één plek te blijven zodat je de tijd hebt om rond te kijken en wat te wandelen.

In 2008 hebben wij om droevige privé-omstandigheden onze grote Zuid Afrika reis in de Drakensbergen moeten onderbreken. In een eerder reisverslag hebben wij toen al aangegeven dat we zeer te spreken waren over Marcella en Pieter van Sable Tours. Het was voor ons dan ook geen vraag met wie wij de reis zouden gaan afmaken, als wij daar aan toe waren.

Wat hebben we geboft dat we SABLE tours hadden geselecteerd voor onze reis naar Zuid-Afrika. De keuze van organisaties was groot en de routes min of meer dezelfde.
Ondanks het feit dat deze reis de langste was, was de prijs per dag zeker niet de duurste.

Allereerst willen we ons verslag beginnen met het feit dat we een geweldige vakantie hebben gehad. Alles was top geregeld. De accommodaties waren luxe en voldeden aan de beschreven verwachtingen. De natuur was prachtig en de game drives elke keer opnieuw een belevenis. Het was veilig dankzij alles tips van Sable tours. Boeken bij Sable tours is een aanrader.

Gelukkig kwamen wij op het spoor van Sable Tours. Na het sturen van een mail werden we de volgende dag al teruggebeld. Dat werd een heel leuk gesprek, waarbij niet alleen de locaties werden besproken, maar wat dieper doorgevraagd werd. Zo konden we samen een reis samenstellen die helemaal op ons was geschreven. Een zeer persoonlijke aanpak met goede adviezen over afstanden, rustmomenten en een goede mix tussen cultuur en natuur.

Voor we onze reis boekten hadden we bij verschillende reisorganisaties gekeken wat de mogelijkheden waren. Maar Sable Tours sprak ons het meest aan omdat van begin af aan al met je meegedacht werd. En Pieter had diverse tips waar we zelf nooit op gekomen zouden zijn!

“Opa“ had 5 jaar geleden, tijdens een familiediner, na een heerlijke fles wijn, het woord genomen en kondigde aan, dat als hij 65 zou worden, we dan met de familie een safari zouden maken. Deze mededeling werd met oorverdovend gejuich ontvangen en “Opa“ werd op het schild gehesen.

Voor de derde keer in vier jaar tijd, met dezelfde reisorganisatie op vakantie. Zoiets doe je alleen wanneer je de vorige twee reizen helemaal tevreden was! Dit keer wilden wij graag, op ons gemak, van noord naar zuid door her Kruger Park trekken. Wij genieten ervan om te overnachten in de ”rest-camps”, waar het Sable Tours steeds lukt een “huisje” op een prachtig plekje voor ons te reserveren.

Nog geen jaar geleden zijn wij een reisbureau gaan kiezen die onze lang gekoesterde droom in werkelijkheid om moest zetten. De wens was bijna een maand naar Zuid-Afrika en dan door het land trekken op eigen gelegenheid van Johanneburg naar Capetown. Wij zijn bij Sable Tours terecht gekomen en daar hebben wij geen minuut spijt van gehad.

We hebben een prachtige reis gehad en veel gezien. Alles op een ontspannen manier en met de zekerheid van goede accomodaties. Samen met Sable Tours je eigen reis samenstellen en ter plekke lekker zelf rondreizen (met Sable Tours op de achtergrond als dat nodig is). Een aanrader voor iedereen die van reizen houdt!

We hebben een geweldige tijd gehad: ruim 3 weken hebben we door Zuid Afrika mogen rondtrekken. Iedere dag was een nieuw avontuur! Wij kwamen vooral voor de natuur, de ruimte, de dieren en de prachtige landschappen.

Tien jaar nadat we onze dochters in Zuid-Afrika hadden opgehaald was het tijd voor de grote reis terug. Met 2 gezinnen en inmiddels vier kinderen wilden we hen hun moederland laten zien. Een heel bijzondere reis dus, met speciale wensen. Al heel snel kwamen we terecht bij Sable Tours, Pieter en Marcella, die vanaf het begin af aan indruk maakten door goed naar onze wensen te luisteren en met mooie voorstellen te komen.

Eerst willen we Pieter en Marcella hartelijk bedanken voor het goed regelen van onze vakantie!! Het was geweldig, alles zo goed geregeld, wij zullen iedereen aanraden dit door Sable Tours te laten doen. Onze hartelijk dank nog.

Op 9 september 2010 was het dan zover, een dag na ons huwelijk vertrokken we voor een 44 daagse rondreis naar Zuid-Afrika.
Wij hadden in samenwerking met Sable Tours een mooie en luxe reis uitgestippeld.

Onze dochter liep voor 3 maanden stage in het kinderziekenhuis te Kaapstad. Voor ons een geweldig moment om Zuid-Afrika te bezoeken.We wilden graag een reis op maat waarbij Sable Tours er voor ons uitsprong. Door persoonlijke benadering, enthousiasme en kennis van het land kozen we voor Sable Tours.

Inmiddels zijn we al weer een tijdje terug in Nederland. Ik denk nog bijna dagelijks aan onze reis. Jeffrey heeft het echt goed geregeld samen met Sable Tours. De hele reis was één groot succes. Ik kijk er voor altijd met een goed gevoel op terug. De verblijven waar we hebben gezeten waren ook erg goed. Heerlijk eten en vriendelijke mensen. Ik kan deze reis zeker aanbevelen aan iedereen die echt een mooie en indrukwekkende reis wil maken.

Nadat we eind 2009 besloten hadden om in mei 2010 naar Zuid Afrika te gaan, begon onze vakantie al een beetje. Toen we uit diverse reisbureaus gekozen hadden voor Sable-tours, kregen we voorstellen voor verschillende locaties en in goed overleg met Pieter en Marcella stelden we onze reis samen. Het moest een rondreis worden met nadruk op de natuur.

Onze dochter Eva van 20 jaar studeert een ½ jaar in Stellenbosch, een heel goede reden om onze vakantie in Zuid Afrika door te brengen. Aan Sable tours hebben we gevraagd onze reis met persoonlijke wensen te verzorgen. Dat was een goede beslissing, want de reis was prima verzorgd: goede huurauto, prachtige accommodaties met leuke gastheren en -vrouwen, goede routebeschrijving en leuke attenties bij thuiskomst.

Wat een gok om met een voor ons onbekende reisorganisatie in zee te gaan! Zoeken op internet: het bracht ons al snel bij Sable Tours. Mooie verzorgde site! Vriendelijke mensen aan de telefoon!

Vorig jaar hebben wij een fantastische reis gemaakt door Zuid–Afrika en toen wij besloten hadden om dit jaar terug te gaan naar dit prachtige land, hoefden wij niet lang na te denken bij wie wij deze reis zouden boeken.

Wij hebben genoten van een fantastische reis welke onze verwachtingen heeft overtroffen.
Een land met zéér vriendelijke mensen die nog tijd hebben voor hun medemens en service geven waar wij in Nederland nog veel van kunnen leren.

Dag Marcella en Pieter,
Hier een enthousiast verhaal van twee vriendinnen, 59 en 69 jaar oud op reis in Zuid Afrika gedurende 38 dagen. Ten eerste hulde voor jullie begeleiding vooraf en tijdens de reis én de goede/leuke/aangename keuzes die jullie maakten.

Ter gelegenheid van ons 25 jarig huwelijksfeest wilden we graag samen met onze kinderen (18 en 21 jaar) naar Zuid Afrika.

We zijn gevraagd een verslag te maken van onze vakantie en dat doen we met alle plezier omdat we iedereen zo’n vreselijk mooie en goed verzorgde vakantie gunnen.

In januari dit jaar waren Marcella en Pieter bij ons thuis geweest om de reis te bespreken. Wat een service!. Vol goede moed meldden wij ons 3 oktober op Schiphol waar men ons meedeelde dat het vliegtuig vertraging had: elektrische storing. De vertraging duurde 6, 5 uur. Vanaf Schiphol Sable Tours gebeld. Onze aansluiting in Johannesburg liep mis en ook de contactpersoon aldaar zou voor niets op ons wachten. Marcella loste dit adequaat op zodat de contactpersoon om 03.30 s-nachts op het vliegtuig stond om ons te verwelkomen en we direct beschikten over de auto. Heel goed geregeld.

Wanneer ik onze tent los rits wordt het al licht. Terwijl we om 5:30 onze koffie drinken horen we een leeuw, en zien hem vijf minuten daarna ook op het open veld voor het kamp. Het is een groot mannetje met van die zwarte manen. Neerzetten die koffie dus, bepakking om en te voet in de achtervolging. Nog geen half uur later staan we oog in oog met dit prachtexemplaar op nog geen 15m. afstand.

Een krantenknipsel van een paar jaar geleden is er de oorzaak van dat ik op zoek ben gegaan naar “Sable Tours”. Wij wilden een reis naar Zuid-Afrika maken maar konden ‘onze reis’ in geen enkele reisgids vinden. Zomaar op pad gaan zonder van te voren iets te boeken wilden wij niet. En hier thuis achter de computer zelf de overnachtingen regelen was voor ons ook geen optie omdat wij dan bang waren de echt bijzondere plekjes niet zelf te kunnen vinden.

Zuid-Afrika is een mooi land met veel verschillende landschappen en dankzij Pieter hebben we veel opgestoken van o.a. de cultuur, natuur maar ook van de historie. Het reisprogramma zat goed in elkaar en we hadden ook inspraak op bepaalde onderdelen wat alles nog veel leuker maakte.

Vijf echtparen, die elkaar voor het grootste deel al van uit het verre verleden kenden, hebben absoluut de beste beslissing genomen door voor de organisatie van hun droomreis hun keuze op Sable Tours te laten vallen.

Toen we een bestemming moesten bedenken voor onze huwelijksreis waren we heel snel klaar: Zuid Afrika! Al zoveel over gehoord, nu was het tijd dat we dat zelf gingen bekijken! Vrienden van ons zijn een half jaar eerder naar Zuid-Afrika gereisd en drongen erop aan dat we contact op zouden nemen met Pieter en Marcella. Een goede tip is meestal veel waard, dus hebben we meteen een mail gestuurd.

Wij hebben zelf rondgereden in zuid-afrika en zijn in johannesburg begonnen, vanuit daar zijn we naar hoedspruit gereden (met tussenstop in hazyview) daar ligt een private game reserve genaamd thornybush met als lodge Tangala, echt super knus en gezellig (geen electriciteit, olielampjes en 2 keer per dag warm water). Hier hebben wij 3 fantastische dagen met gamedrives gehad en echt alles wat je maar kunt zien ook gezien en meestal op een afstand van een paar meter.

Via internet vonden wij Sable tours en de persoonlijke benadering van Pieter en
Marcella stond ons meteen zeer aan. Er werd ons goed gevraagd wat onze
wensen waren wat betreft het reizen en wat we wilden wat betreft de accommodatie
en wat we dachten er aan uit te willen geven.

“Wanneer jullie er eenmaal geweest zijn, gaan jullie zeker terug…..” Dit waren de woorden die Pieter tegen ons zei op onze eerste ontmoeting, ergens in de herfst van 2006. Wij waren ervan overtuigd dat het zo’n vaart niet zou lopen, we waren immers zelden zo onder de indruk van een land dat we perse terug wilden.